به گزارش خبرگزاری شبستان؛ دکتر عادل آذر رییس مرکز آمار ایران در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان گفت: باور ما و نتایج تحقیقات علمی نشان داده که یکی از کانون های اقتصاد مقاومتی روستاست؛ دلیلش این است که اقتصاد روستا مولد و درون زاست که در مقابل حوادث نوسانات محیطی و فشارهای دشمن مقاوم است.
وی تصریح کرد: قطب ارزش افزوده و تولید ناخالص ملی روستا؛ تولید است نه خدمات و این قاعدتا از ابتکارات و خلاقیت های این خاستگاه های داخلی کشور ماست.
دکتر آذر؛ گفت: اگر سهم 26 درصدی که روستا در اقتصاد کشور دارد و یا سهم 90 درصدی آن از تولید کشور تقویت شود توانسته ایم به یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی دست پیدا کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که جایگاه روستا در نظام جامع برنامه ریزی کشور کجاست؛ گفت: از دوبعد می توان این موضوع را بررسی کرد؛ یک بعد آن کانون های برنامه ریزی است؛ که طبیعتاً همین نظام های شورایی شهر و روستاست که در کشور شکل گرفته اند و می تونند امکانات؛ انتظارات؛ ظرفیت ها و مشکلات روستا را به برنامه ریزان برنامه ششم منتقل کنند.
رییس مرکز آمار ایران عنوان کرد: یک بعد دیگر برنامه ریزی درون روستایی است که اگر مدیران اجرایی ما در روستاها یعنی شوراها و دهیاری ها و یا سیاستگذاران کلان نظام مدیریت روستایی را به سمت یک نظام علمی پیش ببرندُ قاعدتاْ ما به اهداف برنامه ریزی می رسیم.
دکتر آذر اضافه کرد: تخصیص بهینه منابع و عمدتا آمایش امکانات متناسب با استعدادهای روستا و رساندنش به بخش مولد؛ روستا را متعالی می کند.
وی همچنین به مهاجرت روستاییان در دهه اخیر اشاره کرد و افزود: در سرشماری سال 85 ما به شدت با پدیده مهاجرت از روستا به شهر مواجه بودیم که خوشبختانه در سرشماری سال 90 علائمی از مهاجرت معکوس یعنی از از شهر به روستا را داشته ایم.
دکتر عادل آٰذر رقم مهاجرت معکوس از شهر به روستا را 300 هزار نفر اعلام کرد و افزود: درست این آمار چشمگیر نیست اما باید منتظر آمار سرشماری نفوس و مسکن سال 95 باشیم. وی در پایان فشارهای اقتصادی داخل شهر؛ پرداخت یارانه و گران بودن هزینه های شهر را از عوامل مهم مهاجرت معکوس دانست.
نظر شما