مسجدی که پس از نیم قرن در روستای ساران احیا شد

خبرگزاری شبستان: مسجد امام حسن مجتبی(علیه السلام) در روستای ساران، بعد از گذشت نیم قرن بالاخره ساخته شد، مسجدی که گلبانگ الله اکبر را در فضای این روستا طنین انداز می کند.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان: روستای ساران یکی از زیباترین نقاط پایتخت طبیعت ایران یاسوج است. وجود شالی های مختلف برنج و رودخانه ای که از این روستا می گذرد جذابیت طبیعی منطقه را دوچندان کرده است، با این حال بیشتر مردم این روستا کاری اصلی شان کشت و زرع برنج معروف (عنبر بو) است از وضعیت مالی خوبی برخوردار نیستند و با وجود پیشینه فرهنگی غنی که دارند به شدت با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می کنند و تازه سه سال می شود که روستا گازکشی شده است؛ با این وجود اما و با تمام مشکلات مختلف مالی که ناشی از نبود شغل و بیکاری در این روستا و البته استان کهیگیلویه و بویر احمد دیده می شود مردم اعتقادات دینی راسخی دارند.

 

جمعیت روستای ساران در حالی که با شرایط بغرنج مالی مواجه بوده و هستند تصمیم گرفتند تا بالاخره آرزوی خود برای داشتن یک مسجد را جامه عمل بپوشانند. البته این روستاها سال ها قبل مسجدی داشت که از چوب درخت بلوط و خشت و گل ساخته شده بود اما به مرور زمان به تدریج ساختمان مسجد که از مصالح سنتی ساخته شده بود از بین رفت و حدود سال 1348 تا 1350 دیگر چیزی از ساختمان مسجد باقی نمانده بود و این خشت و آجر باقی مانده تنها خاطره ای از مسجدی بود که زمانی در این روستا وجود داشت.

نمایی از مسجد امام حسن مجتبی(ع) روستای ساران

با این حال دو سال قبل بود که «ظهیر قائمی» از اهالی روستا تصمیم گرفت تا این مسجد را به نام «امام حسن مجتبی» با کمک مردم احیا کند. او می گوید: زمانی که من متولد شدم بنای مسجد از بین رفته بود و تا سال ها بعد همواره خاطره یک ساختمان از میان رفته ساخته شده از گل و خشت در ذهنم بود، این شد که تصمیم گرفتم دوباره مسجد را بسازم.

نمایی از رودخانه بشار

قائمی با اشاره به حمایت های مجمع خیرین مسجدساز برای تکمیل بنای مسجد گفت: 30میلیون تومان از سوی مجمع به ما کمک شود و توانتستیم مسجد را که در مرحله اسکلت بندی بود در قالب دو طبقه به سامان برسانیم هرچند که هنوز مسجد چندان قابل استفاده نیست چرا که هنوز سرویس های بهداشتی قابل استفاده نیست، مسجد مفروش نشده است و فرش هایی که در شبستان مسجد پهن شده است تماما فرش های دسته دوم است که مردم به مسجد اهدا کرده اند و در شان یک مسجد نیست چرا که چندین تخته فرش دسته دوم با طرح های مختلف است که در مسجد پهن شده ضمن اینکه تنها یک طبقه مسجد قابل بهره برداری است.

 

این خیر مسجد ساز می گوید: با این وصف مردم به طور موقت می آیند و در همین فضا نماز می خوانند اما برای ساخت کامل مسجد هنوز به بودجه نیاز داریم و دوست داریم یک مسجد کامل با ویژگی ظاهری یک مسجد را داشته باشیم، مسجدی که گلدسته داشته باشد که برای ساخت گلدسته، تکمیل بخشهای داخلی بنا که شامل گچ کاری و تجهیز سرویس های بهداشتی و همچنین مفروش کردن مسجد می شود بالغ بر چهل میلیون تومان دیگر نیاز داریم.

 

او در ادامه در مورد طبیعت این روستا و عدم بهره برداری مناسب از امکانات روستا می گوید: جاذبه های بکر طبیعی این روستا بسیار است، در جوار همین مسجد رودخانه پر آب «بشار» می گذرد. منطقه خوش آب و هواست و ظرفیت بالایی برای کشاورزی دارد اما متاسفانه هیچ کارخانه ای حتی برای محصول اصلی این روستا که برنج است در وجود ندارد تا مردم بتوانند به لحاظ مالی به شرایط قابل قبولی برسند.

 

بر پایه این گزارش،‌ با توجه به ظرفیت های طبیعی و فرهنگ غنی مردم روستای ساران،  رسیدگی مضاعف به این روستا می تواند در راستای حرکت هرچه بیشتر چرخه اقتصاد ثمربخش باشد و در عین حال برای بخشی از جمعیت کشور اشتغال زایی ایجاد کند.

 

 

کد خبر 487648

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha