هدف از ایجاد هنرستان‌های هنرهای زیبا، شکوفا ساختن استعدادهاست

خبرگزاری شبستان: علی جنتی در آیین گشایش هنرستان های هنرهای زیبا گفت: هدف از ایجاد هنرستان‌های هنرهای زیبا، شکوفا ساختن استعدادها و پرورش هنرمند است که البته این کاری بسیار ارزشمند و در عین حال دشوار است.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، "علی جنتی" وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز با حضور در هنرستان هنرهای زیبای پسران همزمان با ایین گشایش مدارس با بیان این مطلب ادامه داد: شروع سال تحصیلی و تپشِ دوباره دانش در مدرسة عشق را به همه شما عزیزان تبریک می‌گویم. چنین روزهایی همواره یادآور شور و نشاط جوانی و شوق آموختن و تلاش برای دانش‌اندوزی است.

وی افزود: هر چند این روزها به خاطر حادثه دلخراشی که در سرزمین وحی به وجود آمده نشاط ما گرفته شده است و باید به بازماندگان این عزیزان تازه درگذشته تسلیت گفت و به استقبال پیکرهای بی جان آنها رفت.

جنتی گفت: ایران، همواره مرز دانش و فرهیختگی بوده است و ایرانیان همیشه دوستدار دانش و دانش‌اندوزی بوده‌اند. دانشمندان و هنرمندان بزرگی در این سرزمین پرورش یافته‌اند و همچون ستارگان در آسمان فرهنگ و هنر ‌درخشیده‌اند. ما میراث‌دار بزرگانی چون بوعلی سینا، ابوریحان بیرونی، زکریای رازی، مولوی، سعدی، حافظ، کمال‌الملک، رضا عباسی، صفی‌الدین ارموی، عبدالقادر مراغی، یاقوت مستعصمی، میرعماد و ده‌ها و بلکه صدها دانشمند و هنرمندِ صاحب‌سبک و صاحب‌اثر هستیم.

وی افزود: همین هنرستان شاهد آموزش و هنرنمایی هنرمندان بزرگ و نامداری بوده است که امروز مایه افتخار این نهاد آموزشی و فرهنگ و هنر ایران زمین‌اند. تجربه و دانش همین هنرجویان دیروز و اساتید امروز پشتوانة علمی این هنرستان و سایر هنرستان‌ها، دانشگاه‌ها و دانشکده‌های هنری است.

وزیر فرهنگ دولت تدبیر و امید ادامه داد: فرهنگ و تمدنِ غنی ایران پشتوانه محکمی برای نسل امروز است و ما می‌توانیم با اتکا به این گنجینه غنی، آیندة خودمان را بسازیم. دانش دُر گرانبهایی است که در صدف وجود شایستگان جای می‌گیرد و هنر هم، زینت این خانه است. دانش و هنر دوقلوهای همزادند که نام ایران و ایرانی با این دو بلندآوازه شده است.

جنتی گفت: هنر تجلی‌گاه آفرینش الهی است و معرفت انسان را نسبت به جهان هستی و خالق این جهان افزون می‌کند. در این میان نقش هنرمندان بسیار برجسته است. هنرمند، خالق زیبایی است و از این منظر در دایرة آفرینندگی قرار می‌گیرد و نسبت به آفرینندة هستی احساس قرابت و نزدیکی می‌کند.

وی اظهار کرد: هنرمند متعهد آنگاه توفیق پیدا می‌کند که جوشش‌های ذاتی خود را با آموزش هماهنگ کند. این وظیفه‌ای است که بر دوش همه دست‌اندرکاران و متولیان عرصه فرهنگ و هنر است.

جنتی افزود: بخشی از این فرآیند در مراکز آموزشی و هنرستان‌هایی که تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد قرار دارند، انجام می‌شود و اساساً هدف از ایجاد این هنرستان‌ها، شکوفا ساختن استعدادها و پرورش هنرمند است که البته این کاری بسیار ارزشمند و در عین حال دشوار است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تاریخ و تلاشی که در هنرستان‌ها به‌عنوان گنجینه‌های آموزش‌های هنری وجود دارد باید مورد استفاده قرار گیرد و بر این اساس پیشنهاد می‌شود مجموعه اسناد، وسایل، تصاویر و آثار موجود در هنرستان‌ها تبدیل به موزه هنرستان‌های هنرهای زیبا شود تا عموم مردم با وزن این فعالیت‌های هنری و دانش‌آموختگان آن کاملاً آشنا شوند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: مأموریت ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سیاست‌گذاری و نظارت است و در این میان آموزش نقش مهمی در ارتقای هنر ایرانی‌اسلامی و پرورش نسل جدیدی از هنرمندان متعهد و آفرینندگان خلاق دارد. از آنجا که بزرگترین محصول فرهنگی، انسان فرهیخته و فرهنگ‌مدار است، مدیریتِ سرمایه‌های انسانی در بخش فرهنگ و هنر نیز مهم‌ترین رسالت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

وی تصریح کرد: بسیاری از هنرمندان مشهور و بزرگان فرهنگ و ادب این سرزمین از همین هنرستان‌ها برخاسته‌اند و این نشان‌دهنده ظرفیت قابل اعتماد و اتکا در این هنرستان‌هاست.

جنتی تاکید کرد: من باور دارم که با همة این توفیق‌ها، این هنرستان‌ها از نظر بودجه و امکانات دچار مظلومیت هستند و این در حالی است که بیشترین قبولی در رشته‌های هنریِ دانشگاه‌ها از همین هنرستان‌هاست.

وی افزود: سابقه 100 ساله هنرستان موسیقی به عنوان اولین مرکز آکادمیک آموزش موسیقی در ایران و قدمت چند‌دهه‌ای هنرستان کمال‌الملک و هنرهای زیبا بیانگر علاقه هنرجویان به این مراکز و تداوم فعالیت‌های سازندة آنها در چند دهة گذشته است.

جنتی گفت: اینجا جایگاه پرورش بزرگانی چون کمال‌الملک، سیمین دانشور، حسین بهزاد، حسین خسروجردی، سهراب سپهری، پرویز تناولی، محمود فرشچیان و دیگر هنرمندانی بوده است که امروز صاحبان افتخار و نشانِ بزرگی و کم‌نظیری هنر ایرانی در جهان هستند.

وی ادامه داد: من به این هنرستان و دیگر هنرستان‌های هنری که در کار نهاد‌سازی علمی فعال و پویا هستند امید بسته‌ام و می‌دانم و باور دارم که به زودی شاهد ظهور نسلی دیگر از هنرمندان صاحب‌سبک خواهیم بود که با خلاقیت‌های نوین پای جای پای هنرمندان بزرگ این سرزمین می‌گذارند.

جنتی در پایان گفت: از تمامی مدیران، هنرآموزان، کارکنان و اساتید هنرستان‌ها تشکر می‌کنم و شروع سال تحصیلی جدید را به هنرجویان عزیز تبریک می‌گویم.

 

کد خبر 488776

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha