به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان و به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش استان زنجان، در آستانه بازگشایی مدارس و آغاز بهار تعلیم و تربیت، نشست مدیران آموزشگاههای استثنایی استان با حضور مسئولین و کارشناسان اداره آموزش و پرورش استثنایی استان زنجان با هدف هماهنگسازی هر چه بیشتر فعالیتهای مدیران در محل اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان برگزار شد.
رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان زنجان در این جلسه ضمن خیرمقدم و تبریک آغاز سال جدید تحصیلی با اشاره به ماموریت های این اداره،اهم سیاست های آموزش و پرورش استثنایی در برنامه ششم توسعه را مشتمل بر شناسایی به هنگام تمامی کودکان با نیازهای ویژه، توسعه و تقویت فرصتهای برابر و اثربخش توانبخشی، آموزشی و پرورشی به هنگام برای کودکان با نیازهای ویژه، تلاش برای فراگیرسازی آموزش و پرورش برای کودکان با نیازهای ویژه، اصلاح، انطباق و ارتقای برنامه های توانبخشی، بهداشتی، آموزشی و پرورشی برای هدایت کودکان با نیازهای ویژه برای دستیابی به مهارتهای لازم برای زندگی مطلوب، شناسایی، بهره گیری و هدایت مشارکت های مردمی و نهادی برای بهبود دستیابی کودکان با نیازهای ویژه به آموزش و پرورش مطلوب دانست.
سهیلا فریقی در ادامه از تأسیس اولین مدرسه شبانه روزی ویژه دانشآموزان با نیازهای ویژه در استان زنجان خبر داد و متذکر شد: این امر به عنوان نقطه عطفی برای آموزش و پرورش استثنایی استان زنجان محسوب میشود تا بتواند تمام کودکان با نیازهای ویژه در اقصی نقاط استان زنجان را تحت پوشش قرار دهد.
در ادامه این نشست، کارشناس مسئول تشخیص، توانبخشی و بهداشت آموزش و پرورش استثنایی استان زنجان با تشریح فعالیت های انجام شده در آستانه شروع سال تحصیلی جدید برای نوآموزان و دانشآموزان از سوی این اداره گفت: در برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان در تابستان 94 با رویکرد پیشگیری و تشخیص و هدایت مناسب آموزشی، تعداد 14 هزار و 569 نفر مورد ارزیابی و غربالگری اولیه قرار گرفته و شماری از آنان به ارزیابی تخصصی جهت تعیین جایگاه معرفی شدند.
حسین تاران، کمبود منابع انسانی در حوزه توانبخشی را بزرگترین دغدغه مجموعه در آستانه بازگشایی مدارس خواند و همراهی آموزش با توانبخشی را بزرگترین عامل کیفیتبخشی به برنامههای آموزش و پرورش استثنایی دانست.
در ادامه، معاون آموزش و پرورش استثنایی استان ضمن جمعبندی نکات مطرحشده، به کمبود نیروی تخصصی برای پاسخگویی به نیاز دانش آموزان با شرایط ویژه اشاره داشت و خواستار هماهنگی بیشتر نواحی آموزش و پرورش در عرضه نیروهای متخصص مورد نیاز این اداره شد.
این نشست با استماع نقطه نظرات مدیران مدارس استثنایی استان زنجان و بررسی مسائل مطرح شده توسط کارشناسان اداره آموزش و پرورش استثنایی استان پایان یافت.
نظر شما