جشنواره فیلم اشراق و عمار، نشست‌های علمی مشترک برگزار می‌کنند

خبرگزاری شبستان: در نشستی مشترک میان مسئولان جشنواره فیلم اشراق و عمار مقرر شد که نشست‌های علمی مشترکی با حضور اساتید مطرح در حوزه سینما در تهران و قم برگزار کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، به نقل از ستاد خبری جشنواره فیلم اشراق، نشست هم‌اندیشی مسئولین جشنواره فیلم اشراق با مسئولین برگزارکننده جشنواره عمار با حضور سیدرسول منفرد، دبیر اجرایی جشنواره فیلم عمار و محمد شکیبا، دبیر اجرایی جشنواره فیلم اشراق صبح روز یکشنبه سوم آبان ماه برگزار شد.

 

مهمترین هدف برگزاری جشنواره فیلم اشراق نمایش دین در رسانه‌هاست

 

دبیر اجرایی جشنواره فیلم اشراق با اشاره به اینکه سومین جشنواره فیلم اشراق در حال برگزاری است، عنوان کرد: اولین و دومین جشنواره‌های فیلم حوزوی اشراق، نویدبخش یک اقدام جدی و زنده فرهنگی هنری در سطح ملی بود.

 

شکیبادل افزود: در دوره اول برگزاری جشنواره فیلم حوزه هیچ‌ شناختی از تولیدات مرتبط با این موضوع نداشتیم؛ چرا که جشنواره‌های تخصصی باعث محدودیت آثار می‌شود و سینمای دینی و روحانیت دایره محدودتری دارد.

 

وی با اشاره به اینکه این جشنواره یک جشنواره تخصصی است و ما در دو دوره گذشته به تخصصی بودن آن توجه داشتیم، ادامه داد: با این وجود در سال ۹۱ که اولین جشنواره برگزار شد، با استقبال خوبی همراه بود و ۴۱۱ اثر از ۲۱ استان کشور در بخش‌های مختلف به دبیرخانه جشنواره رسید؛ جشنواره دوم نیز که در سال ۹۲ برگزار شد و از ۲۷ استان کشور ۴۱۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.

 

دبیر اجرایی جشنواره فیلم اشراق تصریح کرد: مهمترین هدف برگزاری جشنواره فیلم اشراق نمایش دین و مخصوصا حوزه‌های علمیه و طلاب در سینما و تلویزیون و دیگر رسانه‌ها است، ما تلاش می کنیم با برگزاری این جشنواره جای خالی این مقوله را هم در سینما و هم در حوزه نشان دهیم و به نوعی از فیلم سازانی که وارد این عرصه می‌شوند تقدیر کنیم و همچنین دیگر فیلم سازان را برای ورود به این عرصه تشویق کنیم.

 

شکیبا دل گفت: از همین رو تبلیغ دین و معرفی الگوهای تبلیغی‏، وضعیت علم و اندیشه در حوزه دانشگاه، سبک زندگی ایرانی اسلامی، اسوه‌های علم‏، اندیشه، اخلاق، جهاد و شهادت‏، توسعه تجربه‌های معنوی، بازنمایی مطلوب آئین‌ها و مناسک دینی مذهبی، جایگاه روحانیت و حوزه‌های علوم دینی در زندگی فرهنگی- اجتماعی اقتصادی مردم، نقد و معرفی جریان‌های انحرافی و تکفیری، معرفی الگو‌ها و شیوه‌های تبلیغی و انقلاب اسلامی و ارزش‌های سیاسی و اجتماعی از محورهای موضوعی سومین جشنواره فیلم حوزوی اشراق هستند.

 

رویکرد جشنواره فیلم عمار مشارکت گرفتن از مردم جهت پخش فیلم‌هاست

 

در ادامه این نشست سیدرسول منفرد، دبیر اجرایی جشنواره فیلم عمار نیز بیان کرد: هدف اصلی و کلی جشنواره فیلم عمار تسهیل حرفه تولید برای سوژه‌ها و موضوعاتی که در سینمای ایران کمتر به آن توجه شده است و یا اصلا توجه نشده است؛ در واقع جشنواره عمار قصد دارد خلائی را در عرصه فرهنگ و هنر انقلاب تا کنون وجود داشته است و سینما مخصوص مخاطبی خاص بوده است را پر کند و با نمایش فیلم‌های ارزشی در نقاط مختلف کشور مخصوصا روستاها همه اقشار مردم را به مخاطب سینما تبدیل کند و سبب شود که فیلم سازان نیز برای ساخت فیلم‌های خود این گونه مخاطبان را در نظر بگیرند.

 

وی ادامه داد: متاسفانه آنچه در چرخه تولید و پخش سینمای ایران و فیلم‌های ایرانی وجود دارد، توجه به مخاطبان خاص است، یعنی کارگردانان و فیلم سازان همواره تلاش می‌کنند برای جلب رضایت مخاطبان خاص یا نخبه خود فیلم بسازد و در این میان هیچ توجهی به مخاطبانی که عامه مردم را تشکیل می‌دهند ندارد.

 

منفرد یادآور شد: شاید در واقع یکی از دلایل عدم رونق سینمای ایران همین مساله باشد، جشنواره فیلم عمار با نمایش فیلم در نقاط مختلف کشور سعی دارد این مخاطبان خاص و نخبه را به مخاطبان عام یا همان عامه مردم تبدیل کند تا از این طریق فیلم سازان را مجبور کند تا به سلیقه و خواست این قشر از مخاطبان نیز احترام بگذارند و برای این قشر مردم نیز فیلم بسازند تا این توجه نیز باعث توجه و روی آوردن مردم به سینمای ایران شود.

 

دبیر اجرایی جشنواره فیلم عمار با اشاره به رویکرد این جشنواره برای مشارکت گرفتن از مردم جهت پخش فیلم‌ها بیان کرد:  علاوه بر اینکه جشنواره عمار در مساجد و کانون‌های بسیج فیلم‌ها را به نمایش می‌گذارد ما در برخی از مناطق شاهد این مساله هستیم که برخی از افراد اشتیاق خوبی برای مشارکت در این امر دارند و منازل و حتی حسینیه‌های خود را در اختیار جشنواره عمار برای پخش فیلم قرار می‌دهند.

 

وی تاکید کرد: یکی از سیاست‌هایی که جشنواره فیلم عمار دنبال می‌کند نمایش فیلم‌های خوب و ارزشی است که تولید شده است اما یا دیده نشده و یا کمتر دیده شده است. جشنواره عمار تلاش دارد با شبکه چند هزار نفری که در کشور در اختیار دارد این گونه فیلم ها را به نمایش بگذارد.

 

منفرد با اشاره به اینکه پول نفت همیشه نخواهد بود و همیشه هم پاسخگوی نیازهای فرهنگی کشور نیست عنوان کرد: یکی از دیگر اهدافی که جشنواره به دنبال آن است اقتصادی کردن این گونه فیلم‌هاست. جشنواره عمار قصد دارد با نمایش فیلم در همه  نقاط کشور و ترغیب مخاطبان برای خرید بلیط و دیدن فیلم منابع مالی و اقتصادی این گونه فیلم‌ها را تامین کند تا بدین صورت چرخه اقتصادی سالمی را در تولید و پخش این گونه فیلم‌ها به وجود بیاورد.

 

وی با اشاره به اهداف غیر سینمایی جشنواره عمار گفت: تقویت جبهه فرهنی انقلاب که به طور قطع یکی از نیازهای اساسی کشور است یکی از مهمترین اهداف غیر سینمایی این جشنواره می‌باشد. جشنواره عمار با نمایش فیلم‌های ارزشی علاوه بر اینکه باعث نشر گفتمان انقلاب اسلامی در کشور می‌شود می‌تواند با نمایش فیلم در کانون‌ها و مساجد باعث جذب جوانان و حضور هر چه بیشتر آنها در این مکان‌ها شود.

 

دبیر اجرایی جشنواره فیلم عمار ادامه داد: یکی دیگر از سیاست‌های جشنواره بر طرف کردن نیازهای کشور است لذا جشنواره تلاش کرده است موضوعاتی که در هر دوره و زمان نیاز کشور است را مد نظر قرار دهد و به آنها توجه ویژه‌ای داشته باشد. مثلا از آنجا که در استان گلستان مساله وحدت یکی از مهمترین مسائل این منطقه است و پرداختن به آن از نیازهای کشور است یکی از موضوعات مهم در جشنواره عمار در این استان مساله وحدت بوده است یا اینکه با توجه به اینکه در تبریز مساله قومیت مطرح است جشنواره عمار به این موضوع توجه ویژه داشته است. در واقع جشنواره عمار تلاش می‌کند با تحلیل نیازها و بر طرف کردن آنها، نیازها را به فرصت برای انقلاب اسلامی تبدیل کند.

 

برگزاری نشست‌های مشترک دو جشنواره عمار و اشراق

 

در پایان این نشست هم‌اندیشی مقرر شد که دو جشنواره عمار و اشراق در برگزاری نشست‌های مشترک همکاری‌های لازم را انجام دهند و تا پایان زمان جشنواره چندین نشست علمی در دو مرکز با محوریت موضوعات جشنواره و کلیت فیلم دینی و حضور طلاب و حوزه علمیه در سینما برگزار کنند. همچنین مقرر شد جشنواره فیلم عمار برای طیف مخاطبان فیلم سازی که در اختیار دارد جشنواره فیلم اشراق را معرفی کند و از آنها دعوت کند تا آثار خود را به جشنواره فیلم اشراق ارسال نمایند.

 

کد خبر 496390

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha