امور اجرایی حوزه های علمیه استان ها به شوراهای استانی سپرده می شود

حجت‌الاسلام فرحانی یکی از اهداف شوراهای استانی حوزه‌های علمیه را واگذاری تمام امور اجرایی به مدیریت شوراهای استانی عنوان کرد و گفت: برای ارزیابی حوزه ها هیچ مبنایی مستقل‌تر از خود حوزه‌های علمیه وجود ندارد.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین فرحانی، معاون حوزه‌های علمیه سراسر کشور در مراسم معارفه رییس اعضای شورای حوزه‌های علمیه استان تهران، که دوشنبه 13 تیر در تالار شیخ صدوق (ره) برگزار شد، گزارشی از روند عملیاتی شدن تشکیل شوراهای حوزه‌ علمیه سراسر کشور ارائه کرد و گفت: امروز همه باور کرده اند که برای ارزیابی حوزه ها هیچ مبنایی مستقل‌تر از خود حوزه‌های علمیه وجود ندارد.

وی اظهار کرد: تدبیری که آیت‌الله مقتدایی برای تقویت حوزه‌های علمیه شهرستان‌ها اندیشیده و اجرایی کردند این بود که حوزه‌ها مستقل اداره شوند و اداره آنها به علمای بلاد سپرده شود. یعنی علمایی که این سنگرهای دینی را راه انداخته و تقویت کرده‌اند باید حوزه‌ها را اداره کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین فرحانی ادامه داد: ما از سال 87 هیئت‌هایی را برای بررسی حوزه‌های علمیه استان تهران اعزام کردیم که این هیئت‌ها نقاط ضعف و قوت مدارس را بررسی کردند و در یک دوره هشت ماهه نقاط ضعف و قوت حوزه‌های علمیه تهران مشخص شد.

وی اضافه کرد: ما در ابتدای کار در دو استان تهران و سیستان و بلوچستان دو دفتر نمایندگی ایجاد کرده‌ایم تا این دفاتر سازوکارهای شورا را آماده و ارایه دهند.

معاون حوزه‌های علمیه سراسر کشور با اشاره به آمار‌های عملیاتی شدن این شوراها در 27 استان به جز قم، یادآور شد: تاکنون این شوراها 134 جلسه استانی را ظرف یک سال گذشته برگزار کرده‌اند که در این جلسات 476 مصوبه کاری داشته‌اند و در حال حاضر 379 نفر از معاونان، مدیران و رؤسای این شوراها در استان‌ها مشغول خدمت‌گذاری هستند.

وی با بیان اینکه با تشکیل این شوراها تاکنون توانسته‌ایم 412 مدرسه علمیه را ارزیابی کنیم، خاطرنشان کرد: در طول دوران فعالیت شورا ما 18 مدرسه را منع پذیرش دادیم، 9 مدرسه را ارتقا، 12 مرکز تخصصی در شهرستان‌ها را به راه‌ انداختیم و در حال حاضر تشکل خوبی، چه در استان‌ها و چه در قم داریم.

حجت‌الاسلام فرحانی از جمله مصوبات شورای استان‌ها را واگذاری تمام امور اجرایی به مدیریت‌های شوراهای استانی عنوان کرد و افزود: در حال حاضر سازوکار و بستری فراهم شده و ما باید وارد میدان کار شویم و به شکل جدی‌تر این طرح را ادامه دهیم.

وی ادامه داد: امسال مصاحبه‌ها و هسته‌های گزینش را نیز به استان‌ها واگذار کردیم که البته این ابتدای کار است زیرا ما قصد داریم تا اعطای مدارک تحصیلی در هر استانی و امضای آن به دست مدیر استانی پیش برویم؛ یعنی به گونه‌ای عمل کنیم که مدارک طلاب در خود حوزه‌ها و مدارس علمیه از سوی رییس شورا و مدیر به امضا برسد.

معاون حوزه‌های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه شورا دارای پنج عضو حقیقی است، گفت: این طرح در یک سال گذشته به صورت آزمایشی اجرایی شد و خوشبختانه نتایج آن موفقیت‌آمیز بوده است.

وی گفت: یکی از وظایف شورا این است که بر عملکرد مدیر نظارت کند و ثانیا مدیر باید کلیه برنامه‌های قم را در استان بومی کند؛ به این معنا که مناسب با شرایط هر استانی برنامه‌های آن استان در شورا را ارایه و تأیید کند.

معاون حوزه های علمیه سراسر کشور تلاش برای جلب مشارکت‌های مردمی را از مهم‌ترین وظایف شوراها عنوان کرد و افزود: شوراها باید بتوانند حمایت مردمی را از خودشان داشته باشند؛ زیرا همواره این حمایت‌ها است که حوزه‌ها را قوی‌تر می‌کند.

حجت‌الاسلام فرحانی با اشاره به شورای استان تهران که اعضایش در جلسه امروز مشخص شدند، گفت: رییس شورای استان تهران حجت‌الاسلام رشاد است و همچنین اعضای این شورا را حجت‌الاسلام صدیقی، امام جمعه موقت تهران که مسئولیت مدرسه امام خمینی ازگل را نیز به عهده دارند و همچنین حجت‌الاسلام هاشمی رییس مدرسه قائم چیذر، آیت‌الله حبیبی رییس مدرسه مجتهدی تهران، حجت‌الاسلام ابوترابی رییس مدرسه امام حسین (ع) و حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی تشکیل می‌دهند.

وی با بیان اینکه حجت‌الاسلام خسروشاهی در این جلسه به عنوان مدیریت حوزه علمیه استان تهران انتخاب می‌شوند، گفت: این اعضا برای مدت سه سال انتخاب می‌شوند.

در پایان این مراسم با اعطای حکمی حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبر رشاد به عنوان رییس حوزه‌های علمیه استان تهران به مدت سه سال و همچنین حجت‌الاسلام سیدباقر خسروشاهی به عنوان مدیر حوزه علمیه استان تهران به مدت سه سال انتخاب شدند که این حکم از سوی آیت‌الله مقتدایی به آنها اعطا شد.

پایان پیام/
 

کد خبر 49645

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha