روسیه با ایران برای مبارزه با تروریسم مشورت کرده است

خبرگزاری شبستان: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: روسیه قبل از حمله به مواضع داعش در سوریه مشورت‌هایی با ایران برای تشکیل ائتلافی جهت مبارزه با تروریسم داشته است .

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی پس از دیدار و نشست مشترک با رئیس مجلس سنای لهستان  در ارزیابی خود از حمله هوایی روسیه به داعش در سوریه در جمع خبرنگاران گفت: در مورد حمله روسیه به سوریه قضاوت زود است. البته قبل از این اقدامات مشورت‌هایی با ایران انجام شده تا ائتلافی برای مبارزه با تروریسم ایجاد شود.

وی اظهار کرد: به نظرم در این مسأله روسیه با دقت نظر عمل کرده ولی باید دید که چقدر این اقدامات ادامه خواهد داشت و با چه کیفیتی خواهد بود.

 لاریجانی همچنین ضمن ابراز خشنودی از سفر رئیس مجلس سنای لهستان به ایران، گفت: رئیس مجلس سنای کشور لهستان در رأس هیأت عالیرتبه از نمایندگان مجلس سنا به ایران آمده که ما از ایشان به دلیل پذیرش دعوتمان تشکر می‌کنیم.

وی با بیان اینکه ایران و لهستان در طول صدها سال ارتباط نزدیکی با یکدیگر داشته‌اند، گفت: حدود 120 هزار نفر از مردم لهستان در جنگ جهانی دوم به ایران پناهنده شدند و ایران در نهایت احترام از آنها پذیرایی کرد. در طول سالیان گذشته همواره ایران و لهستان روابط دوستانه و صمیمانه‌ای داشته‌اند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در نشست مشترک با رئیس مجلس سنای لهستان در زمینه همکاری‌های پارلمانی و همچنین گسترش همکاری‌های اقتصادی صحبت شده است، گفت: در این جلسه در خصوص سرمایه‌گذاری در حوزه نفت،‌ گاز، کشتی‌سازی، واگن و سایر صنایع بحث و بررسی صورت گرفت. همچنین در مورد تصویب قوانینی همچون اجتناب از مالیات مضاعف و قوانینی که به تسهیل سرمایه‌گذاری در کشور بیانجامد، صحبت شد.

لاریجانی گفت: در این جلسه در خصوص موضوعات مهم منطقه‌ای همچون وضعیت آشفته امروز در منطقه به وسیله تروریست‌ها و بحران‌آفرینی‌ها در فلسطین و مشکلات کشورهایی مثل سوریه، عراق و افغانستان به دلیل حضور تروریست‌ها بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

رئیس قوه مقننه با مهم خواندن سفر رئیس مجلس سنای لهستان به ایران ابراز امیدواری کرد که این سفر در ارتقاء سطح روابط و همکاری‌های سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و دانشگاهی کمک جدی کند.

 همچنین بوگدان بروسوئیچ ،ریس مجلس سنای لهستان ،بعد از نشست مشترک با رئیس مجلس شورای اسلامی و بحث و تبادل نظر، با تأکید بر اینکه هرگز بین دو کشور لهستان و ایران مشکلی وجود نداشته است، گفت: هیچ نکته تاریکی در تاریخ روابط دو کشور وجود نداشته و این دو کشور هرگز با یکدیگر جنگ نکرده و همواره با یکدیگر همکاری داشتند.

وی با بیان اینکه 540 سال از تأسیس روابط سیاسی بین دو کشور می‌گذرد، گفت: لهستان ورود 120 هزار لهستانی که از روسیه در جنگ جهانی دوم وارد ایران شده بودند را به خاطر دارد که با توجه به این گذشته تاریخی و سوابق خوب همکاری دو کشور دید لهستان نسبت به ایران بسیار مثبت است.

رئیس مجلس سنای لهستان با بیان اینکه در نشست مشترک با رئیس مجلس ایران در خصوص همکاری های پارلمانی صحبت شد، ‌گفت: بنده از رئیس مجلس ایران جهت سفر رسمی به لهستان دعوت کردم. چون به نظرم دیپلماسی پارلمانی بخش مهمی از روابط دو کشور را شامل می‌شود.

وی با تأکید بر لزوم افزایش همکاری کمیسیون‌های پارلمانی به خصوص کمیسیون‌های اقتصادی دو کشور، گفت: در حال حاضر لهستان مدرنیزه شدن و نوسازی را پشت سر گذاشته است که امیدوار است در این راه بتواند با ایران در زمینه‌های اقتصادی همکاری کند. موضوعی که در جلسه با آقای لاریجانی در خصوص آن بحث و تبادل نظر انجام شد.

وی ادامه داد اهل شهر بندری در لهستان هستم که در این شهر پالایشگاهی برای فرآورده‌های نفتی ایران تعریف شده بود که در حال حاضر نفت روسیه در آن پالایشگاه به کار برده می‌شود.

رئیس مجلس سنای لهستان با بیان اینکه در این نشست مشترک در خصوص تحولات منطقه یعنی سوریه و عراق صحبت شد، گفت: معتقدم راه حل بحران منطقه در دست کشورهای منطقه است. اکنون باید کاری کنیم که تمامی نیروهای سیاسی در سوریه به توافق برسند چون همه با یک خطر جهانی به نام داعش مواجه هستیم که در حال توسعه و تقویت است.

به گفته وی وجود جنگ در سوریه و باز شدن مرزهای ترکیه به روی آوارگان موضوع مهمی به شمار می‌آید.

رئیس مجلس سنای لهستان با سازنده خواندن مذاکراتش با رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: مذاکرات ما بدون پرده و صریح انجام شد که بسیار پربار بود.

وی در پاسخ به پرسشی در مورد سهم لهستان از حل بحران آوارگان سوریه به اروپا گفت: در خصوص آوارگان باید سیاست واحدی در سطح اتحادیه اروپا وجود داشته باشد و اعمال شود.

وی با تأکید بر اینکه آوارگان قصد جنگ ندارند، گفت: این آوارگان از جنگ، نبرد و ویرانی گریزان هستند که این حق آنها نیست.

بروسوئیچ با بیان اینکه بخشی از آوارگان و مهاجران از طرف لیبی و از راه دریا وارد اروپا شده‌اند، گفت: در حال حاضر آوارگان از راه خشکی و از طریق ترکیه و یونان وارد اروپا می‌شوند چون ترکیه مرزهایش را در مقطع زمانی به روی مهاجران کاملاً باز کرده است.

وی تأکید کرد: در حال حاضر اتحادیه اروپا با ترکیه وارد مذاکره شده تا وضعیت مهاجران تغییر کند که باید پشتیبانی و حمایت لازم صورت گیرد.

رئیس مجلس سنای لهستان ادامه داد: اتحادیه اروپا باید کمی به سوریه نزدیک‌تر شود تا آوارگان فرصت بازگشت به وطنشان را داشته باشند. این افراد خانه و خانواده‌شان را در سوریه رها کرده و به اروپا آمده‌اند.

وی با بیان اینکه لهستان چندهزار نفر از مهاجران را خواهد پذیرفت، گفت: مسیر سرازیر شدن آوارگان به سوی اروپا از لهستان نمی‌گذرد اما این مشکل و معضل برای تمامی کشورهای اروپایی است، مشکلی که ابعاد سیاسی و اقتصادی دارد.

کد خبر 492550

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha