ابوالفضل هاشمی، مدیرکل کتابخانه های ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان با بیان اینکه در حال حاضر 12 هزار کتابخانه باز و مخزن دار در مساجد کشور وجود دارد، گفت: از این تعداد 6 هزار و 114 کتابخانه مخزن دار و 5 هزار و 932 کتابخانه باز است.
وی افزود: در این کتابخانه ها بیش از 18 میلیون و 200 هزار جلد کتاب موجود است که مورد استفاده بچه های مسجدی و اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور قرار می گیرد.
هاشمی با بیان اینکه کار فرهنگی و کتابخانه ای نیازمند اعتبار برای خرید کتاب، تجهیزات، سخت افزار و نرم افزار و برنامه های محتلف برای توسعه کتاب و کتابخوانی است، تصریح کرد: با توجه به شرایط نیروی انسانی، آموزش های مداوم برای کتابداران جزو ملزومات این اداره کل است و با وجود این امکانات می توان برای تقویت و توسعه کتابخانه ها کار کرد.
وی با اشاره به برنامه های اداره کل کتابخانه های ستادعالی، اظهارداشت: برنامه محور شدن کتابخانه ها جزو اولویت های ستاد عالی است و از کتابخانه هایی که برنامه ارائه دهند حمایت می کند.
هاشمی خاطرنشان کرد: کتابخانه هایی که فهرست نویسی شان را تکمیل و از همه دوره های آموزشی بهره مند و در مسابقات کتابخوانی و برنامه های جانبی شرکت کنند نیز از سوی ستاد عالی حمایت خواهند شد.
اضافه شدن سالانه 10 درصد به کتابخانه های مساجد
وی، توسعه کتابخانه ها از لحاظ کمی را نیز جزو برنامه های ستاد عالی بیان کرد و گفت: هر سال 10 درصد به کتابخانه های کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور اضافه می شود.
مدیرکل کتابخانه های ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور اضافه کرد: بحث کیفی نیز مد نظر این اداره کل است و تجهیزات کتابخانه ای نیز هر سال برای کتابخانه های مساجد ارسال می شود.
وی با اعلام ناکافی خواندن تجهیزات کتابخانه های کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، افزود: نیازها زیاد است و اعتبارات این بخش نیز در حد نیازهاست و سعی داریم در حد آنچه که داریم بیشترین رضایت را در کتابخانه ها ایجاد کنیم و مشکلات موجود را برطرف و اعتبارات لازم را جذب کنیم و از حیث نیروی انسانی و منابع کتابخانه ای و تجهیزاتی به حد ثبات برسیم.
هاشمی، دریافت مجوز کتابخانه ها و ساماندهی آمار و اطلاعات کتابخانه ها را از دیگر برنامه های ستاد عالی برشمرد و گفت: پس از درجه بندی کتابخانه ها، میزان حمایت از آنان مشخص می شود.
وی اظهارداشت: در حوزه کتابخانه های باز نیز اولویت با روستاها است تا بتوان با ایجاد این کتابخانه ها روستاها را از رکود فرهنگی خارج و با کمترین امکانات در روستاها کتابخانه ایجاد کرد.
نظر شما