به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر سید جعفر حجازی، استاندار خوزستان، شب گذشته(5 تیر) در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان، بر تأمین مطالبات نهاد کتابخانه های عمومی خوزستان تأکید کرد و گفت: با تأمین این مطالبات که بیش از 13 میلیارد تومان است، آن را به توسعه و تجهیز کتابخانه ها اختصاص می دهیم و اعتبارات امسال را که 6 میلیارد تومان است صرف احداث فضاهای جدید می کنیم.
وی افزود: تعمیر و تجهیز کتابخانه ها از سال 86 تاکنون سه برابر شده و قبولی دانش آموزان در کنکور نیز طی سه سال گذشته با 30 درصد افزایش در هر سال نشان می دهد که رسیدگی به کتابخانه ها در ارتقای آموزش فرزندان مؤثر است از این رو باید این حرکت را شتاب بیشتری داد.
وی تصریح کرد: در گذشته فضای مطلوبی در کتابخانه ها وجود نداشت ولی با بازسازی این فضاها و افزایش ظرفیت ها، تجهیز کتاب ها و سیستم های کامپیوتری و الکترونیکی و... وضعیت فرق کرده و نشان می دهد که کیفیت و به روز شدن در هر دو با هم ارتقا داشته است.
استاندار خوزستان با بیان اینکه باید جوانان و نوجوانان را به سمت کتابخانه ها سوق دهیم، یادآور شد: اگر در کل بتوانیم از منابع مختلف 40 میلیارد تومان به کتابخانه های عمومی تزریق کنیم سال های آینده ارتقای آموزش را در جوانان و نوجوانان می بینیم.
وی با تأکید بر تقویت کتابخانه ها، افزایش منابع، افزایش ظرفیت کتابخانه ها در جهت کاهش تراکم اعضا، ایجاد فضای مطالعه در سالن های انتظار، تجهیز و تأمین کتاب و... اضافه کرد: با انجام این امور فرهنگ مطالعه در استفاده از فضاهای مطالعاتی نهادینه می شود.
همچنین حجت الاسلام سید لطف الله سپهر، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، نیز فضای فیزیکی کتابخانه ها و به روز بودن آنها را مطلوب دانست و تأکید کرد: با تراکمی که در فضای کتابخانه ها وجود دارد می طلبد که سیاست گذاری را در بخش کتاب و کتابخوانی به صورت ویژه در اولویت برنامه ها قرار دهیم.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ و فرهنگ دینی، ارتقای فضای امامزاده ها و مصلاها، توجه ویژه به کتابخانه ها و... باعث ارتقای حوزه فرهنگ در استان می شود، اذعان داشت: سال گذشته 10 پروژه را کلنگ زنی کردیم و امسال آماده افتتاح است که 2 هزار و 830 مترمربع فضای کتابخانه در مناطق محروم و روستاهاست.
وی با اشاره به اینکه امسال نیز هفت پروژه را با چهار هزار و 10 متر مربع و اعتبار یک میلیارد و 151 میلیون و 700 هزار تومان در شهرستان های شوش، گتوند، اندیکا، ماهشهر و... احداث می کنیم، خاطر نشان کرد: از اعتبارات عمرانی و فرهنگی استان بیش از 50 درصد را به حوزه کتاب و کتابخوانی اختصاص می دهیم.
حجت الاسلام سپهر، با بیان اینکه ساخت کتابخانه کمتر از ساخت مدرسه، مصلا و مسجد نیست، احداث کتابخانه در مناطق محروم را صدقات جاریه دانست و ادامه داد: لازم است که مسائل و مشکلات حوزه فرهنگ و عمران شهری مرتفع شود چرا که این گیر و دارهای قانونی موجب افت سرعت عمل عمرانی در ساخت کتابخانه ها می شود.
پایان پیام/
نظر شما