۵۸۰ کشتی در طول ۸ سال جنگ تحمیلی مورد اصابت قرار گرفت

خبرگزاری شبستان: سردار فدوی با اشاره به اینکه ۵۸۰ کشتی در طول ۸ سال جنگ تحمیلی مورد اصابت قرار گرفت، گفت: با آمدن ناوهای آمریکایی‌ به خلیج‌فارس در زمستان سال ۶۵ در اواسط عملیات کربلای ۵، آمریکایی‌ها به طور مستقیم در جنگ دخیل شدند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، سردار علی فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نشست علنی امروز سه‌شنبه 31 شهریور ماه مجلس شورای اسلامی، با تبریک هفته دفاع مقدس گفت:‌ دوران جنگ تحمیلی به چند مرحله تقسیم می‌شود؛ مرحله اول جنگ زمانی بود که عراقی ها خیلی راحت به داخل کشور آمده و به عبارتی سرشان را پایین انداختند و تا مسافت هایی به داخل کشور آمدند و به دنبال این بودند که 13 کیلومتری شهر اهواز را تصرف کنند؛ به مثابه اینکه تقریبا مانعی در سر راه آنها وجود ندارد.

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تأکید کرد: مرحله دوم جنگ زمانی بود که با ندای امام(ره) مردم و رزمندگان جلوی پیشروی دشمن را گرفتند و مرحله سوم زمانی بود که متجاوزان از سرزمینمان بیرون رفتند و کار مجلس در آن زمان این بود که عدم صلاحیت رئیس جمهور وقت را صادر کرد؛ پس از این، مرحله عملیاتی به فرماندهی کل قوا شروع شد و پس از انجام عملیات های بسیار خرمشهر آزاد شد و دشمن ناچار به عقب نشینی از سرزمینمان شد.

سردار فدوی ادامه داد: با توجه به اینکه عملیات‌های بسیاری در دوران جنگ تحمیلی انجام شد مرحله ای در این دوران به وجود آمد که 4 سال ادامه پیدا کرد؛ در حالی که در همین مدت 4 سال برای اطمینان از عدم تجاوز دشمن، عملیات های بزرگی طراحی شد و به لحاظ اینکه این عملیات ها هیچ تعیین تکلیفی برای جنگ نکرد به گمان کشورهای غربی جنگ تحمیلی جنگی بود که غالب و مغلوب نداشت و متأسفانه در این مدت 4 سال منافع بسیاری برای کشورهای غربی ایجاد شد.

سردار فدوی افزود: عملیات والفجر8 عملیاتی بسیار خاص بود که دنیا را مجبور کرد از تحلیل خود دست برداشته و نسبت به آن شک کند؛ تحلیلی که می‌گفت این جنگ غالب و مغلوب ندارد. زمانی که عملیات والفجر 8 در شمال خلیج‌فارس صورت گرفت، دنیا به خود آمد که این جنگ می‌تواند غالب و مغلوب داشته باشد و زمانی که 9 ماه عملیات کربلای 5 در دروازه‌های بسته که دارای شرایط ویژه‌ای بود، انجام گرفت، با اطمینان اعلام شد که این جنگ قطعاً غالب و مغلوب دارد و قطعاً عراق غالب این جنگ نیست.

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تأکید کرد:اگر دقت کنید متوجه می‌شوید در حالی که ما عملیات والفجر 8 را انجام داده و در حال انجام عملیات کربلای 5 بودیم، گلوی دشمن را در صحنه واقعی جنگ و اصلی نبرد می‌فشردیم و دنیا تصمیم گرفت به ما در دو نقطه فشار آورد؛ یکی در جنگ شهرها و دومی در خلیج فارس.

وی گفت: در جنگ خلیج‌فارس غربی‌ها و آمریکایی‌ها تصمیم بسیار کلانی گرفتند که عراقی‌ها را مجاز کنند که هرآنچه مربوط به ما است در خلیج فارس در سواحل و جزایر را مورد اصابت قرار دهند و آمریکایی‌ها به خلیج‌فارس بیایند تا ما نتوانیم اقدام مقابل انجام دهیم.

سردار فدوی افزود: در اوج عملیات کربلای 5 فشار زیادی به ما وارد شد، تاجایی که ما که به صورت عادی تا 3 میلیون بشکه نفت باید صادر می‌کردیم، ولی در برخی روزها صادرات ما به زیر 100 هزار بشکه رسیده بود. چرا که عراقی‌ها مجاز شده بودند، تمام تجهیزات و امکانات ما را در جزایر و سواحل منهدم کنند.

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تأکید کرد:580 کشتی در طول 8 سال جنگ تحمیلی مورد اصابت قرار گرفت و این اقدام با آمدن ناوهای آمریکایی‌ به خلیج‌فارس در زمستان سال 65 در اواسط عملیات کربلای 5، آمریکایی‌ها به طور مستقیم در جنگ دخیل شدند.

وی گفت: در روز شهادت شهید شلمچه، شهید خرازی، به ما ابلاغ کردند که به خلیج‌فارس برویم؛ اولین عملیات مقابله به مثل که در خلیج‌فارس جنگ اصلی ادامه پیدا کرد توجه خاصی نشده است، اما مهم آن است که در یک‌سال و نیم آخر جنگ، جنگ در خلیج‌فارس با سرعت زیاد ادامه پیدا کرد و آمریکایی‌ها نیز در کمتر از 2 ماه ناوهای جنگی خود را از 10 فروند به 86 فروند رساندند؛ اما در این وضعیت رزمندگان توانستند 139 عملیات مقابله‌به‌مثل، 17 عملیات موشکی، 5 عملیات ویژه انجام دادند.

سردار فدوی افزود: در آن زمان یک سیاست اعلامی و ابلاغی به ما صورت گرفت به گونه‌ای که به ما زمانی اجازه داده می‌شد، کشتی را مورد هدف قرار دهیم که قبل از ما عراقی‌ها یک کشتی را زده باشند، چرا که حداقل تشنج در خلیج‌فارس وجود داشت و مراقبت صورت می‌گرفت تا درگیری در این منطقه بسط همه‌جانبه نیابد.

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تأکید کرد:این وضعیت بسیار مهم بود که تا الان نیز ادامه یافته است؛ آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیدند که از برنامه‌ریزی‌های قبلی خود نمی‌توانند استفاده کنند و به دنبال آن بودند تا تسلط خود را بر دنیا بیشتر کنند. بر همین اساس روی مسئله انرژی هدف‌گذاری کردند که این موضوع نیز تاکنون ادامه یافته است. آمریکایی‌ها هر چقدر از آن زمان فاصله گرفته‌اند، نیازشان به این عامل بیشتر شده چرا که عامل دیگری را که در اختیار داشتند، تضعیف شده است.

وی گفت:  قرار بر این بود اقتصاد چین در سال 2020 اقتصاد اول دنیا شود، اما اقتصاد این کشور در اواخر سال 2014 به این رتبه رسید. بر این اساس قرار بود در بین سال‌های 2018 تا 2020 چین به‌عنوان بزرگترین مصرف‌کننده انرژی در دنیا شود اما در سال 2015 به این مرحله رسید؛ این یعنی آنکه سرعت از دست دادن عواملی که از قبل آمریکایی‌ها در دست داشتند، بیشتر شد.

کد خبر 487928

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حسین از بریز IR ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۳۱
    0 0
    با سلام با این اوصاف عده ای گذشته را از یاد برده اند که امریکا ناجی نیست بلکه گرگ ظالم است در لباس میش بهتره تاریخ را مطالعه کنیم جنگ ویتنام کامبوج پاناما کره ژاپن و .... حالا بگیم مرگ بر امریکا یا نه لطفا نظر بدهید