خبرگزاری شبستان/ اردبیل:
از روزی که عصر کنونی را عصر ارتباط نامگذاری کردند هر روز در گوشه و کنار جهان شاهد به وجود آمدن پدیده ای مرتبط با این نام هستیم که این پدیده ها گاهی خوب و گاهی بد، گاهی به ضرر انسان و گاهی به نفعش، گاهی به زندگی و آسایش او کمک کرده و گاهی آرامش و زندگی را از او سلب کرده است.
اما نکته جالب این است که بسیاری از انسان های این عصر بدون اینکه تفکری در مورد پدیده های نو ظهور داشته باشند، مبادرت به انجام آن می کنند و شاید بیشتر از آن کسی که باعث ظهور این پدیده شده در زندگی خود استفاده می کنند.
یکی از این پدیده ها که به تازگی در جامعه عرف شده و هر کودک، نوجوان و بزرگی درگیر آن است، پدیده گرفتن عکس سلفی است، عکسی که فرد از خود در حالت ها و مکان های گوناگون می گیرد و این مهم تا آنجا پیش می رود که گاهی جان فرد کم اهمیت تر از گرفتن عکس سلفی در مکان های خطرناک به مانند لبه پرتگاه ها و ... می شود.
یکی از اموری که از کنار این پدیده ظهور کرده تعویض گوشی های قدیمی و دکمه دار با گوشی های اندرویدی و دارای دوربین جلو است و در اغلب موارد نیز کار به جایی می رسد که نوجوان و جوان خانواده بر سر نخریدن گوشی لمسی از خانواده قهر می کند تا خانواده را مجاب به انجام این کار کند.
این دود و خیلی از دود های دیگر همگی از گور آتش شبکه های مجازی نشات می گیرد، شبکه هایی که نام شبکه اجتماعی را یدک می کشند ولی در حقیقت فرد را از اجتماع دور کرده و موجب گوشه نشینی و عزلت فرد می شود و پست گذاشتن، تغییر عکس های سلفی و لایک کردن های بی معنی را تمام کار مهمی جلوه می دهد که فرد باید در هر روز انجام دهد.
در این خصوص زهرا رضوانیان بنیان گذار آکادمیک هیپنوتیزم اریکسونی و N.L.P در استان اردبیل و مدرس بین المللیN.L.P در گفتگویی اختصاصی، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اردبیل، گفت: برخی از افراد در جامعه دارای اعتماد به نفس پایین و غیر واقعی و برخی از افراد دارای اعتماد به نفس بالا و غیر واقعی هستند که هر کدام جنبه های مثبت و منفی خود را دارد.
وی با تایید این مطلب که هنر به ویژه هنر عکاسی تاثیر مستقیمی بر روح و روان فرد دارد، افزود: در حالت هایی که عکاس سلفی برای رسیدن به یک عکس مناسب از خود مدام عکس سلفی می گیرد، در دراز مدت و در زمانی که از گرفتن این عکس ناامید می شود، دچار خوددرگیری می شود.
عکس سلفی، تبری بر ریشه اعتماد به نفس
رضوانیان ادامه داد: جنبه منفی ای که در گرفتن عکس سلفی وجود دارد، این است که چهره انسان باید با لنز دوربین تلفن همراه یا دوربین دیجیتال تنظیم شود و از این جهت چهره فرد منفی تر از حالت عادی عکاسی به نظر می رسد و این مهم فرد را دچار استرس فراوان و خشم از حالت چهره خود می کند.
مدیر مؤسسه ملی علوم ذهنی زنده رود اضافه کرد: خشم از حالت چهره و پیش آمدن این سوال برای فرد که « چگونه به نظر میرسم؟» باعث القای احساس های منفی نسبت به چهره و در نتیجه اجتماع گریزی و عدم موفیقیت فرد در فعالیت های اجتماعی او خواهد بود.
این مدرس بین المللی N.L.P با تاکید بر اینکه نظر دیگران شخصیت اینگونه افراد را رقم می زند نه نظر خود فرد، تصریح کرد: یک نشریه خارجی در تحلیلی عمیق آورده است که هر چه تعداد عکس های سلفی فرد بیشتر شود به همان میزان از صمیمیت او با انسان های دیگر کاسته می شود و ما باید این تحلیل را خطری جدی برای روانشناسی و افسردگی های ناشی از آن به حساب آوریم.
این مشاور خانواده با اشاره به کاهش تعامل های اجتماعی اینگونه افراد، اذعان داشت: وقتی افراد پیرامون این فرد از عکس های سلفی او خسته شده یا پسند نکنند در وهله اول انسان دچار خود درگیری و در وهله دوم دچار اجتماع گریزی می شود که نتیجه فرافکنی از خانواده و اجتماع، چیزی جز افسردگی و ناامیدی برای فرد به ارمغان نخواهد آورد.
بنیان گذار آکادمیک هیپنوتیزم اریکسونی در استان معتقد است که اینگونه افراد، افرادی مشکل دار هم در خانواده و هم در اجتماع خواهند بود که نتیجه همه رفتارهای آنها عدم صلابت در تصمیم گیری و عدم احساس راحتی در زندگی خواهد بود که در نهایت به پرخاش گری ختم خواهد شد.
بدبینی به خدا و کاهش معنویت فرد پیامد دیگر عکس سلفی
رضوانیان بدبینی به خدا و کاهش معنویت فرد را پیامد دیگر عکس سلفی بیان کرد و گفت: سلفی بازی که مدام از خود عکاسی می کند و پسند نمی کند، رفته رفته به خدا بدبین می شود و این تفکر منفی را در ذهن خود پرورش می دهد که « چرا خداوند متعال چهره مرا اینگونه آفریده است؟» که نتیجه این تفکر، بدبینی به خدا و خانواده و احساس تنفر نسبت به آنها است.
مدیر مؤسسه ملی علوم ذهنی زنده رود با بیان اینکه این پدیده بیشتر گروه سنی 15 الی 30 سال را شامل می شود، متذکر شد: آگاه سازی و اطلاع رسانی در این زمینه هم باید از سوی مکان های آموزشی و هم از طریق رسانه ها صورت بگیرد و افرادی که در این زمینه مشکل دار هستند احساس های مثبت دریافت کنند.
وی ادامه داد: وقتی که آموزش های لازم به فرد داده شد و فرد چهره خود را به عنوان یک چهره بی ایراد قبول کرد، دیگر فرد دچار خوددرگیری و اجتماع گریزی نخواهد شد و حتی بعد از گرفتن بدترین عکس از چهره خود احساس مثبت تری خواهد داشت.
اثبات قدرت طلب بودن جوان با گرفتن عکس سلفی در مکان های خطرناک
این مدرس بین المللی N.L.P در پاسخ به این سوال که چرا برخی از جوانان مبادرت به گرفتن عکس سلفی در مکان های خطرناک می کنند؟، گفت: جوانان و نوجوانان سه خصلت برجسته جلب توجه، هیجان طلبی و قدرت طلبی دارند و زمانی که بعد از بی توجهی خانواده و اجتماع به این خصیصه ها به مرحله اثبات این خصلت ها برسند به ناچار رفتارهایی از خود بروز می دهند که کمتر کسی توانایی انجام آن رفتار و عمل را داشته باشد.
رضوانیان عنوان کرد: این حالت در میان نوجوانان و جوانانی دیده می شود که یا خانواده، شخص را به عنوان یک فرد قدرت مند و مثبت قبول ندارد یا خانواده در زمان تصمیم گیری توجهی به آنان نمی کند که در این دو حالت جوان با بروز رفتارهایی در صدد اعلام موجودیت خود البته به حالت کاذب می باشد.
عنوان های نوین زندگی امروزی در مهارت های 10 گانه جاسازی شود
بنیان گذار آکادمیک هیپنوتیزم اریکسونی در استان در پایان با تاکید بر اینکه سازمان بهزیستی و دیگر متولیان حوزه فرهنگی باید عنوان های نوین زندگی امروزی را در ارائه آموزش های لازم به خانواده ها جاسازی کنند، ابراز داشت: خود آگاهی یکی از مهارت های 10 گانه زندگی است و از آن جایی که جوانان امروزی منطق گرا و علم گرا هستند، به یقین ارائه آموزش های لازم مثمرثمر خواهد بود.
ذکر این نکته خالی از لطف نیست که آسیب های اجتماعی و اختلال های نوظهور ناشی از اینگونه پدیده ها در اشکال مختلفی همچون شکل های مختلف استرس، ترک تحصیل، ریزش موی جوانان، اختلال های جنسی، اختلال های روانی، رشد روزافزون جراحیهای زیبایی، افزایش فروش لوازم آرایشی- بهداشتی و . . . بروز می کند که همگی این موارد باعث شده جوان شاد در جامعه کاهش پیدا کرده و در نهایت چهره شاد اجتماع و زندگی از بین برود.
اما آنچه که باید در پایان این گزارش به آن اشاره کرد، این است که سازمان ها، مراکز قرآنی، مراکز آموزشی و مشاوره با همکاری یکدیگر و عدم موازی کاری، پدیده های نوظهور در اجتماع را کنترل و مدیریت کنند چراکه اکثر این پدیده ها شخصیت درونی و اجتماعی فرد را نشانه گرفته است و پدیده هایی که شاید در سالیان گذشته هنجار و خط قرمز خانواده ها محسوب می شد امروز توسط تکنولوژی های نوین در حال شکسته شدن و فراموشی است.
گزارش: علی صباحی
نظر شما