دنیاپرستی با رویکرد حرام موجب کاهش معنویت و شکسته شدن قبح گناه می‌شود

خبرگزاری شبستان:حجت الاسلام و المسلمین رفیعی گفت: امام حسین (ع) یکی از هشدارهایی که دادند، مسأله دنیاپرستی و وابستگی به دنیاست و یکی از عواملی که موجب کاهش معنویت و شکسته شدن قبح گناه می‌شود، دنیاپرستی با رویکرد حرام است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین ناصر رفیعی، عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه امشب بعد از نماز مغرب و عشاء (29 مهر مصادف با هفتم محرم) در مراسم عزاداری امام حسین (ع) که در شبستان امام خمینی (ره) حرم حضرت معصومه (س) برگزار شد، عنوان کرد: هشدارهای عاشورا از جمله مباحث مهم در دنیای امروز است و «دنیاپرستی و مال دوستی و ترجیح دنیا بر آخرت» یکی دیگر از هشدارهای امام حسین (ع) به مردم بود.

 

گسترش مال دوستی در جامعه پس از رحلت پیامبر (ص)

 

استاد حوزه علمیه قم اظهار داشت: پیامبر اسلام در اواخر عمر خود فرمودند: «بعد از من4 اتفاق از جمله گرایش‌های مختلف، بی‌توجهی به خویشاوندان، مال‌دوستی و ریاست‌طلبی و همچنین بدعت‌هایی که در دین گذاشته می‌شود، می‌افتد که من نگران آن هستم».

 

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی افزود: امام علی در خطبه شقشقیه که سوگ نامه و رنج نامه علی است، می‌فرماید که بعد از رحلت پیامبر گرامی اسلام (ص)، آنچنان به بیت‌المال حمله کردند که وقتی اباذر به آنها اعتراض کرد، وی را تبعید کرد.

 

وی با اشاره به این که مال دوستی پس از رحلت پیامبر (ص) گسترش یافت، گفت: در واقعه کربلا نیز مال دوستی برخی افراد جامعه مشاهده شد، به عنوان مثال، هانی بن عروه حاضر نشد که مسلم بن عقیل را به دشمن معرفی کند، اما عمرو بن حجاج که داماد هانی بن عروه بود، به خاطر دنیاپرستی و مال دوستی، عده زیادی از قبیله خود را به کربلا برد و آب فرات را به روی امام حسین (ع) و یارانش بست.  

 

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی یادآور شد: منذر بن جارود از جمله کسانی است که امام حسین (ع) به او نامه نوشت، اما منذر به جای پاسخ به امام (ع)، سفیر امام حسین را به عبید الله بن زیاد تحویل داد.

 

دنیا و تعلقات دنیوی بر دین و خدا مقدم نشود

 

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی تصریح کرد: امروز یکی از هشدارهایی که باید به آن توجه کرد، این است که دنیا و تعلقات دنیوی بر دین و خدا مقدم نشود.

 

وی عنوان کرد: پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمودند: «اگر سه اتفاق در جامعه بیفتد، اثر منفی بر جامعه دارد؛ اگر دنیا در چشم مردم بزرگ شد، هیبت اسلام می‌شکند؛ اگر در جامعه ای امر به معروف و نهی از منکر تعطیل شود، مردم از برکت وحی و قرآن کریم محروم می‌شوند، اگر در جامعه ای سب و توهین و حرمت‌ها بشکند، از عنایات الهی محروم می‌شوند».

 

استاد حوزه علمیه قم اظهار داشت: در روایات آمده است که فردی از امام حسین (ع) پرسید که خیر دنیا و آخرت در چیست؟ حضرت فرمودند: «خیر دنیا و آخرت در دو جمله است؛ خیر آخرت در این است که انسان به دنبال رضایت خدا باشد، در حالی که اگر کسی دائما مردم را راضی کند، خداوند نیز او را به مردم واگذار می‌کند».

 

بیش از 20 اثر برای لقمه حرام آمده است

 

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی با اشاره به این که متأسفانه در جامعه افراد بسیار کمی هستند که زکات و یا خمس می‌دهند، گفت: عبادات مالی، برای انسان سختی دارد، اما انسان باید توجه داشته باشد که در عبادات مالی، رضایت خدا را در نظر داشته باشد.

 

وی تصریح کرد: امام حسین (ع) و یاران آن حضرت سختی‌های زیادی در روز عاشورا متحمل شدند، اما زمانی که عبیدالله بن زیاد از حضرت زینب (س) سوال کرد که در کربلا چه دیدید، آن حضرت فرموند: «مارأیت الا جمیلا؛ به جز زیبایی چیزی در کربلا ندیدم»؛ زیرا رضایت الهی در اعمال امام حسین (ع) و یارانش مطرح است.

 

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی تأکید کرد: امام حسین (ع) به لشکر یزید فرمودند که شکم‌های شما از حرام پر شده است؛ بیش از 20 اثر برای لقمه حرام آمده است، جرم و جنایت برای انسان راحت می‌شود، اجابت دعا کم می‌شود و لذت عبادت از انسان سلب می‌شود.

 

دنیاپرستی با رویکرد حرام موجب کاهش معنویت و شکسته شدن قبح گناه می‌شود

 

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی تصریح کرد: امام حسین (ع) یکی از هشدارهایی که دادند، مسأله دنیاپرستی و وابستگی به دنیاست و یکی از عواملی که موجب کاهش معنویت و شکسته شدن قبح گناه می‌شود، دنیاپرستی با رویکرد حرام است.

 

وی یادآور شد: امام حسین (ع) در روز ششم محرم و در اوج محاصره دشمن، نامه‌ای به محمد حنفیه و بنی هاشم نوشتند و فرمودند: «بدانید که این نامه از سوی حسین بن علی (ع) به محمد و بنی هاشم است؛ من فکر می‌کنم که از اول دنیایی نبوده و گویا آخرت همیشه بوده است»؛ اگر کسی دنیا را این گونه ببیند که دنیا محل عبور است و محل ماندن نیست، این نوع جهان بینی بسیار مهم است و کسی نمی تواند بر آن غالب شود.

 

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به آخرین جمله ای که امام حسین (ع) به لشکر دشمن فرمودند، گفت: وقتی امام حسین (ع) در میدان تنها شد، دست زیر محاسن خود برد، سپس دست به آسمان برد و رو به دشمن فرمود: «خدا بر یهودیان غضب کرد، چون برای خداوند فرزند قائل شدند؛ خدا بر مسیحیان غضب کرد، چون برای خدا شریک قائل شدند، مجوس مورد غضب خدا واقع شدند، چون بت پرستیدند، بخدا قسم می‌خورم که امتی که نوه پیغمبر خود را بکشد، غضب خدا شامل حال شما می‌شود، آیا کسی هست که مرا یاری کند».

 

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی در پایان عنوان کرد: اگر به تاریخ نگاه کنیم می‌بینیم که بنی امیه و قاتلان امام حسین (ع) و یاران آن حضرت چگونه از بین رفتند.

کد خبر 495765

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha