حجت الاسلام و المسلمین تحسین بدری، مدیر گروه موسوعهها و فرهنگ نامههای پژوهشگاه مطالعات تقریبی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، عنوان کرد: ماه محرم می توانند باعث ایجاد تقریب بین امت اسلامی شود، به طوری که جهان بشریت می تواند درس ها و عبرت های فراوانی از نهضت امام حسین (ع) و واقعه عاشورا بگیرد.
یکی از دلایل قیام امام حسین (ع)، تغییر و اصلاح طرز تفکر مردم نسبت به حکومت زمان بود
وی با اشاره به این که امت اسلام در حقیقت یک امت واحده است، گفت: پس از رحلت پیامبر گرامی اسلام (ص)، امت اسلام دچار تحریفات، تفرقه و مشکلات فراوانی میان مسلمانان شد و هدف امام حسین (ع) از قیام عاشورا، مبارزه با انحرافاتی است که در دین اسلام پدید آمده بود.
مدیر گروه موسوعهها و فرهنگ نامههای پژوهشگاه مطالعات تقریبی افزود: در زمان پیامبر گرامی اسلام (ص)، کافران و مشرکان، دشمنان اسلام محسوب میشدند، اما بعد از رحلت رسول خدا (ص)، به خصوص در زمان امویان، مفهوم دشمن اسلام به فردی اطلاق می شد که مخالف حکومت فعلی باشد.
حجت الاسلام و المسلمین بدری تصریح کرد: بنیامیه برای انحصار خلافت و حکومت، به شدت این اندیشه را تبلیغ می کردند که حاکمیت آنها عطیه الهی است و خداوند به آنان چنین جایگاهی را عطا کرده است و مردم نیز از آنان تبعیت میکردند و حکومت آنان را به حق میدانستند؛ یکی از دلایلی که امام حسین (ع) قیام کرد، تغییر و اصلاح طرز تفکر مردم نسبت به حکومت زمان بود، امام حسین (ع) تلاش کردند که طرز تفکر مردم را به زمان حیات پیامبر گرامی اسلام (ص) تغییر دهد.
وی یادآور شد: قیام امام حسین(ع) و عبارت «انّما خرجت لطلب الاصلاح فی امةجدّی» باز میگردد. مراد حضرت از این تعبیر، اصلاح بدعتها و تفکراتی است که بهنام اسلام و حکومت دینی، پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) و شهادت حضرت امیر(ع) برجامعة اسلامی تحمیل شده است.
مدیر گروه موسوعهها و فرهنگ نامههای پژوهشگاه مطالعات تقریبی بیان داشت: مسأله طرز تفکر مسلمانان نسبت به حکومت و تحمیل این نوع طرز تفکر توسط امویان تنها در زمان امام حسین (ع) نبود، بلکه امروز نیز جهان اسلام، دچار این طرز تفکر است؛ متأسفانه امروز طرز تفکر بنی امیه در برخی سران کشورهای مسلمان و مردم جهان اسلام وجود دارد
وی تأکید کرد: برخی از سران کشورهای مسلمان، صهیونیست ها و مخالفان اسلام را دشمن تلقی نمی کنند و به جای این که نوک پیکان به سمت استکبار و دشمنان اسلام باشد، به سمت خود مسلمانان است و دشمنی آنها به دشمنی میان خود مسلمانان تبدیل شده است، بنابراین ما باید با الگوگیری از نهضت امام حسین (ع) این نوع تفکر را به جهان اسلام گوشزد کنیم.
قیام عاشورا میتواند محور مشترک مذاهب اسلامی باشد
حجت الاسلام و المسلمین بدری با بیان این که مسأله عاشورا تنها متعلق به شیعیان نیست، گفت: اگر به تاریخ مراجعه کنیم می یبینیم که در منابع اصلی حدیثی، تاریخی، رجالی و حتی کلامی اهل سنت، احادیث و روایات متعددی نسبت به عظمت و جایگاه امام حسین(ع) از دیدگاه پیامبر اکرم(ص) و همچنین نهضت عاشورا وجود دارند، به طوری که اکثر علمای اهل سنت، بر این باورند که قیام امام حسین (ع) و خاندان و یارانش بر حق و صحیح بوده است.
وی عنوان کرد: صرف نظر از برخی رفتارها و تفکرات فردی که از سوی برخی شیعیان و اهل تسنن سرمی زند، مسأله عاشورا نه تنها اختصاص به جامعه تشیع ندارد، بلکه می تواند به عنوان محور مشترک در میان مذاهب مطرح باشد.
مدیر گروه موسوعهها و فرهنگ نامههای پژوهشگاه مطالعات تقریبی اظهار داشت: نهضت عاشورا الگویی برای تمام بشریت است، زیرا اهداف امام حسین (ع) جنبه طایفهگرایی یا دینی صرف و یا سیاسی صرف نداشت، بلکه یک هدف انسانی بود که می تواند الگویی برای ما باشد.
نظر شما