به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، روستا منبع انواع تولیدات شامل فرآوردههای دامی، باغی، برنج و گندم و منبع درامد روستا نشینان است.
اگر روستا خالی از سکنه شود و مردم به شهرنشینی گرایش یابند بسیاری از تولیدات کشور با معضلاتی مواجه و بیکاری افزایش خواهد یافت، حفظ حیات روستا و شناسایی پتانسیلهای موجود در روستا از راهکارهای مقابله با تحریمها و رسیدن به توسعه پایدار است.
در چند دهه اخیر اکثر روستانشینان تمایل به مهاجرت دارند چرا که امکانات کافی در روستا فراهم نیست بدین سبب رغبت روستانشینان به سمت شهر افزایش یافته است.
در دهه اخیر با اجرای طرح هادی و رونق آسفالت راه روستایی بسیاری از مشکلات و موانع ارتباطی در روستاهای استان مرتفع شده است. با تلاش مسئولان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و با همکاری دستگاههای ذی ربط با افزایش رفاه روستاییان زمینه گرایش به روستا را برای همگان مهیا کردهاند.
600 روستای گیلان از طرح هادی بهره مند شدند
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان با بیان اینکه زمنیه ارتقاء رفاه روستانشینان یکی از برنامههای مهم این اداره کل است اظهار کرد: روستا منشاء تولیدات هستند و روستانشینان یک ثروت محسوب میشوند.
این مقام مسئول تصریح کرد: توجه به روستا یکی از رویکردهای اقتصاد مقاومتی است که با سه عنصر مسکن، معیشت و اشتغال بایستی بدان توجه کرد.
وی به سیاستهای دولت جهت ارتقاء روستا پرداخت و خاطرنشان کرد: کارگروه توسعه روستایی تشکیل شده است و در مجلس شورای اسلامی طرحی به عنوان ساماندهی خدمات رسانی در روستاها به تصویب رسیده است.
اکبرزاده به همکاری همه دستگاههای ذی ربط جهت ارتقاء روستا اشاره و اذعان کرد: همه دستگاههای ذی ربط از جمله جهاد کشاورزی، بنیاد مسکن، منابع طبیعی و گردشگری از مهمترین ارگانهایی هستند که در جهت رفاه حال روستاییان با همفکری و همکاری بایستی گام بردارند.
مدیر کل بنیاد مسکن گیلان افزود: توسعه مسکن، معیشت و اشتغال روستا نشینان بدون انسجام موثر نخواهد شد.
تدوین منشور طرح هادی روستایی در گیلان
وی به منشور طرح هادی روستایی اشاره و اضافه کرد: منشور طرح هادی روستایی با 15 بند جهت حفظ یکپارچه سازی اراضی کشاورزی و توسعه روستا تدوین شده است.
اکبرزاده تصریح کرد: اجرای طرح هادی یعنی حفظ و ارتقاء همه آن چیزی که روستا بخاطر آن روستا شده است وباید برنامههای را تدوین کنیم که روستا، روستا بماند و همچنین وفاداری به آن چیزی که حیات روستا به آن وابسته است.
این مقام مسئول اذعان کرد: 2 هزار و یک روستا در گیلان بالای 20 خانوار است که تاکنون در 600 روستا طرح هادی اجرایی شده است.
اکبرزاده تصریح کرد: کاربریهای کشاورزی در استان با همکاری وزارت کشور و بنیاد مسکن مدیریت میشود و در واقع اتاق فکر انسجام، هدایت و مدیریت و رهبری اراضی کشاورزی در بنیاد مسکن می باشد.
وی با اشاره به اینکه از 15 تا 24 مهر دهه روستا نام گذاری شده است، افزود: روستا و بهبود مسکن روستایی، روستا و توسعه عمران روستاها، روستا و استفاده بهینه و ظرفیتها و پتانسیلهای بومی روستا، روستا و رفاه و اشتغال، روستا، محیط زیست و رونق گردشگری، روستا و ارتقاء اقتصاد بومی روستا، روستا تقویت و تولید درسبد استانی و ملی، روستا تبلور اقتصاد مقاومتی در تامین مواد اولیه، روستا و ایجاد فضاهای بومی گردشگری، روستا تحقق توسعه کاربردی سکونتهای فصلی و نقش آن در توسعه اقتصاد کشور از جمله روزهای نام گذاری شده دهه روستا است.
وی در ادامه به قیر رایگان جهت توسعه راه روستایی پرداخت گفت: خوشبختانه با اهداء قیر رایگان پیشرفت قابل توجه ای شده است.
یکصد هزار مسکن روستایی در گیلان ساخته شد
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان اظهار کرد: مقام سازی و ساخت مسکن روستایی یکی دیگر از برنامههای بنیاد مسکن است.
وی با بیان اینکه در 9 سال اخیر یکصد هزار مسکن روستایی ساخته شده است گفت: شناسایی واحدهای فرسوده وتسهیلات بلاعوض از دیگر اقدامات بنیاد است.
اکبرزاده به فاضلاب روستایی اشاره و خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مشکلات روستانشینان فاضلاب روستایی است که یکی دیگر از برنامههای توسعه روستایی است که به صورت پایلوت در یکی از روستاهای شهرستان رشت به زودی اجرای خواهد شد.
مدیرکل بنیاد مسکن به طرحهای گردشگری در روستاهای گیلان اشاره کرد و افزود: جاذبههای گردشگری یکی از راههای ایجاد اشتغال در روستاهاست که با توسعه گردشگری میتوان در کنار کشاورزی منابع مالی روستانشینان را افزایش داد.
اکبرزاده در ادامه خاطرنشان کرد: طرحهای گردشگری در روستای داماش، انبوه و قلعه رودخان از برنامههای در دست اجراست که با همکاری اداره ذی ربط انجام خواهد شد.
وی افزود: در هفت سال اخیر 10 هزار مسکن روستایی کمیته امداد توسط بنیاد مسکن پوشش داده شد واکنون نیز مسکن مددجویان بهزیستی در دست اجراست.
مدیر کل بنیاد مسکن گیلان اظهار کرد: میانگین شاخص طرح هادی روستایی در کشور 34 درصد است که این میانگین در استان گیلان 24 درصد بوده و با اجرایی شدن طرح هادی امیدواریم این عقب ماندگی به زودی سه درصد بهبود یابد.
وی به دفع زباله در روستاها اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از معضلات انباشت زباله در روستاهای گیلان است که با همکاری دستگاههای ذی ربط جهت بازیافت زباله روستایی نیز تدابیری اندیشیده خو اهد شد.
اکبرزاده اذعان کرد: مدیریت اصلی روستا بر عهده روستانشینان به خصوص دهیار روستاست که در این راستا دهیاران در توسعه روستا وظیفه خطیری بر عهده دارند.
روستا اگر از تولید باز ماند و تصمیمات درستی از سوی مسئولان امر صورت نگیرد همچنان گرایش روستانشینان به سمت شهر افزایش خواهد یافت، رفاه روستائیان از جمله برنامه های مهمی است که مسئولان امر بایستی بدان توجه کنند و همچنین بازار فروش برای تولیدات دامی و باغی و کشاورزی روستانشیان اتخاذ گردد چرا که اکثر روستانشیینان از زحمات فراوان و هزینه های بالای تولیدات سخن میگویند ولی تاکنون هیچ برنامه ای در این زمینه تدوین و اجرایی نشده است.
نظر شما