به گزارش خبرگزاری شبستان، «فیصل رحمان» در یادداشتی در روزنامه آمریکایی «شیکاگو تریبون» نوشت: مطالب بسیاری در خصوص توافق هسته ای ایران گفته و نوشته شده است و موضع گیری های بیشتری در این خصوص صورت خواهد گرفت. این مسئله چیزی فراتر از سنجش های سیاسی است، اما تجزیه و تحلیل ها نشان می دهد که این گام عاقلانه ترین گام با توجه به وضعیت فعلی در خاورمیانه است. این توافق تضمین می کند که ایران در دهه آینده هیچ تمایلی برای دستیابی به بمب هسته ای ندارد.
ایرانِ امروز، بسیار متفاوت از گذشته است. نیمی از جمعیت ایران که از نوجوانان و جوانان تشکیل شده اند، با رسانه های اجتماعی آشنا هستند.
ایرانی ها از لحاظ قومی مانند اعراب نیستند که با وفاداری قبیله ای خود مشکلات زیادی را در کشورهای عربی ایجاد کنند. نیروی کار در این کشور بسیار ماهر است، و اقتصاد آن از مجتمع های پتروشیمی گرفته تا کارخانه های مونتاژ خودرو، بسیار متنوع است. گرچه ایران چهارمین ذخایر نفت و دومین ذخایر گاز در جهان را دارد، اقتصاد آن در مقایسه با کشورهای عربی کمتر به درآمد نفتی وابسته است.
گرچه ایران از حزب الله در لبنان و حماس در کرانه باختری و نوار غزه حمایت کرده است، اما هرگز اجازه فعالیت القاعده در مرزهای خود را نداده است و یکی از بزرگترین دشمنان داعش است. ایران اسرائیل را دشمن خود می داند اما این رویکرد اکثر کشورهای اسلامی است.
ما باید به توافق هسته ای از زاویه بالا و از بعد ژئوپلیتیکی امروز بنگریم. بسیاری بر این باورند که ما می توانیم و باید پیمان منع گسترش سلاح هسته ای را که ایران در سال 1968 امضا کرد را اجرایی کنیم.
باید توجه داشت که این یک توافق دوجانبه میان ایران و آمریکا نیست بلکه از حمایت همه قدرت های بزرگ برخوردار است.
این توافق نظارت سرزده از همه از تاسیسات هسته ای و سایت های نظامی ایران را تضمین می کند و ظرفیت ایران را برای غنی سازی اورانیوم تا دو سوم کاهش می دهد و اجازه نمی دهد هیچ راکتور آب سنگین جدیدی به مدت 15 سال ساخته شود.
به طور کلی، برنامه هسته ای ایران شفاف تر خواهد شد و تحت بررسی بیشتر قرار خواهد گرفت.
در راس منتقدان این توافق نخست وزیر رژیم صهیونیستی و جمهوری خواهان کنگره هستند.
اکثر منتقدان هیچ اشاره ای به این نکته نمی کنند که در این توافق به مجازات ها در صورت نقض توافقنامه شفاف سازی شده و یک مکانیزم مشخص برای بازگشت تحریم ها در صورت تخلف ایران، تعیین شده است.
اجازه دهید به گزینه های جایگزین در صورت امضا نشدن برجام نگاهی بیاندازیم. چنین اقدامی یک شکست آشکار با متحدان اروپایی ما و همچنین چین و روسیه محسوب می شد و ما دیگر نمی توانستیم به طور یک جانبه تحریم ها را بدون همکاری و حمایت آنها ادامه دهیم. فن آوری هسته ای یک راز نیست، و ایران می توانست در صورت عدم دستیابی به توافق هسته ای، سریعا به سمت سلاح هسته ای حرکت کند.
توافق هسته ای ایران فرصتی برای ما برای استقبال از ایران با تجارت و دیپلماسی است.
نظر شما