رشد کمی جشنواره قرآنی مدهامتان در برخی استان های کشور

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور مدهامتان را یکی از جشنواره های معتبر و رسمی در جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: امسال در برخی استان ها به لحاظ کمی نسبت به سال های قبل شرایط بهتری داریم.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان،مرتضی طاهریان، معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانون های مساجد صبح روز یکشنبه، 26 مهر ماه در نشست شورای قرآنی ستاد عالی کانون های مساجد پیرامون جشنواره قرآنی مدهامتان به ارایه توضیحاتی پرداخت.

 

وی با بیان اینکه از مهمترین رویدادهای سالیانه ستاد عالی کانون های فرهنگی مساجد کشور، برگزاری جشنواره «مدهامتان» است، اظهار کرد: این جشنواره از سال 1381 با عنوان جشنواره جوانان مساجد کار خود را در چند رشته محدود آغاز کرد و سال بعد از آن یعنی در سال 1382 نیز برگزار شد اما بعد از آن برگزاری جشنواره با وقفه ای مواجه شد.

 

معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور تصریح کرد: با حضور حجت الاسلام سلیمانی در سال 1385 در ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور بود که این جشنواره رونق دوباره ای یافت و از سال 1386 در 7 رشته از سر گرفته شد. از سال 1389 نیز که کارهای جشنواره به من محول شد نقیصه ای را احساس کردیم و با اتفاق نظر اعضای مجموعه ستاد عالی به این نتیجه رسیدیم که دبیرخانه ای ذیل معاونت فرهنگی ستاد عالی در رشته های مختلف ویژه جشنواره جوانان مسجد تشکیل شود.

 

طاهریان به ترکیب کارگروه قرآن این جشنواره اشاره کرد و گفت: حداقل دو نفر از اساتید پیشکسوت در این کارگروه ها حضور دارند و به اذعان این اساتید قالب برگزاری جشنواره در مرحله کشوری از شرایط خوبی برخوردار است.

 

طاهریان با بیان اینکه امسال طبق پیش بینی ها از بیست و سوم مهر ماه مرحله استانی جشنواره آغاز شده است، افزود: این مرحله تا بیست و یکم آبان ماه ادامه می یابد و در دهه پایانی آذر ماه مرحله کشوری جشنواره مدهامتان در اصفهان برگزار می شود. امروز باید بپذیریم که جشنواره مدهامتان به عنوان یکی از مسابقات رسمی معتبر نظام جمهوری اسلامی ایران پذیرفته شده است.

 

اما در ادامه این نشست مجتبی میرزایی، دبیر جشنواره مدهامتان طی سخنانی اظهار کرد: امسال شرایط متفاوت تری نسبت به سال های گذشته پیش رو داریم. در کارگروه تخصصی قرآن، آیین نامه مسابقات در دو قالب فنی و اجرایی برای استان ها در رشته های متنوع ارسال شد که خروجی آن را در چهار استانی که تاکنون مراحل استانی خود را برگزار کرده اند مشاهده کردیم. این آیین نامه سبب شد تا به لحاظ کمیت نسبت به سال های قبل در برخی استان ها شرایط بهتری داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: برای مثال در کرمانشاه 700 شرکت کننده، در یزد هزار و دویست شرکت کننده، در جنوب استان کرمان بالغ بر 300 نفر شرکت کننده داشته ایم،. فقط در استان یزد صد و هشتاد شرکت کننده برای بخش نماز و صحت قرائت حمد و سوره و اذکار نماز داشته ایم.

 

میرزایی با بیان اینکه تلاش کرده ایم که امسال تداخل زمانی در سیر برگزاری جشنواره ایجاد نشود، تصریح کرد: امسال نزدیک به 9 ناظر در جشنواره داریم که بر مسابقات نظارت می کنند همچنین امسال در بخش خواهران نیز استقبال خوبی بود. تلاش ما این است که فرهنگ قرآن را میان اعضای کانون های مساجد گسترش دهیم.

 

وی ادامه داد: رشته های امسال شامل قرائت، حفظ، اذان، تفسیر در بخش های 10 جزء، 20 جزء و کل قرآن، مفاهیم و نهج البلاغه و همچنین بخش صحت قرائت حمد و سوره و اذکار نماز است.

 

اما در بخش پایانی این جلسه حضار پیشنهاد کردند ارتباط با شرکت کنندگان جشنواره قطع نشود و ارتباطی مستمر باشد و محور مسجد در سیر برگزاری مسابقات از میان نرود.

کد خبر 494726

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha