آموزش ابزاری در خدمت توسعه روابط فرهنگی و اجتماعی

خبرگزاری شبستان: رییس اداره آموزش های سیاسی و تخصصی دانشکده روابط بین الملل، آموزش را ابزاری در خدمت توسعه روابط فرهنگی و اجتماعی عنوان کرد و گفت: ایران شناسی و معرفی چهره مثبت و واقعی از ایران به مجامع بین المللی رویکرد اصلی برنامه های آموزشی است.

امیررضا شرکت، رییس اداره آموزش های سیاسی و تخصصی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار شبستان گفت: وقتی دیپلمات های خارجی را به ایران دعوت می کنیم در شش بخش با آنها کار می کنیم که شامل حقوق بین الملل و سازمان های بین المللی، اقتصاد و تجارت بین المللی، امور فرهنگی بین المللی با عنوان دیپلماسی عمومی، مهارت های دیپلماتیک نظیر مهارت مذاکره، آداب و رفتار معاشرت دیپلماتیک و تهیه انواع گزارش های دیپلماتیک است.

 

وی با تاکید بر اینکه معرفی فرهنگ و جامعه ایرانی مهمترین رویکرد در برگزاری دوره های آموزشی است، اذعان داشت: این اقدام بیشتر از طریق بازدیدها و دیدارهایی که دیپلمات ها و میهمانان خارجی دارند، انجام می شود که جنبه های مختلف تمدنی، تاریخی، هنری و فرهنگی معرفی می شود و حتی توانمندی های صنعتی و برخی از نهادهای سیاسی مثل مجلس بازدید می کنند و با طرز کارشان آشنا می شوند.

 

برگزاری دوره های آموزشی برای کشورهای مسلمان

شرکت با بیان اینکه در قالب این دوره های آموزشی روابط حسنه بین دو کشور برقرار و زمینه تعاملات فرهنگی، اجتماعی فراهم می شود، افزود: حدود 80 دوره برگزار شده است که بیشتر شرکت کنندگان از کشورهای همسایه نظیر تاجیکستان، عراق، افغانستان و یا کشورهایی که روابط نزدیک تری داریم مثل لبنان، سوریه و تمام کشورهای مسلمان و کشورهای آفریقایی تشکیل می دهند.

 

وی با بیان اینکه کشورهای آفریقایی در این دوره های آموزشی جایگاه ویژه ای دارند چرا که نیازمند کمک های تکنیکی بیشتری هستند، اظهار داشت: بخشی از کمک های توسعه ای ایران صرف دوره های آموزشی برای این کشورهاست.

 

شرکت ادامه داد: حتی دوره های آموزشی ای را در کشورهای دیگر برگزار می کنیم و بر اساس پیشنهادها اساتید ما در کشورهای میزبان حضور می یابند.

 

وی با بیان اینکه برگزاری دوره های تخصصی جالب هستند به ویژه وقتی که شرکت کنندگان از کشورهای مختلف حضور داشته باشند، اظهار داشت: در قالب این دوره ها شرکت کنندگان نه تنها با ایران و فرهنگ ایرانی آشنا می شوند بلکه با سایر ملل تعامل برقرار می کنند که تعامل و معاشرت آنها با یکدیگر یک آموزش است. در واقع با این کار شبکه سازی بین المللی حرفه ای هم انجام می دهیم.

 

شرکت با بیان اینکه دوره آشنایی با ایران معاصر از دیگر دوره های آموزشی این مرکز است، خاطرنشان کرد: این دوره آموزشی برای دیپلمات های خارجی و مخاطبان خارجی که با ایران در ارتباط هستند نظیر خبرنگاران خارجی، اساتید دانشگاه، ایران شناسان، اعضای سفارتخانه های خارجی در تهران و حتی خانواده هایشان برگزار می کنیم.

 

آشنایی با فرهنگ و تمدن ایرانی از محورهای اصلی آموزش

وی تاکید کرد: برگزاری این دوره های آموزشی بیش از اینکه جنبه حرفه ای، تخصصی و سیاسی داشته باشد بیشتر جنبه آشنایی با ایران و شناخت فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی دارد به طوری که با ادبیات کهن هنرهای ایرانی، موسیقی، خطاطی، صنایع دستی، آداب و رسوم ایرانی آشنا می شوند.

 

رییس اداره آموزش های سیاسی و تخصصی یادآور شد: معمولا از اساتیدی در این دوره ها استفاده می کنیم که با میراث فرهنگی ایرانگردی و جهانگردی آشنایی داشته باشند.

 

شرکت ادامه داد: موضوعاتی مثل زنان در ایران، آشنایی با تنوع قومیتی و ادیان ابراهیمی که در ایران پیروانی دارند و انواع مطالبی که برای افرادی که می خواهند ایران را بشناسند جالب است در این دوره ها ارایه می شود.

 

معرفی چهره واقعی و مثبت از ایران در اولویت قرار دارد

وی بازدید از مراکز تاریخی، فرهنگی، مذهبی تهران و شهرهای بزرگ ایران را از دیگر برنامه های این مرکز عنوان کرد و افزود: کاشان، قم، اصفهان از دیگر مقاصد ایران شناسی برای مخاطبان خارجی است و همچنین حضور در یکی از دانشگاه های بین المللی و مهم قم برای آشنایی با حوزه مذهبی شیعه از دیگر برنامه های دوره های آموزشی است.

 

شرکت خاطرنشان کرد: مجموع این برنامه ها در درجه اول در دوره هایی با مخاطب داخلی به منظور افزایش دانش و مهارت در زمینه روابط بین المللی است چرا که امروزه تمام سازمان ها به نوعی یک فعالیت بین المللی دارند، بنابراین بخشی از دانش که مربوط به ارتباطات بین الملل است را سعی می کنیم در اختیار دستگاه ها بگذاریم تا هماهنگی در امور روابط خارجی کشورها ایجاد شود و این روابط حرفه ای تر و عالمانه تر تنظیم شود.

 

وی یادآور شد: معرفی چهره مثبت و واقعی از جمهوری اسلامی ایران در برگزاری دوره های آموزشی برای مخاطبان خارجی از مهمترین رویکردهای این مرکز است چرا که مهم است ایران را به درستی بشناسند و آنگونه که هست ببینند. هدف دوم کمک علمی و مهارتی به شرکت کنندگان و افزایش سطح یادگیری آنان است.

 

شرکت با اشاره به اهمیت شیوه های تعامل در روابط بین الملل خاطرنشان کرد: در روابط بین المللی هزینه اشتباه بسیار گزاف و سنگین است و در بسیاری موارد حتی دایمی و غیر قابل بازگشت است.

 

وی تاکید کرد: اشتباه کردن در یک معاهده و حتی یادداشت تفاهم می تواند هزینه های سنگینی برای کشور داشته باشد بنابراین هر کس که می خواهد با خارجی ها سر و کار داشته باشد باید این دغدغه را مدنظر قرار دهد.

 

رییس اداره آموزش های سیاسی و تخصصی، آداب رفتار و تشریفات بین المللی را از دوره های آموزشی پرطرفدار عنوان کرد و افزود: در قالب این دوره آموزشی نحوه معرفی فرهنگ، آداب و رسوم ایرانی و تعامل با سایر کشورها و آگاهی از آداب و سنن کشور مخاطب آموزش داده می شود.

 

وی در ادامه با بیان اینکه مرکز آموزش های دیپلماتیک در حدود 27 سال به شکل یک مرکز مستقل در وزارت امور خارجه آغاز به کار کرد و پس از چند سال این مرکز به مجموعه دانشکده روابط بین المللی ملحق شد، خاطرنشان کرد: بیش از 110 سال پیش دانشکده روابط بین الملل با نام مدرسه علوم سیاسی برای تربیت دیپلمات های کشور تاسیس شده بود که بعدها بخشی از آموزش ها در دانشگاه تهران ادامه یافت و امروز با نام دانشکده حقوق و علوم سیاسی به فعالیت خود ادامه می دهد.

 

شرکت با اشاره به فعالیت های این مرکز در قبل از انقلاب اظهار داشت: تربیت دیپلمات برای وزارت خارجه مهمترین فعالیت این مرکز بود که پس از پیروزی انقلاب نیز ادامه یافت و بعد از مدتی مرکز آموزش های دیپلماتیک در دانشکده روابط بین الملل وزارت خارجه تشکیل شد.

 

وی با بیان اینکه فعالیت های این مرکز گسترده تر شده است، اظهار داشت: جذب دانشجو دوره های کارشناسی بعد از حدود 2-3 دوره متوقف شده است چرا که نیازی به تربیت کارشناس نمی بینیم و در رویکرد جدید دوره های کارشناسی ارشد برگزار می کنیم.

 

شرکت با بیان اینکه یک دوره دکتری برگزار کردیم و از سال های آتی دوره های مستقل دکترا خواهیم داشت، خاطرنشان کرد: دانشکده روابط بین الملل علاوه بر برگزاری دوره های وزارت عمومی یعنی کارشناسی ارشد و دکتری از طریق کنکور، برنامه های دیگری نیز اجرا می کنند.

برگزاری دوره های آموزشی کاربردی برای دانشجویان و علاقه مندان

وی با بیان اینکه مرکز آموزش های دیپلماتیک در واقع بخش آموزش های کاربردی و تخصصی دانشکده است، اذعان داشت: در این مرکز 2 گروه دوره آموزشی به شکل عمده برای مخاطبان داخلی و خارجی برگزار می کنیم.

 

رییس اداره آموزش های سیاسی و تخصصی ادامه داد: دوره های تخصصی کاربردی برای مخاطبان داخلی می تواند از یک جلسه تا چند روز برگزار شود که برخی از این دوره ها برای ارتقای علمی کادر وزارت خارجه برگزار می شود و در مقاطعی کارمندان و کارشناسان سیاسی در دوره های تخصصی شرکت می کنند.

 

شرکت با بیان اینکه دوره های تخصصی برای کارکنان دستگاه های دولتی و حتی ارگان های خصوصی بزرگ که در سطح بین المللی فعالیت می کنند، برگزار می کنیم، افزود: ثبت نام برای عموم علاقه مندان در دوره های آموزشی این مرکز آزاد است.

 

وی با بیان اینکه دوره های آموزشی در حوزه های مربوط به روابط بین الملل، علوم سیاسی، دیپلماسی عمومی، جنبه های فرهنگی و حقوق بین الملل برگزار می شود، افزود: سه مدل دوره های تخصصی، کاربردی و عمومی برگزار می کنیم که شرکت برای عموم حتی دانشجویان آزاد است.

 

شرکت با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی برای مخاطبان خارجی افزود: مهمترین دوره آموزشی برای این افراد دوره آموزش دیپلماتیک است در واقع این دوره ها ابزار وزارت امور خارجه در کشورهای مختلف است.

 

وی یادآور شد: البته فقط در کشورهای پیشرفته است که دیپلمات های جوان خارجی را دعوت می کنند تا در دوره هایی آنها را با آخرین دستاوردها و تحولات روابط بین الملل و سیاست خارجی آشنا کنند و همچنین با بخش هایی از کشور میزبان آشنا می شوند.

 

 

 

کد خبر 492902

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha