به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از ساري، دلاور بزرگنیا، مديركل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان مازندران امروز(4مهر) در نشست رسانه اي روز جهانی گردشگری، ضمن ابراز همدردي با خانواده هاي جان باختگان حادثه منا در عربستان سعودي، عنوان داشت: بیتدبیریها طي اين سال ها به هربهانه اي اتفاق افتاده كه شاید بايد جهان اسلام در مدیریت حج، تجدید نظر داشته باشد.
وي با بيان اينكه سفر حج از دو بعد ديني و عبادي و ديگري از بعد گردشگري مورد توجه است، گفت: در مقوله گردشگري يك جامعه ميزبان و جامعه ديگر ميهمان مطرح است و بايد امتياز ميزباني را به متوليان برگزاري موسم حج در عربستان منفي اعلام داشت.
بزرگ نيا با اشاره به اینکه گردشگری در مازندران یک فرصت فوقالعاده است، افزود: برخي حوادث موجب رونق و اعتلاي يك صنعت(گردشگري) و در مقابل برخي ديگر موجب ركود آن حوزه مي شوند.
وي با اشاره به مبحث توزيع سفر، ادامه داد: موضوع توزیع سفر سالهاست که در سازمان میراث فرهنگی مطرح شده تا فقط چند نقطه، مقصد سفر نباشند و تجمع مسافر در يك نقطه صورت نگيرد بلكه حوزه گردشگري در ساير نقاط استان نيز ديده شود.
بزرگ نيا با بیان اینکه با این نگاه باید خیلی حرفهای عمل کنیم تا مسافر جذب استان شود، خاطرنشان کرد: مزیت مطلق شمال كشور، گردشگری است و با وجود همه کمبودهایی که داریم جزء چند استانی هستیم که در سطح کشور از زیرساختهای خوبی در اين حوزه بهرهمند هستیم.
وي با اشاره به اینکه کمتر استانی در کشور از مزایای مازندران برخوردار است، اظهار داشت: سابقه هتل داري و مهمانپذيري در اين استان از سابقه بيش از 80سال برخوردار است.
بزرگ نيا از گردشگری به عنوان یک صنعت فرابخشی يادكرد و گفت: مبناي نگاه ايران اسلامي در حوزه گردشگري با همه دنيا متفاوت است به طور مثال ملاحضات اخلاقي در بازار اين مرز و بوم به صورت يك عرف اجرا مي شود.
وي با بيان اينكه شمال ايران سرزمين تاريخ، فرهنگ و طبيعت سحرانگيز است، افزود: فرصت هاي تاريخي و فرهنگي اين ديار زير جلوه هاي طبيعي و برگ درختان و سرسبزي طبيعت پنهان مانده است.
بزرگ نيا با بیان اینکه هر 12 اثر تاریخی در مازندران یک مأمور يگان حفاظت دارد، تصریح کرد: پراکندگی آثار تاریخی در مازندران بي شمار است كه اين تعداد اندك مامورين حفاظتي جواب گو پوشش سراسري استان نيست.
وي با اشاره به اينكه اقليم مازندران ضد بنا است بدين معني كه آب و هوا موجب تخريب برخي آثار تاريخي مي شود، گفت: به طور مثال مسجد فرح آباد ساري در ماه چند بار سم علف كش زده مي شود كه موجب تخريب آثار مي شود.
بزرگ نيا با اشاره به اینکه در برنامه سوم توسعه، ایجاد و حفظ ظرفیتهای کالبدی فرهنگی شهر بر عهده شهرداریها گذاشته شده است، افزود: با توجه به عدم وجود معماري اسلامي در بافت شهري اين استان، بايستي شهرداریها درحوزه گردشگري شهر ورود پیدا كنند.
وي با بیان اینکه براساس مصوبه مجلس، شهرداریها باید در حوزه فرهنگی کار کنند، اظهار کرد: شهرداریها احداث سینما و مراکز فرهنگی را جزء اولویتهای کاری خود قرار دهند.
بزرگنیا با اشاره به 207 پروژه نیمهتمام حوزه گردشگری در اين استان، اظهار داشت: جذب سرمايه گذار براي تسريع روند ساخت اين پروژه ها نيازمند طرح مطالبات عمومي به جاي مطالبات صنفي است.
وی با اشاره به اهميت توسعه گردشگری دریایی درسواحل مازندران و فراساحلي، گفت: بعد از برگزاري کنفرانس گردشگری سلامت در رامسر مازندران، مراجعه به ادارهکل ميراث و دانشگاه علوم پزشكي مازندران با نگاه سرمایهگذاری در حوزه گردشگری سلامت، قابل توجه بوده است.
بزرگنیا با بیان اینکه بهدنبال بازاریابی و بازارگردی در حوزه گردشگری سلامت هستیم، گفت: راه اندازي خط پروازي اكتائو به ساري به جهت احياي گردشگري سلامت در دستور كار اين اداره كل قرار دارد.
وی با اشاره به پروژه بيمارستان هاي نيمه تمام در اين استان، اظهار داشت: تخصيص اعتبار در سفر ریاستجمهوری (19مهرجاي به مازندران) ديده شده كه براين باوريم، تخصیص این اعتبارات صد در صد صورت گيرد.
بزرگ نيا از احياي گردشگري كشاورزي با عنوان روستايي و بوم گردي در اين استان خبر داد و اضافه كرد: سايت موزه گوهر تپه نيز به عنوان ويترين جانورشناسي مازندران با قدمت پيش از ورود آريائيان به اين سرزمين در حال بروز رساني است.
وي همچنين از تخصيص اعتبار براي بهره برداري موزه قائم شهر در سفر قريب الوقوع رياست جمهوري به مازندران خبر داد.
نظر شما