برجام چراغ توتال و پژو-سیتروئن را روشن خواهد کرد؟

خبرگزاری شبستان: برجام فارق ازبازی های رسانه ای جناحی در اکثر کشورهای امضا کننده سند با حقیقتی با عنوان اقتصاد درگیر است که گونه ای که رفع تحریم ها می تواند اقتصاد بسیاری از شرکای سابق ایران را دستخوش تغییر کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، دفتر تجاری فرانسه همانند دیگر دفترهای تجاری کشورهای اروپایی در دوران تحریم ها تعطیل شده بود. فرانسوی ها از درباز از شرکای مهم اقتصادی ایران به شمار می رفتند. به گونه ای که تاسیس شرکت خودرو سازی سایپا برگرفته از نام" شرکت سهامی تولید اتومبیل سیتروئن در ایران " به زبان فرانسه بود. در کنار خودروی سازی انرژی و خدمات هوایی در کنار لوازم خانگی فرانسوی مانند مولینکس و تفال از جمله کالای بودند که در بازار ایران مشتریان زیادی داشتند.

با بروز تحریم ها و قعطنامه های سازمان ملل متحد عملا فعالیت شرکت های خارجی و سرمایه گذاری های آنها در بازار ایران به حداقل رسید به طوری که شرکت های خودرو سازی در کنار بخش های نفتی با چالش های جدی رو به رو شدند. این زمان فرصت مناسبی را برای کموینست های چینی فراهم آورد تا با فن آوری های دست چندم وارد بازار ایران شده و از این خلا نهایت بهره مندی را کسب کنند.

در خصوص فن آوری های پیچده انرژی با توجه به نبود زیر ساخت های عملی در چین عملا چشم بادامی های کمونیست نتوانستند جایگاه قابل توجهی در بازار ایران بیابند اما خودرو های چینی در کنار لوازم و وسایل چینی توانستند رفته رفته عادت های عمومی را در بازار بزرگ و 80 میلیونی ایران تغییر دهند. به نوعی در حال حاضر دانگ فونگ چین جای سیتروئن را گرفته است.

اما برجام شاید در حال تغییر معادلات اقتصادی با ایران است . اکنون ایران می تواند میان خودرو سازان و نفتی ها مزایده برگزار کند و در میان سرمایه گذاران آنهایی را انتخاب کند که منافع بیشتر ملی را نسبش می کنند.

در این شرایط گروهی متشکل از سرمایه داران و نمایندگان شرکت های فرانسوی راهی ایران شده اند تا یک روز پس از بازگشایی مرکز تجاری فرانسه در ایران با بخش های مختلف صنعت کشور جلساتی را برگزار کنند. آنطور که فایننشنال تایمز در این رابطه می نویسد گواه آن است که پژو- سیتروئن و توتال از جمله غول های صنعتی فرانسوی هستند که سوار بر هواپیمای ایرباس راهی تهران شده اند.

به گفته تجار فرانسوی در حالی که کره ای ها و چینی ها در بازار ایران حضور دارند هر کسی به دنبال سهی از کیک تجارت در ایران است . فرانسوی ها امیدوارند بتوانند جایگاه خود را در بازار ایران بازیابی کنند و سفر حسن روحانی رئیس جمهور ایران بعد از  بیش از یک دهه به پاریس در آبان ماه 1394 می تواند خبر خوبی برای آنها باشد.

در همین حال نباید از نظر دور داشت که تجار آلمانی و آمریکایی برای ورود به بازار ایران دندان تیز کرده اند و همگان منتظرند تا سه ماه دیگر و با آغاز سال 2016 تجارت با ایران وارد فضای تازه ای شود.

کد خبر 487692

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha