قضات کارآمد مهمترین سرمایه دستگاه‌ قضایی/ اختصاص شعب ویژه برای رسیدگی به جرایم فرهنگی

خبرگزاری شبستان:اختصاص شعب ویژه برای رسیدگی به جرایم فرهنگی، نقش صدا و سیما در پیشگیری از جرم، قضات سالم و کارآمد مهمترین سرمایه دستگاه‌ قضایی، پیشرفت کشور در گرو رهبری مدبرانه مقام معظم رهبری از سرتیترهای مهم اخبار حوزه قضایی در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، اختصاص شعب ویژه برای رسیدگی به جرایم فرهنگی، نقش صدا و سیما در پیشگیری از جرم، قضات سالم و کارآمد مهمترین سرمایه دستگاه‌ قضایی، پیشرفت کشور در گرو رهبری مدبرانه مقام معظم رهبری از سرتیترهای مهم اخبار حوزه قضایی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

پیشرفت کشور در گرو رهبری مدبرانه مقام معظم رهبری است

آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه امروز  مسئولان عالی قضایی با تسلیت شهادت امام جواد (ع) و تسلیت حادثه اخیر مکه به خانواده حجاج جان باخته بر لزوم توجه به فراهم کردن تسهیلات و امکانات مناسب برای زائران بیت الله الحرام از سوی مسئولان عربستان تأکید کرد و گفت: امیدواریم از این پس شاهد کوتاهی مسئولان سعودی در قبال زائران خانه خدا نباشیم.

رئیس قوه قضاییه با تأکید براینکه «حج فریضه ای الهی و سیاسی بسیار مهمی در جهان اسلام است» گفت: مناسک حج صرفاً عبادی نیست و گرچه ارزشهای معنوی آن بر کسی پوشیده نیست اما ابعاد سیاسی آن هم کاملاً باید مورد توجه قرار گیرد و از اجتماع عظیم مسلمانان برای بهبود شرایط  جهان اسلام بهره گرفت.

آیت الله آملی لاریجانی با ابراز تأسف نسبت به برخی اختلاف افکنی های مقامات سعودی در جهان اسلام تأکید کرد: متأسفانه حاکمانی در بلاد و مواطن شریفه الهی زمام امور را در دست دارند که در آتش فتنه می دمند و گروههای تکفیری را پرورش می دهند.

رئیس قوه قضاییه افزود: حاکمانی که باید ندای وحدت سردهند و فضای معنوی حج را به فضایی برای برائت از مشرکان و وحدت مسلمانان تبدیل کنند در اختلاف افکنی و ایجاد فتنه تلاش می کنند.

آیت الله آملی لاریجانی با تأکید براینکه موضوع برائت از مشرکان موضوع بسیار مهم و مورد تأکید حضرت امام (ره) بوده است گفت: منظور از مشرکان تنها مشرکان صدر اسلام نیستند و ضرورت دارد که مسلمانان مشرکان زمان خود را بشناسند؛ و در حال حاضر مشرکان و سلطه گران دنیای معاصر کشورهای استکباری و در رأس آن آمریکا است که می توان گفت در پشت هر فتنه ای در جهان چهره آمریکا پنهان است.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به روشنگری های اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با جمعی از مردم درخصوص دلایل و رمز و راز دشمنی آمریکا با ایران تصریح کرد: متأسفانه کشور ما پیش از انقلاب تحت سلطه آمریکا بود اما حضرت امام با پشتوانه نیروی الهی و حمایت مردم دست آمریکا را قطع کرد و این چنین شد که آمریکا سالیان طولانی است که انواع توطئه ها  و تحریم ها را علیه مردم ما به کار می برد.

رئیس دیوان عدالت اداری نسبت به توطئه صهیونیست‌ها در شكستن حريم مسجد‌الاقصي هشدار داد

حجت‌الاسلام منتظري رئیس دیوان عدالت اداری در جلسه بيست‌ و چهارم شهريورماه هيات عمومي ديوان گفت: صهيونيست‌ها قطعا به آرزوي خود با انجام اين اقدامات نخواهند رسيد زيرا مسلمانان بويژه فلسطينيان آتشي ديگر در جان آنان مي‌افكنند.

وي همچنين در اين جلسه ضمن گرامي‌داشت ماه مبارك ذيحجه و توصيف آن اظهار داشت: ماه پربركت ذيحجه از بهترين ايام سال و حائز فضيلت‌ها و ويژگي‌هاي خاصي است كه آن را از سایر ماه‌ها متمايز مي‌كند. يكي از ويژگي‌هاي آن نيز قرار گرفتن اعياد بزرگ اسلامي در اين ماه است.

رئيس ديوان عدالت اداري ادامه داد: به روايتي ابتداي اين ماه شريف مصادف با روز وصلت حضرت اميرالمومنين(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) است كه در قرآن كريم به هم‌ رسيدن دو دريا به يكديگر تشبيه شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمين منتظري با اظهار تاسف از اينكه امسال زائران خانه خدا، حج‌ خونيني را داشته‌اند، بیان كرد: متاسفانه عده‌اي از حجاج بيت‌الله الحرام در مسجدالحرام بر اثر سقوط جرثقيل جان باختند. اين ضايعه را كه موجب كشته شدن برخي از هموطنان ما نيز شده است، تسليت مي‌گوييم و براي همه آنان طلب آمرزش داريم.

وي ادامه داد: بي ترديد اين حادثه براي اين حجاج سفري ملكوتي خواهد بود و خوشا به حال آنانكه مرگشان نيز اينگونه توام با معنويت است.

نقش صدا و سیما در پیشگیری از جرم بسیار با اهمیت است

احمد سياوش پور رئيس كل دادگستري استان گیلان در نشست مشترك مديركل و معاونين صدا و سيماي استان با مقامات ارشد قضايي استان ، دست اندركاران صدا و سيماي استان را افرادي ارزشي، اخلاق مدار و موفق ياد كرد و تصريح کرد: صدا و سيماي گيلان در توليد بسياري از برنامه هاي راديويي و تلويزيوني در كشور به عنوان نمونه و شاخص مطرح شده است.

وي در ادامه جهت آگاهي بيشتر مديران رسانه ملي استان، گزارشي از تعداد محاكم و حوزه های قضايي دادگستري گيلان ارئه کرد.

اين مقام ارشد قضايي با اشاره به اجرايي شدن آيين دادرسي كيفري جديد در كشور از مسئولين صدا و سيماي استان خواست تا اطلاع رساني مناسبي از چگونگي و ظرفيت هاي قانون فوق در سطح جامعه انجام دهند.

آگاه کردن مردم مهمترین راهبرد پیشگیری از وقوع جرم و تخلف است

محمد کوشکی دادستان نظامی استان خراسان شمالی ، در جمع سربازان آموزشگاه رزم مقدماتی شهید هاشمی شیروان اظهار کرد: به طور حتم حزبی شدن نیروهای مسلح موجب تضعیف کشور می‌شود.

وی بیان داشت: بی‌طرفی در انتخابات برای نیروهای مسلح یک ارزش است به این جهت که جایگاه نیروهای مسلح یک جایگاه ملی است و همه بخش‌ها و جناح‌ها به آن اعتنا دارند.

دادستان نظامی استان خراسان شمالی آگاهی‌سازی را مهم‌ترین راهبرد به منظور پیشگیری از وقوع جرم و تخلف دانست و اظهار کرد: اطاعت‌پذیری از قوانین، مقررات و فرماندهان باید سرلوحه کارهای نیروهای مسلح قرار گیرد تا از وقوع جرم جلوگیری شود.

کوشکی دادسرای نظامی را مرجع رسیدگی به مسائل و تخلفات نیروهای مسلح و مانع از تضییع حقوق افراد دانست.

وی گفت: در نیروهای مسلح در کنار رعایت نظم و انضباط باید همزمان تقویت باورهای دینی و آموزش‌های قضایی و حقوقی صورت پذیرد.

دادستان نظامی استان خراسان شمالی، تقویت آموزه‌های دینی و آگاهی از قوانین را بهترین راهبرد برای اجرای قوانین دانست و افزود: اجرای به موقع و صحیح قوانین و مقررات در چهارچوب آموزه‌های دینی سبب ایجاد آرامش مردم و تقویت احساس امنیت عمومی خواهد شد.

این کشورهای اروپایی بودند که قهر کردند و ما از رویکرد جدید آنها استقبال می کنیم

محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان و رئیس هیئت عالیرتبه ایرانی با تشریح برخی از جهات مرتبط با سیستم قضایی و حقوق بشری کشورمان گفت: همانگونه که اشاره کردید سیستم قضایی ما بسیار دقیق ، پیچیده و مدرن است و قضات ما با تحصیلات بسیار خوب و تسلط کامل بر قوانین کار خود را انجام می دهند.

دبیر ستاد حقوق بشر گفت: قوانین ما سرچشمه های مختلفی دارد که اساس آن دین مبین اسلام، نیازهای روز جامعه، مصلحت اندیشی و سایر روش های مدرنی است که از تجربیات روز دنیا استخراج و در این قوانین منعکس شده است.

رئیس هیئت عالیرتبه قضایی کشورمان با اشاره به تجربه بزرگ ملت ایران در تشکیل یک نظام سیاسی مدنی بر اساس عقلانیت اسلامی گفت: آنچه امروز شما می بینید بخشی از همین تجربه بزرگ ملت ما در حوزه قضایی است.

دکتر لاریجانی با اشاره به اظهارات پروفسور بسیونی در خصوص بهبود روابط با اروپا گفت: متاسفانه اروپایی ها از ابتدای پیروزی انقلاب تا کنون برخورد

نامناسبی را با جمهوری اسلامی ایران در پیش گرفتند، گاهی قهر کردند، گاهی خصومت ورزیدند و حالا خوشبختانه به این نتیجه رسیده اند که این روش ها هیچکدام فایده ای ندارد و بهترین راه پذیرفتن این واقعیت است که تجربه ملت ایران روز به روز پیشرفته تر شده و آثار و برکات بیشتری از خود پدید می آورد.

قاضی باید شرح صدر و از فهم شجاعانه برخوردار باشد

حجت الاسلام ابراهیم رئیسی دادستان کل کشور ضمن تبریک بمناسبت دحوالارض و آرزوی قبولی زیارت همکاران اظهار داشت: قضا و قضاوت از نظر معصومین (ع) از شئون ولایت و فقاهت است.

 وی افزود: همانگونه که در مورد فقاهت می گوییم فقیه کسی است که فقه در جان او جای دارد، در مورد قضا و قضاوت نیز بر همین منوال قاضی باید با ظرفیت قلبی و شرح صدر و فهم شجاعانه همراه باشد.

حجت الاسلام رئیسی با اشاره به اینکه علم صائب و عمل صالح، تصمیم متناسب در زمان مناسب، لازمه کار مدیران دادگستری استان تهران به عنوان عاصمه حکومت اسلامی است گفت: از اقتضائات ویژه دادگستری استان تهران نظارت در کنار اعتماد است.

وی افزود: معنای استقلال قاضی در فهم و اقدام مستقل است اما گاهی تاخیر و تعلل، تعجیل بی مورد، بی دقتی و عدم دلدادگی به امر قضا باید مورد کنترل و نظارت قرار گیرد.

دادستان کل کشور گفت: نکته دیگر موضوع سلامت در دستگاه قضایی به خصوص در تهران است، برخوردهای اخیر در دادگستری تهران با متخلفین اعم از همکاران، وکلاء نشانگر آسیب جدی است که باید فکری به حال آن کرد، تمام ساز و کارها و افراد مرتبط با پرونده می باید تحت نظارت قرار گیرند.

وی افزود: ساختار و ساز و کار باید طوری طراحی شود که عملاً افراد مفسد نتوانند فعالیتی داشته باشند حتی تاخیر و اطاله دادرسی که مذموم است بر رسیدگی توام با فساد ترجیح دارد. یکی دیگر از آسیب ها رودربایستی در نظارت ها یا پیگیری امور است که از بیم بی احترامی تلقی شدن آن، اموری پیگیری نمی شود و یا نظارت آنطور که باید انجام نمی شود.

هیچ کشوری حق تحمیل پیش فرضهای حقوق بشری خود به دیگر کشورها را ندارد

 آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه در دیدار شریف بسیونی رئیس موسسه بین المللی مطالعات عالی علوم جنایی ایتالیا با ابراز خرسندی از سفر هیئت ایتالیایی به ایران و اعلام آمادگی به منظور انجام گفتگوهای دو جانبه میان ایران و ایتالیا درباره مبانی حقوق بشری و مبادله تجربیات عملی دو کشور در زمینه قضایی، گسترش این مناسبات را موجب نزدیکی دو کشور توصیف کرد و گفت: امیدواریم با نگاهی عالمانه و منطقی به مباحث حقوق بشری و عدالت کیفری راه برای گفتگوهای بیشتر بین کشورها باز شود.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه رسیدن به فهم مشترک از مقوله حقوق بشر نیازمند آشنایی با پیش فرضهای موجود در این زمینه است و در این مسیر هیچ کشوری حق تحمیل باورها و پیش فرضهای خود را ندارد گفت: مکاتب و تمدن های مختلف بشری نیازمند گفتگوهای بیشتر برای درک و فهم مفاهیم مربوط به کرامت انسانی و حقوق بشر هستند.

آیت الله آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه بر خلاف برخی تبلیغات رسانه ای غرب، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران کمال یافته و مستقل است افزود: دستگاه قضایی ایران، ساختاری مستقل در چارچوب نظام اسلامی و به دنبال ترویج حق و عدالت و استیفای حقوق عامه است و نگاهش به مفهوم کرامت انسانی مبتنی بر نگاه عقلانی شیعه است که تفاوت بنیادین تفکرات افراطی همچون داعش دارد.

قضات سالم و کارآمد مهمترین سرمایه دستگاه‌ قضایی هستند

حجت الاسلام والمسلمین موحدی آزاد دادستان انتظامی قضات در همایش مسئولان، دادستان ها و قضات حوزه های قضایی استان اظهار کرد: قضات سالم و کارآمد مهمترین سرمایه دستگاه‌ قضایی هستند و با استفاده از همه ظرفیت‌ها و ابزارهای قانونی از این سرمایه حمایت می کنیم.

حجت الاسلام موحدی آزاد با بیان اینکه قضات عادل و دانشمند هرگز رضایت خداوند را با چیز دیگری معامله نمی کنند، خاطرنشان کرد: اصل بر اعتماد و صحت عمل قضات است و ما در اعمال نظارت شجاعت و استقلال قاضی را مخدوش نخواهیم کرد و از هر گونه افراط و تفریط در این خصوص جلوگیری خواهیم کرد.

وی تاکید کرد: دستگاه قضایی حامی قضات شجاع، پاکدامن، باوجدان، مستقل و عدالت پیشه هست و در عین حال نیز با اقدامات یا تصمیمات و آراء خلاف شرع و قانون و عدم رعایت شئون قضایی که موجب مخدوش شدن اعتماد مردم به دستگاه قضایی می‌شود، برخورد قانونی و بدون اغماض خواهد کرد.

دادستان انتظامی قضات در ادامه گفت: برای دسترسی مردم به مراجع نظارتی، نمایندگی‌های خود را در مرکز استان‌ها تقویت کنیم. در این راستا از روسای دادگستری کل استان‌ها خواستیم هیات نظارت و بازرسی موضوع ماده 28 نحوه بازرسی و نظارت و ارزشیابی عملکرد قضات را جدی تر بگیرند. البته معاونت نظارت و ارزشیابی در این خصوص پیگیر خواهد بود.

رئیس کل دادگستری استان نیز در این مراسم با بیان اینکه در بحث حفظ و حراست از جایگاه قضا و قضاوت تاکید بر اقدامات پیشگیرانه است افزود: جایگاه قضات بسیار حساس است و نباید از این جایگاه غفلت کرد.

ایران کشور مدرنی است اما غرب نباید تصور کند که ما در سیستم آنها حل خواهیم شد

محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر در دومین نشست تخصصی صیانت از حقوق بشر در نظام عدالت کیفری ایران و ایتالیا در سخنرانی افتتاحیه این نشست تخصصی دو روزه با اشاره به جنایاتی که توسط افراطیون تکفیری در منطقه رخ می دهد گفت: اسلام اهل بیت و اسلامی که در ایران حاکم است بر پایه عقلانیت و تعالیم مکتب اهل بیت است و تصویری که متاسفانه از اسلام توسط گروه های تکفیری و تروریستی مثل داعش در منطقه و جهان ارائه شده جعلی و دروغین است و ارتباطی با اسلام ندارد.

دبیر ستاد حقوق بشر در تبیین تجربه تاریخی ملت ایران در تشکیل یک حکومت اسلامی بر پایه عقلانیت اسلامی گفت: این تجربه یعنی ما با محیط اطرافمان در تعامل هستیم و این تجربه هیچ ربط و شباهتی به کاریکاتور اسلام که داعش و گروه های تروریستی ترسیم کرده اند ندارد.

لاریجانی با بیان اینکه تجربه ما بر سه اصل عقلانیت اسلامی، مصلحت و واقع بینی استوار شده است گفت: محور همه امور ما بر پایه عقلی است که در اندیشه اسلامی رشد کرده است. پس از آن اصل مصحلت است، یعنی ما مثل آدم های عاقل می خواهیم امورمان را تنسیق کنیم. نفع و ضررمان را اندازه گیری می کنیم و جهتی را که برای ما نفع بیشتری دارد انتخاب می کنیم. عقل در ادبیات اسلامی یعنی همین، یعنی انسان نفع و ضررش را بفهمد و بتواند اندازه گیری کند و جنبه نفع بیشتر را پیش بگیرد. این مفهوم عقل عملی در اسلام است.

دبیر ستاد حقوق بشر در خصوص اصل واقع بینی گفت: این بدین معنی است که ما در خلاء پیش نمی رویم. ما یک نظام دموکراتیک داریم و تمام تصمیمات کشور و مسئولیت ها طبق قانون اساسی کشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر اساس رأی مردم گرفته می شود.

لاریجانی با اشاره به اینکه ما کشور مدرنی هستیم و دلیل آن پیشرفت های قابل توجهی است که در همه زمینه ها از جمله فناوری هسته ای به دست آورده ایم گفت: ما به استقبال مدرنیته می رویم و مدرنیته را بومی کرده ایم و شما می بینید که از همه کشورهای اطراف خود در به کارگیری علم و فناوری پیش هستیم و یکی از عوامل اصلی فشارهای آمریکا و متحدانش به جمهوری اسلامی ایران همین پیشرفت ها و دستاوردهای عظیم است.

اختصاص شعب ویژه برای رسیدگی به جرایم فرهنگی

 

حیدر آسیابی دادستان عمومی و انقلاب مرکز سمنان گفت: در جهت برخورد با جرائم و ناهنجاری های فرهنگی، ظرفیت های قانونی زیادی وجود دارد که در دادسراهای استان سمنان نیز شعب ویژه ای جهت رسیدگی به جرائم فرهنگی اختصاص یافته است.

وی افزود: در قانون مجازات اسلامی و سایر قوانین جزایی دیگر مانند "قانون نحوه مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری فعالیت های غیرمجاز می نمایند" و همچنین "قانون نحوه رسیدگی به تخلفات و مجازات فروشندگان لباسهایی که استفاده از آنها در ملاءعام خلاف شرع است و یا عفت عمومی را جریحه دار می کند" ضمانت اجراهای کیفری مناسبی جهت برخورد با مرتکبین جرائم فرهنگی پیش بینی شده است و هیچگونه مشکل قانونی در برخورد با جرائم فرهنگی وجود ندارد.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان تصریح کرد: علاوه بر ضمانت اجرای کیفری، مقررات دیگری نیز وجود دارد که می تواند در ترویج فرهنگ عفاف در جامعه نقش بسزایی ایفا می کند که اجرایی شدن مصوبات سال 84 شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص راهکارهای اجرایی فرهنگ عفاف و حجاب از مهمترین آنها به شمار می رود.

 

 

کد خبر 486823

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha