به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، سید لطفالله هاشمی، سرپرست معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان، امروز(۳ آبان) در نشست خبری چگونگی اجرای سرشماری آزمایشی نفوس و مسکن سال 95 گفت: نخستین سرشماری عمومی نفوس مسکن در کشور مربوط به سال 1335 است که هر 10 سال یکبار انجام می شد تا اینکه در سال 85 دولت تصمیم گرفت به دلیل تحولات جمعیتی سرشماری را به هر پنج سال یکبار کاهش دهد.
وی با بیان اینکه در سال 90 هفتمین سرشماری عمومی نفوس و مسکن در کشور برگزار شد، افزود: در سال 95 نیز هشتمین مرحله انجام خواهد شد که به منظور آمادگی برای اجرای این مرحله، طرح آزمایشی سرشماری از فردا به مدت یک ماه شروع می شود.
هاشمی، بیان کرد: هدف مرکز آمار ایران از اجرای آزمایشی سرشماری نفوس و مسکن، کنترل و پایش تجهیزات و مراحل اجرا برای کسب آمادگی بهتر در سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 95 است که در آبان ماه سال آینده انجام خواهد شد.
وی در خصوص چگونگی اجرای این طرح، اضافه کرد: سرشماری آزمایشی به صورت کاملا الکترونیکی از فردا(4 آبان) و در یک منطقه اهواز واقع در کوی ملت صورت می گیرد.
سرپرست معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان، تصریح کرد: در این نوع سرشماری ماموران با مراجعه حضوری به جای استفاده از فرمهای کاغذی با استفاده از تبلت به جمعآوری اطلاعات میپردازند.
وی در خصوص اهمیت سرشماری، عنوان کرد: به واسطه انجام سرشماری شناخت دقیقی از تعداد افراد جامعه و ویژگی های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی آن ها صورت می گیرد.
هاشمی، با بیان اینکه اطلاعات جمعآوری شده از این طریق برای برنامهریزان کشور از اهمیت بالایی برخوردار است، ابراز کرد: بر این اساس به منظور ثبت دقیق اطلاعات هویتی اعضای خانواده و تسریع در روند کار خانوادهها باید مدارک مورد نیاز خود را در دسترس قرار دهند و با ماموران سرشماری همکاری کنند.
وی خاطر نشان کرد: ارائه اطلاعات واقعی نقش مهمی در اجرای هرچه بهتر سرشماری و برنامه ریزی ها دارد و بهبود وضعیت کشور و رفع مشکلات و نیازهای مردم از این راه میسر است.
سرپرست معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان، با بیان اینکه آماری که تولید می شود به صورت سرشماری و یا نمونه گیری است، اذعان داشت: در سرشماری به تمام واحدهای جامعه آماری مراجعه و اطلاعات آن ها جمعآوری میشود.
وی ادامه داد: آمارهای پایه ای در زمینه های مختلف اقتصادی و اجتماعی تولید می شود که از آن جمله می توان به آمارگیری از هزینه و درآمد خانوار، شاخص کالا و خدمات مصرفی در نقاط شهری و روستایی، قیمت تولید کننده، وضعیت بازارکار به منظور محاسبه نرخ بیکاری و مشارکت اقتصادی اشاره کرد.
هاشمی، همچنین به آمارهای ثبتی اشاره کرد و گفت: آمارگیری از پروانه های ساختمانی به منظور تعیین شاخص های فعالیت ساختمان، تولید آمارهای مربوط به آموزش، بهداشت و درمان، افراد زیرپوشش سازمان های حمایتی و میزان مالیات ها از جمله آمارهای ثبتی هستند که از سازمان ها دریافت می شود.
وی با اشاره به سالنامه آماری، اظهار کرد: این سالنامه از اطلاعات پایه ای استان تهیه می شود که اطلاعات مورد نیاز برنامه ریزان، پژوهشگران و دانشجویان رشته های مختلف خواهد بود.
سرپرست معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان، با بیان اینکه آگاهی از طریق آمار و اطلاعات به دست میآید، تصریح کرد: با استفاده از این آمار و اطلاعات است که وضعیت موجود را با گذشته مقایسه و با استفاده از آن برنامهریزی های لازم را انجام می دهیم.
وی یاد آور شد: آمار و اطلاعات باید بر اساس اصولی مشخص تولید شود و از مهمترین اصول بنیادی آن، بی طرفی، عدم تعصب و جهتگیری در کار است.
هاشمی، به مشکلات این حوزه اشاره کرد و گفت: ما در تولید آمار با چالش هایی روبه رو هستیم که یکی از آنها این است که در خیلی از دستگاه های اجرایی تولید کننده آمار فرد متخصص آمار وجود ندارد و دیگری دستگاه اجرایی غالبا برای نشان دادن موفقیت هایشان احیانا در دادن آمار بزرگ نمایی می کنند.
وی همچنین در بخش دیگر سخنان خود به آمار بیکاری در خوزستان اشاره کرد و افزود: گزارش های به دست به دست آمده در بهار سال جاری نشان می دهد نرخ بیکاری در استان به نسبت سال گذشته کاهش یافته است.
این مسئول، تاکید کرد: فعالیت معاونت آمار و طلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی، تولید آمار و اطلاعات دقیق در زمینه های مختلف به منظور تدوین برنامه ای خاص و منسجم اقتصادی و اجتماعی از سوی دولت است.
نظر شما