بدعت ها و خرافه ها را باید از مداحی ها زدود/ روضه خواني بايد داراي محتواي صحيح و آگاهي بخشي باشد

خبرگزاری شبستان: برای ما شیعیان روزهای محرم و صفر، ایام خاصی است، در این ایام مجالس عزاداری و هیئت ها در هر جای شهر گسترده شده اما چیزی که در این میان بسیار اهمیت دارد مداحی و نحوه تاثیرگذاری آن بر روی عزاداران حسینی است.

خبرگزاری شبستان _ خراسان شمالی؛ «مداحی فقط تحریک احساسات نیست، هدایت ذهن‌‌هاست» این گفته مقام معظم رهبری بیانگر اهمیت مداحی در عزاداری ها و در بین جوانان است. برای ما شیعیان روزهای محرم و صفر، ایام خاصی است، ایام غمناکی که به گفته‌ امام راحل، اسلام را زنده نگه داشته است.  در این ایام مجالس عزاداری و مجالس هیئت ها در هر جای شهر که می بینیم گسترده شده است. اما چیزی که در این میان بسیار اهمیت دارد نحوه بیان یک مداحی و نحوه تاثیرگذاری آن بر روی عزاداران حسینی است  چرا که از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

 

خیرالنساء گریوانی، مداح اهل بیت از هیئت بانوان ام ابیها(سلام الله علیها) با اشاره به اداره تمام امور این هیئت توسط بانوان، گفت: تمامی برنامه ها اعم از سخنرانی، مداحی، آشپزی از نماز مغرب و عشاء تا حدود ساعت 10 شب و صرف شام توسط خانم ها انجام می شود.

 

وی با تاکید بر لزوم برگزاری مستمر جلسات مداحی به منظور توجیه مداحان و انتقال آن به مردم، اظهار داشت: یک مداحی درست باعث می شود تا مردم دید بهتری نسبت به مراسم عزاداری داشته و حضور گسترده تری داشته باشند.

 

گریوانی خواستار همکاری بیشتر مسئولان ذی ربط به ویژه مسئولان سازمان تبلیغات به منظور اطلاع رسانی بهتر شد تا روند کار بهتر انجام شود.

 

وی تصریح کرد: هم اکنون از طرف کانون مداحان به عنوان مدرس مداحی برای بانوان مشغول هستم ولی لازم است سازمان تبلیغات و سایر نهادها نیز بیشتر به این امر وارد شوند.

 

این مداح اهل بیت برگزاری کارگاه های آموزشی برای تمامی بانوان مداح و کسانی که جلسه قرآن برگزار می کنند را بسیار تاثیرگذار خواند و گفت: متاسفانه فرهنگ سازی در زمینه کار خانم ها در این رابطه بسیار ضعیف بوده  و کار کمتری انجام شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که با وجود این همه بدعت ها و هجمه های فرهنگی و خرافه هایی که در مداحی ها وارد شده که در مجالس بانوان نیز بیشتر است؛ اطلاع رسانی در این رابطه بیشتر باشد و به کار مداحی خانم ها بهای بیشتری داده شود.

 

وی کار فرهنگی بیشتر به ویژه در بین جوانان را ضروری خواند و بیان داشت: باید اساتیدی مخصوص خانم ها دعوت شده و به کار ترویج امر به معروف و نهی از منکر در بین جوانان بپردازند که این کار با مداحی تاثیر بیشتری می گذارد.

 

گریوانی، عواملی از قبیل بدحجابی را نتیجه ناآگاهی دانست و گفت: بارها پیش آمده که با یک مداحی درست و بیان خصایص بزرگان دین، جوانان بسیاری دست از این امر کشیده و اصلاح شده اند در حالی که شاید به هر زبان دیگری نمی توانستیم این کار را انجام دهیم.

 

عزت سبحانی، مداح هیئت الزهرا(سلام الله علیها) حسینیه جان نثاران خوراشاهیان مقیم بجنورد نیز با تاکید بر شناساندن شور و شعور محرم و عاشورا به مردم و جوانان، خاطرنشان کرد: یک مداحی خوب می تواند باعث جذب جوانان و مردم شود.

 

وی که به مدت 8 سال آموزش مداحی به جوانان و علاقه مندان را ارائه می دهد، اظهار داشت: این آموزش ها به من اثبات کرده که خانم های علاقه مند بسیاری برای مداحی وجود دارند که در این مدت 60 خانم در دارالقرآن در این دوره ها شرکت کرده و آموزش های لازم را کسب کرده اند که هم اکنون در برگزاری مراسم عزاداری امام حسین و دیگر مراسم ها بسیار تاثیرگذار هستند.

 

وی کمبود دوره های آموزشی با استفاده از مداحان کشوری و مطرح  به منظور شناساندن درست مقتل خوانی برای پرورش مداحان خوب را از کمبودها و مشکلات خواند و گفت: باید این دوره ها در طول سال به صورت مستمر برای مداحان برگزار شود.

 

سبحانی همچنین خواستار برگزاری همایش ویژه برای مداحان خانم شد تا بتوانند با شناسایی درست مدح ها، آزادانه برای امام حسین (علیه السلام) نوحه سرایی کنند و بگریند.

 

وی مداحی توسط یک خانم را با توجه به سوز و گدازی که در کلام وی وجود دارد در جذب اقشار مختلف خانم بسیار تاثیرگذار خواند و گفت: بارها این مداحی ها که به نحو زیبایی اجرا شده باعث ایجاد شور و احساسات شده است.

 

وی، تشکیل مجمع الذاکرین خانم ها را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: باید حمایت های لازم از مداحان خانم و برگزاری جلسات آنها صورت گیرد و آموزش های لازم و نغمات به آنها ارائه شود.

 

این بانوی فعال فرهنگی، برگزاری کلاس در روستاها  برای علاقه مندان خانم را نیز از جمله خواسته ها برشمرد و اظهار داشت: هم اکنون کلاس های مداحی از هیچ کجا حمایت نمی شود.

 

رضا حیدری، مداح هیئت فاطمه الزهرا (سلام الله علیها) نیز با اشاره به عدم پشتوانه مالی یک مداح از هیچ ارگانی، خاطرنشان کرد: باید حمایت های بیشتری در بحث مالی و معنوی از مداحان صورت گیرد.

 

وی یادآور شد: هم اکنون در بحث مداحی، کتاب ها و شعرهایی با محتوای ضعیف که منبعی نیز ندارد وارد شده که با سبک های مختلف و حالت تند توسط مداحان بیان می شود.

 

وی افزود: این در حالی است که خود کلمه مدح و مداحی از حزن و اندوه می آید ولی برخی از این مداحی ها به گونه ای بیان می شود که ترویج کننده حالتی از شادی است.

 

رجبعلی قدوسی، مسئول بسیج مداحان خراسان شمالی در همین رابطه با اشاره به فعالیت مداحان استان در قالب کانون های مداحان و سازمان بسیج مداحان، خاطرنشان کرد: هم اکنون این کانون ها فعالیت های موثری از قبیل برگزاری دوره های آموزشی و کارگاه ها را به صورت فصلی انجام می دهند.

 

وی افزود: در همین راستا امسال دوره تخصصی آموزش مداحی سید الشهدا برای 30 نفر از خواهران و برادران برگزار شد که طی آن 60 واحد درسی را گذراندند و گواهی پایان دوره به آنها اعطا شد.

 

قدوسی با اشاره به برگزاری دور دوم این کلاس ها در حال حاضر، اظهار داشت: در این دوره  نیز تعدد 160 نفر از مداحان حضور دارند.

 

وی یادآور شد: در این دوره ها تاریخ مقتل شناسی و مقتل خوانی و اصول و فنون و ادبیات و مفاهیم قرآن و ادعیه به شرکت کنندگان آموزش داده می شود.

 

مسئول بسیج مداحان خراسان شمالی تصریح کرد: همچنین مجمع الذاکرین نیز برای برادران و خواهران جلسه کلاس اخلاق و کار عملی برای مداحان برگزار می کند.

 

قدوسی اظهار داشت: در دوره تربیت مربی نیز که در تابستان امسال برگزار شد؛ تعدادی از خواهران به مدت 96 ساعت طی سه ماه آموزش های لازم مداحی را کسب کردند.

 

وی متذکر شد: تمام تلاش ما بر این است که در مباحث آموزشی  و تخصصی و کارگاه های آموزشی ضمن شناساندن آسیب ها در جهت احیای کار درست و مداحی موثر اقدام شود.

 

قدوسی از جمله آسیب ها در مداحی را غلوگویی، خرافه گویی و عدم مراعات حال مردم یاد کرد و گفت: نباید این گونه مداحی های نادرست در جامعه نشر پیدا کند.

 

وی با اشاره به عدم برخورد قهری با مداحی های نادرست به جهت آسیب بیشتری که به وجود می آورد، متذکر شد: با این وجود باید این مقوله در مراجع قضایی پیگیری شود تا با کسانی که اهل نیستند، برخورد شود.

 

مسئول بسیج مداحان خراسان شمالی، از راه اندازی گروه جشن حلال توسط مداحان در جشن های عروسی و شادی به منظور استفاده درست خانواده ها و گرایش به این سمت و سو و فرهنگ سازی آن خبر داد.

 

 

کد خبر 495458

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha