به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، پژمان پشم چی زاده، معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در یکصد و نود و هفتمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به طرح ارتقای کیفیت زندگی در منطقه 12 گفت: منطقه 12 شهرداری را با تمرکز بر مرکز تاریخی تهران به عنوان نماد هویت تهران می دانیم.
وی خاطرنشان کرد: در جلسه هفته قبل شورای شهر، شهردار تهران ابعاد مختلفی از ارتقای کیفیت زندگی در مرکز تاریخی تهران با رویکرد گردشگری در منطقه 12 (پروژه شهید هرندی) را ارایه کرد.
معاون قالیباف با بیان اینکه در این جلسه به صورت تفصیلی به ابعاد این طرح می پردازیم، اذعان داشت: حوزه معماری و شهرسازی شهرداری تهران در پروژه طرح ارتقای کیفیت زندگی در مرکز تاریخی تهران بر حفظ بافت تاریخی و نمایه هویت شهر تمرکز و تاکید دارد چرا که بافت تاریخی به دلیل ماندگاری و پذیرش اجتماعی خاطرات جمعی زیادی برای شهروندان دارد.
پشم چی زاده به سه رویکرد اساسی شهرداری تهران در طرح ارتقای کیفیت زندگی در مرکز تاریخی اشاره کرد و افزود: مرمت شهر، بازآفرینی فرهنگی، احیای بافت تاریخی، نوسازی بافت فرسوده از جمله رویکردهای اساسی در این طرح است.
وی تصریح کرد: در شش بعد هویت، کالبدی، کارکردی، حرکتی، اقتصادی، جمعیتی و فرهنگی طرحی تهیه و اقدامات قابل توجهی در مرکز تاریخی تهران آغاز کرده ایم.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران با اشاره به وسعت جمعیت و اهمیت منطقه 12 خاطرنشان کرد: در حال حاضر 240 هزار نفر در مساحت 1600 هکتاری منطقه 12 و در شش ناحیه ساکن هستند.
پشم چی زاده با اشاره به ویژگی های فرهنگی و تاریخی منطقه 12 اذعان داشت: بیش از 70 درصد از حصار ناصری و 100 درصد حصار صفوی که از قدمت 400 ساله برخوردار است در منطقه 12 قرار دارد.
وی ادامه داد: مرکزیت حکومتی، تاریخی، مذهبی و آموزشی به درجه اهمیت منطقه 12 اضافه کرده به طوری که ساختار سیاسی و تحولات اجتماعی را در خود داشته است.
معاون قالیباف وجود بقاع متبرکه و اماکن مذهبی و بافت های تاریخی را از دیگر ویژگی های منطقه 12 عنوان کرد و افزود: برای اینکه مسیر درست کار در منطقه را بتوانیم تحلیل کنیم باید به گذشته تاریخی شهر تهران توجه کنیم.
وی با اشاره به چالش های پیش روی منطقه 12 تصریح کرد: فرسودگی بناها و بافت ها، خدمات عمومی، عدم تقسیم مناسب سرانه های فضای سبز از جمله چالش های این منطقه محسوب می شود.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران تصریح کرد: رشد فعالیت های ناسازگار و غلبه فعالیت بر سکونت، الگوهای ساخت و ساز ناهماهنگ با بافت تاریخی شهر و نابسامانی جداره ها از دیگر چالش های این منطقه است که نیازمند مداخله است.
وی با بیان اینکه بیش از 47 نهاد و سازمان در موضوعات مرکز تاریخی شهر تهران مسئولیت مهمی در پروژه منطقه 12 دارند، اذعان داشت: امیدواریم دستگاه ها و وزارتخانه ها هر کدام وظایف خود را در رابطه با این منطقه انجام دهند و با شهرداری تهران همکاری داشته باشند.
پشم چی زاده با بیان اینکه برای ورود به مسایل منطقه 12 باید سلسله مراتب مطالعات و اجرا به درستی رعایت شود، خاطرنشان کرد: باید به اسناد راهبردی توجه کنیم و طرح های شهری را متناسب با برنامه ها اجرایی کنیم.
وی با بیان اینکه هشت سیاست عمده در موضوع مرکز تاریخی منطقه 12 مطرح است، عنوان کرد: مرمت و ساماندهی اماکن تاریخی و بافت هویتی، تامین و ارتقای زیرساخت های شهری، مداخله در بافت فرسوده با رویکردهای نوسازی و بهسازی، بازبینی شبکه معابر و دسترسی ها، تشویق مردم برای نوسازی بافت های فرسوده، تامین و ارتقای زیرساخت های شهری از جمله این سیاست هاست.
پشم چی زاده افزود: توسعه و ارتقای عرصه های عمومی ایجاد سرزندگی و تقویت نشانه های هویتی از دیگر شاخص های مورد توجه در این منطقه است.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران با بیان اینکه توسعه باید به درستی همگن سازی شود، اذعان داشت: در اجرای طرح ارتقای کیفیت زندگی در مرکز تاریخی تهران باید همه ابعاد فرهنگی، اجتماعی و شهرسازی در کنار هم دیده شوند.
پشم چی زاده، توسعه شبکه دسترسی متناسب با معابر و پیاده روها را بخش دیگر طرح ارتقای کیفیت زندگی در منطقه 12 عنوان کرد و افزود: توسعه پارکینگ های عمومی باید در مبادی ورودی بافت تاریخی منطقه 12 انجام شود.
وی با بیان اینکه پیاده راه سازی در منطقه 12 به چند دسته تقسیم می شود، خاطرنشان کرد: پیاده راه های تجاری، گردشگری و فرهنگی و اقتصادی باید در منطقه 12 مورد توجه قرار گیرد.
پشم چی زاده با بیان اینکه 292 بنای تاریخی در منطقه 12 وجود دارد که 150 بنا در دستور تعیین حریم بناهای تاریخی قرار دارند، خاطرنشان کرد: مدیریت شهری برای بازسازی و احیای این 150 بنا به مصوبه شورای میراث فرهنگی نیاز دارد تا این بناها مصوبه نهایی را دریافت کند.
معاون قالیباف با اشاره به وجود 12 دروازه تاریخی در شهر تهران عنوان کرد: شهرداری تهران به دنبال احیای برخی از این دروازه ها است البته باید به کارکرد دروازه های تاریخی تهران توجه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه مالکیت بسیاری از بناهایی که در حال بازسازی است با شهرداری نمی باشد، خاطرنشان کرد: مدیریت شهری در سال های اخیر گام های خوبی برای بازسازی و احیای بافت های تاریخی در شهر برداشته است.
پشم چی زاده با بیان اینکه کاربری محرک توسعه در بافت تاریخی شهر تهران مهم است، خاطرنشان کرد: به محله عودلاجان به عنوان قدیمی ترین محلات تهران باید به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به آرامستان های تاریخی تهران که ارتباط و تعلقات مردم به شهر را افزایش می دهد، تصریح کرد: چندی پیش سند آرامستان ها در کمیسیون ماده 5 به تصویب رسید.
پشم چی زاده افزود: بازسازی ساباط های تاریخی در دستور کار قرار دارد، پیوند بازار عودلاجان با مرکز حکیم ادامه دارد و طرح ساماندهی امامزاده یحیی با مشارکت اوقاف در حال پیگیری است.
معاون قالیباف با اشاره به خلاهای قانونی و مشکلات اوقافی بافت های منطقه 12 گفت: این موضوع محدودیت هایی برای شهرداری تهران ایجاد کرده است که امیدواریم با همکاری نهادها و وزارتخانه ها این موانع برطرف شود.
وی با بیان اینکه برای هر کدام از محلات منطقه 12 بسته اجرایی و لازم تدوین کرده ایم، تصریح کرد: اقدامات اولویت دار طرح های اجرایی در سال 94 و اقدامات اجرایی و اولویت دار سال های بعد تهیه و تدوین شده است.
وی با بیان اینکه مطالعات محله عودلاجان، محله سیروس و محله هرندی به پایان رسیده است، اذعان داشت: بازسازی خانه شاعر پروین اعتصامی، مرحوم دکتر حسابی، شهیدان چمران و رجایی از جمله طرح هایی بوده است که در منطقه 12 انجام شده است.
پشم چی زاده با بیان اینکه تعداد قابل توجه ای نیز واحدهای مسکونی در منطقه 12 به انبار و مراکز تولیدی تبدیل شده اند، تصریح کرد: تا وقتی که سطح خدمات در منطقه 12 افزایش نیابد و زیرساخت های لازم بهبود پیدا نکند بخش عمده ای از مشکلات در این منطقه وجود خواهد داشت و ما نمی توانیم انتظار کیفیت زندگی مطلوب در این منطقه را داشته باشیم.
وی تاکید کرد: برای اجرای طرح ارتقای کیفیت زندگی در منطقه 12 مدیریت شهری تنهاست و مداخله و مسئولیت پذیری سایر سازمان ها و نهادها ضروری است و برای اینکه سبک زندگی در این منطقه را افزایش دهیم باید همه نهادها و سازمان ها به همکاری شهرداری تهران بیایند.
پشم چی زاده با بیان اینکه بازار هم به عنوان عامل توسعه و هم عامل آسیب مطرح می شود، خاطرنشان کرد: تا وقتی که سطح خدمات را افزایش ندهیم و زیرساخت ها را بهبود نبخشیم و ارزش سکونت در این منطقه افزایش نیابد و چرخه موجود در منطقه 12 اصلاح نشود کیفیت زندگی ارتقا نمی یابد.
نظر شما