به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، رحمت الله رئوف، دبیر احیای انجمن های میراث فرهنگی کشور، امروز(25شهریور) در نخستین جلسه انجمن های میراث فرهنگی خوزستان با بیان اینکه در زمینه معرفی و شناساندن اهمیت میراث فرهنگی کشور به مردم ضعیف عمل شده، گفت: ظرفیت های تاریخی و میراث ناملموس هر منطقه باید شناسایی و به شهروندان همان منطقه معرفی شوند.
وی همچنین با تاکید بر اینکه مردم باید از اهمیت حفاظت و حراست آثار تاریخی به عنوان سند هویت تاریخی خود آشنا شوند، ادامه داد: کمبود اعتبارات دولتی در خصوص حفاظت از آثار تاریخی کشور ورود مردم و دوستداران فرهنگ و تاریخ کشور در این بخش را ضروری می کند.
رئوف، با اشاره به اینکه ورود افراد دغدغه مند به این بخش تا حدودی نیازهای موجود را مرتفع می کند، بیان کرد: با احیای انجمن های میراث فرهنگی در سراسر کشور، کار به خود مردم واگذار خواهد شد و این روند در حفظ و نگهداری آثار تاریخی تاثیرگذار است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه هر کدام از آثار تاریخی به ۱۰۰ نفر برای محافظت نیازمند است، اهمیت ورود افراد جامعه به این بخش و انجمن های میراث فرهنگی ملموس تر می شود.
وی یادآور شد: اولین انجمن میراث فرهنگی کشور در سال ۱۳۲۹ در شهر نیشابور تشکیل شد و در همان ابتدای آغاز به کار این انجمن، مبحث مشارکت مردمی در حفظ و صیانت از آثار تاریخی مطرح شد.
مشاور رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، با تقدیر از اهمیت و رسیدگی به آثار تاریخی در خوزستان، عنوان کرد: رسانه ها در شناساندن آثار تاریخی به مردم و تبیین اهمیت حفاظت از این آثار تاثیرگذار خواهند بود.
تاکید بر تقویت انجمن های میراث فرهنگی
همچنین افشین حیدری، مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان در این جلسه اضافه کرد: انجمن های میراث فرهنگی حلقه ارتباط بین افراد جامعه و اصالت های فرهنگی هستند که باید تقویت شوند.
وی با تاکید براینکه فضای فرهنگی جامعه باید به سمتی برود که در مبحث حفاظت از آثار تاریخی با دقت و منسجم عمل کنیم، افزود: آشنا کردن افراد جامعه با قوانین حفاظت از آثار تاریخی، شناسایی پتانسیل های تاریخی هر منطقه و همچنین تشویق و ترغیب شهروندان نسبت به حفاظت و صیانت از آثار تاریخی از وظایف مهم هر انجمن میراث فرهنگی است.
حیدری، با بیان اینکه پنهان کردن آثار تاریخی از دید مردم از اشتباهاتی است که پیش از این صورت گرفته، اذعان داشت: خوشبختانه این روش غلط در حال تصحیح است و در همین راستا تعدادی از بناهای تاریخی برای احداث باغ موزه، چایخانه و یا رستوران به بخش خصوصی واگذار میشود.
نظر شما