به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، دبیقی، نماینده استان کهگیلویه و بویراحمد در شورای عالی استانها در بیستمین اجلاس عمومی شورای عالی استانها گفت: حدود 20 درصد منابع نفت و گاز کشور در استان کهگیلویه و بویراحمد تامین میشود.
وی با بیان اینکه بر اساس آمار و استنادات بخش عظیمی از منابع آب جنوب کشور متعلق به کهگیلویه و بویراحمد است، خاطرنشان کرد: با وجود این ظرفیت 10 سال است که بر اثر خشکسالیهای متوالی بسیاری از اراضی کشاورزی از بین رفتهاند و یا در حال نابودی هستند.
نماینده استان کهگیلویه و بویراحمد در شورای عالی استانها از مسئولان خواست تا توجه ویژهای به استان داشته باشند و برای حل مسایل و مشکلات خشکسالی و کمآبی در این استان برنامهریزی کنند.
در ادامه، رحمتی، نماینده استان کرمانشاه در شورای عالی استانها با اشاره به ظرفیتها و پتانسیلهای شوراها خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم کشور از نظر اقتصادی و فرهنگی رشد کند باید از مشارکت شوراها در مدیریت شهری استفاده کنیم.
وی با اشاره به مصوبه مجلس مبنی بر کاهش اعضای شوراها اظهار داشت: این مصوبه باعث تضعیف نقش شوراها در مدیریت شهری می شود.
رحمتی در ادامه با اشاره به مسایل استان کرمانشاه اذعان داشت: غرب کشور به ویژه استان کرمانشاه چند سالی است که با پدیده ریزگردها و خشکسالی مواجهاند، بنابراین برای کاهش آثار این پدیدههای طبیعی مسئولان باید توجه ویژهای داشته باشند.
وی با بیان اینکه کرمانشاه از نظر پیشروی رتبه اول کشور را داراست، عنوان کرد: اشتغال و ازدواج جوانان باید در اولویت برنامهریزی مسئولان قرار گیرد.
نماینده مردم کرمانشاه در شورای عالی استانها یادآور شد: با حمایت از کشاورزان و عشایر باید زمینهای فراهم کنیم که به شهرها مهاجرت نکنند.
وی با بیان اینکه با توجه به بحران کمآبی باید اعتبارات مناسبی برای این موضوع اختصاص یابد، خاطرنشان کرد: استان کرمانشاه که در مسیر عتبات عالیات قرار دارد باید زیرساختهای مناسبی با توجه به پتانسیل و ظرفیت موجود ایجاد شود. همچنین برای توسعه استان باید اعتبارات سدها، راهها، بیمارستان و راهآهن غرب کشور در اولویت قرار گیرد.
همچنین، رستم زهی، نماینده استان سیستان و بلوچستان در شورای عالی استانها با اشاره به مصوبه مجلس در خصوص شوراها گفت: محدود کردن اختیارات شوراها نه تنها کمکی به توسعه و عمران شهری نمیکند بلکه باعث تضعیف نقش و جایگاه آن میشود.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت محرومیتزدایی، ایجاد توازن و توسعه همهجانبه اظهار داشت: مصوبه 29/1/93 وزیر نیرو در خصوص تعرفه برق ویژه مناطق گرمسیری (شهرستانهای سراوان، سوران و مهرستان) هنوز اعمال نشده است.
نماینده استان سیستان و بلوچستان در شورای عالی استانها ادامه داد: گسترش پروژه ملی گازرسانی به شهرهای سراوان، سوران و مهرستان از دیگر مواردی است که در این استان باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به کمبود پزشک متخصص در استان خاطرنشان کرد: تکمیل بیمارستان 200 تختخوابی با توجه به نیاز استان باید هر چه زودتر انجام شود.
زهی با اشاره به سرمایهگذاری برای احداث فرودگاه سراوان افزود: با توجه به هزینه زیاد تقاضا داریم تا هرچه زودتر این فرودگاه با توجه به مرزیبودن این شهرستان به عنوان فرودگاه عملیات برای تجار منطقهای فعال شود.
نظر شما