به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر رشاد، رییس شورای حوزه های علمیه استان تهران، در مراسم معرفی اعضا و مدیر شوراهای حوزههای علمیه تهران که بعدازظهر دوشنبه 13 تیر در تالار شیخ صدوق حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی برگزار شد، با تأکید بر این که ما باید در اداره حوزهها به راه سلف صالح برویم، گفت: ما باید حوزه را حوزه نگه داریم و حوزه باید حوزه بماند و یکی از اساسیترین کارهایی که حوزه و به ویژه کانونهای حوزههای شیعی، به عنوان پیشرو و طلیعهدار پرچمدار تحول بشری در آستانه ظهور، باید انجام دهند این است که یک مرکز علمی نیرومند را تأسیس کنند.
وی با بیان اینکه ما نباید در جهات دانش از دانشگاهها پیروی کنیم، گفت: نظام آموزشی دانشگاههای ما یک نظام عاریتی ناقصالخلقه را از غرب اخذ کرده است و در واقع این نظام، نظام آموزشی حافظهمحور است. ما باید احتیاط کنیم که در حوزههایمان دچار چنین وضعی نشویم.
حجتالاسلام رشاد تأکید کرد: نظام آموزشیای که از سلف صالح برای ما باقی مانده است، نظام آموزشی فراگرفتمآب نیست، بلکه پرورشمآب است، یعنی غایت همه چیز را پرورش استعدادها و شکوفا شدن آنها میداند.
رییس شورای حوزه های علمیه استان تهران با تاکید بر اینکه بوی سلطه نظام دانشگاهی بر حوزهها به مشام میرسد، گفت: حوزهای که پیشاهنگ علم، انقلاب، معرفت، تهذیب، رهایی و استقلال ایران اسلامی است باید بر دانشگاه تأثیرگذار باشد و ما باید نظام آموزشی خودمان را از متن هزار سال بیرون بکشیم، تبیین کنیم و به صورت منشوروار در حوزهها به اجرا درآوریم.
وی اظهار کرد: کار این مرکز باید مطالعه کار حوزه باشد و به بازشناسی سنتهای اصیل آموزشی ـ مدیریتی که طی هزار سال تجربه شده است و جواب داده است، رجوع کند.
حجتالاسلام رشاد با بیان اینکه ما سرمایه قوی و غنیای برای تحول در حوزهها فراچنگ داریم که باید از آن ها استفاده کنیم، یادآور شد: ما فرزندان شیخ طوسی، شیخ مفید، صاحب جواهر و حاج شیخ عبدالکریم حائری هستیم که در یک ظرف تاریخی حساس در مقابل مستبدترین دشمنان تاریخ ایران یعنی رضاخان ایستاد و اجازه نداد رضاخان سیستم غربی را وارد حوزه کند.
رییس شورای حوزه های علمیه استان تهران با اشاره به سخن شیخ عبدالکریم حائری که در مقابل رضاخان گفت نظم ما در حوزهها در بینظمی است، بیان کرد: وی با این سخن قصد نقض نظم را در حوزهها نداشت، بلکه با قاطعیت به رضاخان گفت ما نظمی را که تو قصد ایجاد کردن آن را داری نمیخواهیم.
وی خاطرنشان کرد: ما در شرایط تاریخی یعنی در دورههای رضاخانی و در دوره سلطه غربزده و غربگرای محمدرضاخانی حوزه را مستقل نگاه داشتیم و امروز هم با توجه به این که دولت و نظام زاده حوزه و مدیون حوزه است، حوزه هیچگاه حتی زیر بار حمایتهای دولتهایی که مورد حمایتش هستند، نمیروند.
رییس شوراهای حوزه علمیه تهران با تأکید بر این که تاریخ ایران مدیون حوزه و روحانی است، اظهار کرد: اولین درس سلف صالح این است که استقلال در همه جهات حوزه حفظ شود، مثلاً در جهات سیاسی شأن حوزه فراتر از این است که پیرو جریان خاص سیاسی باشد، زیرا خود حوزه پیشرو است.
پایان پیام/
نظر شما