به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، از مهمترین رشتههای هنری میتوان به هنرهای تجسمی (نقاشی، طراحی، تندیسگری، عکاسی و چاپ)، هنرهای نمایشی (تئاتر و رقص)، موسیقی، ادبیات (شعر و داستان)، سینما و معماری اشاره کرد.
واژهٔ هنر در زبان سانسکریت، ترکیبی از دو کلمه سو به معنی نیک و نر یا نره به معنای زن و مرد است. در زبان اوستایی سین بهها تبدیل شده و واژه هونر ایجاد گشته است که در زبان پهلوی یا فارسی میانه به شکل امروزی (هنر) درآمده است که به معنای انسان کامل و فرزانه است.
تغییری که هنر بر روح انسان میگذارد تغییری عمیق و ماندگار و طولانیتر است. در نتیجه هر گاه خواهان اثرگذاری ماندگار باشیم میتوانیم از هر یک از رشتههای هنری به فرا خور نیازمان استفاده کنیم. همانطور که در روانشناسی این مسئله به اثبات رسیدهاست، جهان از مجموعهای از افراد تشکیل شدهاست پس اگر بخواهیم در سریعترین حالت بر تعداد زیادی از افراد تاثیرگذاری داشته باشیم میتوانیم از اسباب هنر استفاده کنیم که هنر موسیقی و هنر نمایشی چون از طریق احساس شنوایی و احساس بینایی به سرعت درک میشوند میتوانند مخصوصا توام با یکدیگر به سرعت و در بعد جهانی تاثیری ژرف و عمیق و ماندگار و طولانی در جوامع به وجود میآورند.
نبود فضای مناسب برای تدریس هنر در قالب کارگاه هنر موجب شده است این رشته به خوبی در جامعه رخ ندهد و همچنین قدرت های ذاتی این هنر و این هدیه بزرگ الهی در میان بشریت که به وسیله آن می توان روحیه نشاط و شادابی و بهتر نگریستن را در پدیده ها و آفرینش پروردگار دست یافت را نادیده گرفت.
عدم برخورداری از امکانات نمایشگاهی، عدم توجه مسئولان برای تشویق هنرآموزان و هنرجویان، استفاده از افراد بدون صلاحیت در آموزشگاه های غیرمجاز خود می تواند مزیدی بر این علت باشد.
به منظور آسیب شناسی آموزشگاه های آزاد هنری خبرنگار شبستان با چند تن از مدیران آموزشگاه ها سخن به میان آورده است که نظر شما خوانندگان را به این مهم جلب می کنیم.
استیجاری بودن مکان آموزشگاه های آزاد هنری معضلی بر ادامه فعالیت است*
یکی از مدیران اجرایی آموزشگاه های آزاد هنری که تمایلی به ذکر نامش نداشت به خبرنگار شبستان گفت: آموزشگاه های آزاد هنری دارای مشکلات عدیده ای هستند به طوری که اضافه شدن آموزشگاه های دیگر و استیجاری بودن این مکان واقعا معضلی بر ادامه فعالیت این آموزشگاه ها است.
وی با بیان اینکه تاکنون هیچ تسهیلاتی از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان دریافت نکردیم، افزود: آموزشگاه های آزاد هنری در راستای ادامه فعالیت خود نیازمند تسهیلات هستند.
وی بر فعالیت غیر مجاز کلاس های هنری، تصریح کرد: افرادی هستند که بدون اخذ مجوز از ارگانی خاص در منازل شخصی و محطی های خصوصی اقدام به فعالیت می کنند و بسیاری از هنرجویان هم به دلیل عدم اطلاعات کافی از این وجود چنین معضلی آگاهی ندارند.
مدیراجرایی آموزشگاه آزاد هنری نیز گفت: پرداخت شهریه از سوی هنرجویان در استان همدان نسبت به سایر استان های کشور بسیار ارزان قیمت است به طوری که در استان همدان ماهیانه 65 هزار تومان شهریه از هنرجو اخذ می شود.
وی خاطرنشان کرد: امروزه فنی و حرفه ای اقدام به تاسیس و فعالیت آموزشگاه های هنری کرده است و این خود دلیلی بر عدم یا کاهش استقبال از آموزشگاه های تحت نظارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می شود.
وی با ابراز گلایه مندی از جداسازی هنرجویان خانم و آقا از آموزشگاه های آزاد هنری، اظهار داشت: آموزشگاه های تحت نظارت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی طرح جداسازی خانم و آقا را دارد و این در حالیست که آموزشگاه های هنری فنی و حرفه ای این قوانین و آئین نامه را در دست اجرا ندارد.
رسیدگی به فعالیت های غیرمجاز کلاس های هنری در سطح استان*
اسدی، مدیرآموزشگاه موسیقی آهنگ نیز گفت: آموزشگاه موسیقی آهنگ با 14 سال فعالیت دارای 200 هنرجو و 12 مربی می باشد و دارای رشته های ساز سنتی، پاپ و کلاسیک است.
وی در خصوص عدم تسهیلات از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به آموزشگاه ها، افزود: ادراه کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تمام تلاش خود را در راستای پرداخت وام و تسهیلات داشته است اما به دلیل کمبود بودجه تاکنون نتوانستند مساعدتی به آموزشگاه ها داشته باشند.
وی با اشاره به فعالیت غیرمجاز سایر آموزشگاه های هنری، تصریح کرد: لازم است این اداره کل با همکاری اماکن اقدام به پلمپ این کلاس ها و آموزشگاه های غیرمجاز داشته باشند.
اسدی بیان داشت: آموزشگاه های هنری تحت نظارت فنی و حرفه ای در هر زمینه ای اقدام به تاسیس و فعالیت آموزشگاه های هنری کرده است و همچنین از افرادی که کارت صلاحیت مربیگری ندارند بریا تدریس از این آموزشگاه ها به کار می گیرد.
مدیرآموزشگاه موسیقی آهنگ ابراز داشت: در سال های گذشته استقبال از آموزشگاه های موسیقی در استان همدان مطلوب بوده است اما امسال به دلیل وضعیت اقتصادی قابل توجه نمی باشد.
وی گفت: در بسیاری از زمینه ها و حل و بررسی مشکلات این آموزشگاه ها باید از سوی تهران صورت گیرد چرا که استانی رفع نخواهد شد.
وی با ابراز گلایه مندی از نامنظم بودن پخش کنسرت در همدان، اظهار داشت: بازار کار همدان از لحاظ موسیقی ضعیف است به طوری که کنسرت ها به صورت منظم برگزار نمی شود.
اسدی در خصوص برگزاری آزمون در رشته موسیقی ، اضافه کرد: تادو سال پیش کارت صلاحیت از سوی تهران اقدام می شد و این در حالیست که در دولت تدبیر و امید از سوی تهران کار خاصی اقدام صورت نگرفته به طوری که سایت ها بسته و به صورت استانی اقدام به برگزاری آزمون خواهند کرد.
مدیرآموزشگاه موسیقی آهنگ خاطرنشان کرد: بسیاری از مغازه هایی که اقدام به فروش وسایل ساز و آهنگ دارند کلاس های هنری در این زمینه برگزار می کنند.
عدم پرداخت تسهیلات رهن و خرید آموزشگاه آزاد هنری از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی*
مهدی پاک نیا، مسئول آموزشگاه موسیقی گفت: آموزشگاه موسیقی چاووش از سال 89 در شهرستان بهار و از سال 91 در همدان مشغول به فعالیت شده است.
وی افزود: این آموزشگاه دارای 11 هنرآموز و 120 هنرجو می باشد که اقدام به موسیقی سنتی و پاپ می کند.
وی، استیجاری بودن مکان آموزشگاه، عدم تسهیلات و نظارت کافی بر سایر آموزشگاه های غیر مجاز در سطح استان را از مشکلات موجود دانست.
پاک نیا تصریح کرد: مقرر شده بود تسهیلات 5 میلیون تومانی به آموزشگاه های آزاد هنری پرداخت کنند که تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
مسئول آموزشگاه موسیقی اظهار داشت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اجازه به کارگیری مربیان بدون کارت صلاحیت را به آموزشگاه های آزادی هنری نمی دهد و این در حالیست که همین افراد در سایر محیط های خصوصی اقدام به فعالیت می کنند.
وی با بیان اینکه کنسرت ها در سال های گذشته به صورت ماهیانه برگزار می شد، خاطرنشان کرد: این در حالیست که به صورت سالیانه شده و ما از برگزاری کنسرت ها درآمدی نداریم و برای تشویق هنرجویان می باشد.
وی گفت: برای معرفی و شناسایی آموزشگاه خود از طریق تراکت و روزنامه ها اقدام کردیم و خوشبختانه امروزه آموزشگاه های تحت نظارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعاملی خوبی دارند و استقبال هنرجویان از این آموزشگاه ها به منزله کیفیت کار می باشد.
پاک نیا حق التدریس بودن مربیان را یکی دیگر از مشکلات دانست و اظهار داشت: آموزشگاه برای جبران در تعطیلات رسمی مجبور به برگزاری کلاس ها می کند.
وی افزود: زمان کلاس های موسیقی 20 دقیقه تعیین شده است و این در حالیست که این تایم باید حداقل در نظر گرفته شود نه به صورت حداکثری.
تخصیص اعتبارات آموزشگاه های آزاد هنری در دست پیگیر است*
فاضل عبادی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان به خبرنگار شبستان گفت: در حال حاضر 46 آموزشگاه آزاد هنری تحت نظارت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان مشغول به فعالیت هستند.
وی افزود: در استان همدان 24 آموزشگاه نقاشی، 15 آموزشگاه موسیقی، 4 آموزشگاه خوشنویسی و 3 آموزشگاه گریم تحت نظارت این اداره کل فعال هستند.
وی در خصوص ساماندهی آموزشگاه های آزاد هنری، تصریح کرد: تمامی مجوزهای این آموزشگاه ها پس از یکسال فعالیت به مدت پنج سال تمدید خواهند شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان اظهار داشت: همچنین اعتباراتی که باید برای آموزشگاه های آزاد هنری تخصیص یابد در دست پیگیری می باشد.
عبادی با اشاره به اینکه درجه بندی آموزشگاه ها مرتبط با مدرک تحصیلی افراد است، بیان کرد: همچنین افرادی که در آموزشگاه ها از اساتید با مدرک تحصیلی مرتبط، فعالیت های فوق برنامه ، فضای مناسب و وجود کتابخانه استفاده کنند از امتیارات والایی برخوردار خواهند شد.
نظارت ماهانه بازرسین بر فعالیت آموزشگاه های آزاد هنری*
وی خاطرنشان کرد: به صورت ماهیانه بازرسی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در خصوص نظارت بر فعالیت آموزشگاه ها اعزام می شود.
وی افزود: سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مدت زمان صدور مجوز و شرایط متقاضیان را در معرض دید شرکت کنندگان گذاشته و این در حالیست که پس از هر آزمون افراد پذیرفته شده تشکیل پرونده داده و استعلامات، معرفی مکان مورد نظر، تاییدیه از سوی اداره کل و اماکن انجام و مجوز آنان صادر می شود.
وی در خصوص پرداخت تسهیلات به آموزشگاه ها، گفت: پرداخت تسهیلات به آموزشگاه های آزاد هنری به صورت مداوم از طریق تهران و استانداری در حال پیگیری است تا مدیران این آموزشگاه ها بتوانند تجهیزات لازم و رهن مراکز هنری را در اختیار بگیرند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان تصریح کرد: همچنین فعالیت آموزشگاه های غیرمجاز در سطح استان از طریق بازرسان این اداره کل بررسی و نامه پلمپ به امکان صورت می پذیرد.
عبادی بیان داشت: برگزاری آزمون در رشته هنرهای تجسمی هرساله طی دو مرحله و در صورت ثبت نام متقاضیان آموزشگاه نقاشی انجام می شود.
وی ادامه داد: همچنین برگزاری آزمون در رشته موسیقی از طریق تهران صورت می گیرد که حدود چهار سال بلاتکلیف مانده و طبق آئین نامه هیچ استانی حق برگزاری این آزمون را ندارد.
وی ابراز داشت: آزمون داخلی در رشته موسیقی در سال جاری در راستای ساماندهی مدرسین موسیقی به صورت موقت و استانی تا زمان اطلاعیه دفتر توسعه فعالیت های هنری برگزار می شود.
عدم به کارگیری آموزشگاه های آزاد هنری از افراد بدون کارت صلاحیت*
وی با بیان اینکه هیچ آموزشگاه آزاد هنری اجازه به کارگیری مدرسین بدون کارت صلاحیت را ندارند، گفت: این رد حالیست که افرادی که در آزمون شرکت کرده و نمره قبولی دریافت می کنند اجازه تدریس در آموزشگاه ها را دارند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان خاطرنشان کرد: سایر آموزشگاه ها در راستای ارزش های اسلامی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی براساس قوانین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نظارت می شود.
عبادی در خصوص استفاده از اساتید مبرز از تهران، بیان کرد: تاکنون مکاتباتی با تهران صورت گرفته که بتوان جهت آموزش و ارتقاء مدرسان استان و پیدا کردن نقاط ضعف و قوت قدمی برداشت.
نظر شما