کشتار و تکفیر در جهان اسلام خروجی غفلت از غدیر است

خبرگزاری شبستان: آنچه وحدت و هدایت جامعه را به سمت کمال قوام می بخشد و ضمانت می کند، مساله امامت و ولایت در جامعه اسلامی است.

حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن اختری، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با اشاره به اهمیت واقعه غدیر خم اظهار کرد: مساله غدیر یکی از مسائل پر اهمیت و بنیادی و اساسی در دین مقدس اسلام و در میان مسلمانان است گرچه دست تحریف تلاش کرد این مساله را به دست فراموشی بسپارد و نگذارد در مسیر اصلی خود قرار بگیرد اما آنچه در تاریخ اتفاق افتاد، نشان می دهد این دست اندازی ها نمی تواند جایگاه واقعی غدیر را تغییر داده و نگذارد این حقیقت بر جهان آشکار شود.

 

وی با بیان اینکه بنابراین لازم است که به مساله غدیر به طور روشن و آگاه بخشانه، بر اساس حکمت و درایت و عقلانیت و بدون دخیل کردن هیچ گونه احساساتی یا این که بخواهیم گناه و تقصیری را امروز بر کسی روشن یا ثابت کنیم، پرداخته شود، ادامه داد: مساله غدیر از چنان اهمیتی برخوردار است که پیامبر اسلام (ص) به فرمان خداوند متعال در آخرین سال حیات و بازگشت از حجه الوداع، در وادی خاصی به نام رابغ در منطقه غدیر خم، همه حجاج و همراهان را نگه داشتند و با تشکیل جلسه ای، جانشین خود را معرفی کرده و به بیان حکم خداوند متعال مبنی بر ابلاغ امامت و ولایت پرداختند.

 

به گفته دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) همچنین در اهمیت واقعه غدیر این نکته بس که پیامبر (ص) بر حسب شرایط، ملاحظاتی را در باب امر امامت و ولایت داشتند و خداوند به ایشان در آیه شریفه ابلاغ که نظیر این خطاب با آن لحن و سبک را در هیچ جای قرآن در خصوص هیچ مساله و موضوعی نداریم، به آن حضرت (ص) امر می کنند آنچه به تو نازل شده را ابلاغ کن: «يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكَ مِن رَّبِّكَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ؛ اى فرستاده ما، آنچه را از جانب پروردگارت به سوى تو نازل شده ابلاغ كن، و اگر نكنى (گويى هيچ) پيام او را ابلاغ نكرده ‏اى.»

 

حجت الاسلام اختری تاکید کرد: این آیه نکات قابل تاملی دارد اینکه اولا فرمان خداوند به صورت خطاب است و می فرماید یا ایها الرسول و پیامبر (ص) را به اسم مبارک شان یا نبی نمی خوانند بلکه کلمه «رسول» را خطاب می کنند که این عنوان خود یعنی آن موقعیت و جایگاه رسالتی که خداوند به آن توجه دارد و این رسالت باید انجام شود. ثانیا صیغه امر به صورت وجوب به پیامبر (ص) بیان شده و سوم آن که تامل در این آیه نشان می دهد مساله ولایت پیش از این نازل شده و این دستور قبلا آمده است: «بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكَ» یعنی ابلاغ کن آنچه را به تو نازل شده و فعل نازل شده به صورت ماضی است. نکته مهم دیگر این که خداوند می فرماید ای پیامبر اگر ابلاغ نکنی، کل 23 سال رسالت تو، زیر سوال می رود. در حقیقت این مساله اگر چه یک موضوع است، اما با تمام 23 سال رسالت پیامبر (ص) و تمام موضوعات و مسائل واقع شده در آن، برابری می کند و این نشان دهنده با اهمیت و گرانسنگ بودن موضوع غدیر است که با 23 سال رسالت برابری می کند و معادل آن است.

 

وی تصریح کرد: لذا امری که معادل کل رسالت است، باید بسیار با اهمیت باشد و روزی که این حقیقت تاریخی و این واقیعت دینی و اعتقادی در آن ابلاغ شده، باید این روز بزرگ شمرده شود و آن را به عنوان عیدی مانند عید رسالت توجه کرد و اهمیت داد.

 

حجت الاسلام اختری ابراز کرد: از سوی دیگر باید کنکاش کرد که اولا این موضوعی که این همه اهمیت داشته چیست و دوما امروز ما چه رسالتی در برابر این واقعه داریم و سوم اینکه نقشی که غدیر در تداوم دین و رسالت دارد و آن چه که مربوط به آینده اسلام و مسلمانان است، چیست.

 

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع)  اظهار امیدواری کرد: در ایام غدیر با حضور علما و اندیشمندان و متفکران جهان اسلام و شیعه و سنی، مباحث سازنده و منطقی در تبیین امور میان جوامع اسلامی مطرح شود و در خصوص آنها گفت و گو صورت گیرد.

 

حجت الاسلام اختری مشکلات و کشتارها و وحشی گری هایی که از سوی تکفیری ها امروز در جهان اسلام از جمله عراق، سوریه، بحرین، لبنان، نیجریه، یمن انجام می شود را محصول بی توجهی به اصل مساله امامت و رهبری صحیح و عادل و وارسته و رهبری الهی در میان جامعه دانست و یادآور شد: اساسی ترین رسالت غدیر،  قرار دادن حاکمیت و آن ولایت الهی در شخصیتی است که بتواند رهبری و امامت جامعه را عهده دار شده و هدایت کند تا جامعه به این گردونه مهلک و فساد و جنایت گرفتار نشود. لذا آنچه وحدت و هدایت جامعه را به سمت کمال قوام می بخشد و ضمانت می کند، مساله امامت و ولایت در جامعه اسلامی است.

 

 

 

کد خبر 490204

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha