حجت الاسلام مجید حکیم الهی، معاون ارتباطات و امور بین الملل جامعة المصطفی (ص) العالمیه در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با اشاره به همسویی شیعه انگلیسی با پروژه اسلام هراسی اظهار کرد: یکی از سیاست های معروف انگلستان، سیاست ایجاد تفرقه و برقراری سلطه و حکمیت بر کشورهاست.
وی ادامه داد: این سیاست قدیمی انگلستان در حوزه های مختلف جغرافیای و معرفتی و کلامی بوده لذا ما شاهدیم دولت انگلستان پس از این که به کشورهای تحت استعمار خود استقلال داد، همواره بین کشورهای یک مرز اختلاف ایجاد کرد تا آنها همیشه درگیر بوده و یک منطقه تنازع آمیز به جای بماند تا نزاع دائما ادامه داشته باشد و هرگز دو کشور از نظر جغرافیایی نتوانند امنیت و آرامشی داشته باشند.
این کارشناس کلام و نویسنده کتاب "اسلام و جریان های تکفیری" تاکید کرد: در حوزه مسائل معرفتی و فکری هم انگلستان به همین شکل عمل کرده و یا با ایجاد فرقه ها و آیین های جدید در میان مذاهب اسلامی اختلاف ایجاد کرده همان گونه که در بین اهل سنت فرقه وهابیت را تاسیس کرد و در میان شیعه بهاییت را، تا بتواند در میان مسلمانان اختلاف پراکنی کند.
به گفته وی یکی دیگر از شیوه های ایجاد تفرقه میان مذاهب اسلامی، اختلاف و برجسته نمودن موارد اختلافی میان شیعه و سنی است؛ بریتانیا تلاش دارد با این اقدام همواره قوای شیعه و سنی را تضعیف کرده و با ایجاد درگیری میان این دو فرقه بتواند از این رهگذر به اهداف شوم خود برسد.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: لذا این سیاست و راهبرد قدیمی و حالِ حاضر بریتانیا است و افراد و جریان هایی که در راستای این سیاست پلید انگلستان حرکت می کنند، خواسته و ناخواسته در میدانی بازی می کنند که انگلستان آن میدان را برای آنها ساخته و در دامی قرار گرفته اند که استعمار پیر برای آنها پهن کرده است.
وی با بیان این که لذا شیعه انگلیسی آن افرادی هستند که به اختلافات فرقه ای دامن می زنند و با ایجاد تفرقه تلاش می کنند سرمایه های مادی و معنوی امت اسلامی را از بین ببرند، گفت: در این راستا متاسفانه برخی با شعارهای مقدس و دفاع از اهل بیت (ع) در دام انگلستان قرار گرفته و ضربه سهمگینی را با همین شعار مقدس به مسلمانان وارد می کنند.
معاون ارتباطات و امور بین الملل جامعة المصطفی (ص) العالمیه یادآور شد: البته این تفرقه و اختلاف تنها بین مذاهب اسلامی نبوده بلکه انگلستان در بین آیین های غیراسلامی نیز تلاش داشته به اختلافات دامن بزند همان گونه که ما شاهد هستیم جاسوسان و سیاست مداران انگلیسی میان بوداها و هندوها نیز ایجاد گسست ایجاد می کردند تا بتوانند سیطره خود را بر آنها تقویت کنند.
وی با اظهار تاسف از این که گاه شاهدیم تعدادی از جوان ها برای کشتن شیعه ها آماده می شوند، بیان کرد: دلیل آنها این است که این افرادِ شیعی انگلیسی، مقدسات اهل سنت را دشنام می دهند؛ بدیهی است چنین کاری که موجب می شود عده ای به نام دفاع از اسلام، به جان یکدیگر بیفتند، سیاست انگلستان است و آن افرادِ به جان هم افتاده با این اقدامات خود آب در آسیاب دشمن ریخته و زمینه را برای تسلط و حاکمیت دشمنان اسلام فراهم کرده اند.
حجت اسلام حکیم الهی با توضیح این مطلب که شیعه انگلیسی یک عنوان است و می تواند بر هر کسی انطباق داشته باشد، تصریح کرد: در حقیقت هر گروهی که در راستای ایجاد تفرقه و نفرت و دشمنی بین جوامع اسلامی حرکت می کند، شیعه انگلیسی است. اما نکته مهم آن است که نباید تصور کرد سیاست بریتانیا این است که تنها این اختلاف افکنی را میان شیعه و سنی ایجاد کند بلکه آنها پس از این اتفاق در پی آن هستند که دامنه تفرقه را گسترش داده و جامعه شیعه را درگیر آن کنند یعنی شیعه در میان خود نیز دچاز اختلاف و چند دستگی شده و وحدت و انسجام میان آنها از بین رود و اهل سنت نیز در میان خود دچار پراکندگی و اختلاف شوند و به این ترتیب جامعه اهل سنت نیز از دورن از هم بپاشد و به جان هم بیفتند و با یگدیگر نزاع و جنگ کنند.
معاون ارتباطات و امور بین الملل جامعة المصطفی (ص) العالمیه با هشدار دوباره بر خطر یاد شده اذعان کرد: در حقیقت با ادامه این روند و سیاست بریتانیا، ما در آینده ای نه چندان دور شاهد بروز تفرقه در جامعه شیعه با خود و جامعه اهل سنت با خود خواهیم بود.
نظر شما