جزئیات سفر اروپایی رئیس جمهور/ آمادگی دولت برای همکاری با انجمن های علمی

خبرگزاری شبستان:با آزادي مشروع مردم مخالفت نمي كنيم، تکذیب ارسال نامه جدید وزرا در مورد بحران اقتصادی به رییس جمهور، جزئیات سفر اروپایی رئیس جمهور، آمادگی دولت برای همکاری با انجمن های علمی از سرتیترهای مهم اخبار حوزه دولت در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، وجود بسترهای نامتوازن دلیل عمده مهاجرت ها است، با آزادي مشروع مردم مخالفت نمي كنيم، تکذیب ارسال نامه جدید وزرا در مورد بحران اقتصادی به رییس جمهور، جزئیات سفر اروپایی رئیس جمهور، آمادگی دولت برای همکاری با انجمن های علمی از سرتیترهای مهم اخبار حوزه دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

با آزادي مشروع مردم مخالفت نمي كنيم

محمد باقر نوبخت سخنگوي دولت در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان در خصوص پاسخ صريح دولت به شائبه ايجاد شده مبني بر تكخواني زن در اپراي كربلا گفت: وزارت ارشاد صراحتا پاسخ اين شائبه ها را اعلام كرد.

 

وي افزود: دولت يازدهم قطعا اقدامي خلاف فرهنگ اسلامي انجام نخواهد داد.

 

نوبخت تاكيد كرد: ما ضمنا با آزادي هاي مشروع مردم مخالفت نخواهيم كرد.

 

تکذیب ارسال نامه جدید وزرا در مورد بحران اقتصادی به رییس جمهور/ممنوعیت ورودکالا تنها از رژیم صهیونیستی است

 

محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در ابتدای نشست امروز خود با خبرنگاران درخصوص اظهارنظر اکبر ترکان مشاور رییس جمهور مبنی بر اینکه 4 وزیری که به رییس جمهور نامه داده بودند درخصوص رانت این نامه را ارسال کرده‌اند گفت: همکاران من در ارتباط با بازار سرمایه و بورس نگرانی هایی از نوسان بازار بورس داشتند که در قالب یک نامه به رییس جمهور اعلام کرده‌اند.

 

وی علت نگرانی 4 وزیر را نوسان بازار بورس اعلام کرد و گفت: آنها خواسته بودند قیمت خوراک پالایشگاهی که از دی ۱۳۹۲ سنت مطرح شده کاهش یابد.

 

نوبخت اضافه کرد: آقای ترکان جزو کسانی است که معتقد است نرخ 13 سنت نباید تقلیل یابد زیرا میزان سود در این صنعت کافی است اما ان 4 وزیر و سرمایه گذاران این صنعت راضی نیستند و آقای ترکان این اعتقاد خود را با عنوان رانت بیان کرده بود. و قصدش قطعا به 4 وزیر نبوده بلکه آثار درخواست آنها در بازار بورس را مدنظر قرار داده است.

 

سخنگوی دولت با تاکید بر این نکته که نظر رسمی دولت توسط سخنگو اعلام می‌شود خاطرنشان کرد: مشاور رییس‌جمهور می‌تواند نظر شخصی خودش را بیان کند. وی ادم صاحب‌نظری است و نظراتش را بیان کرده است.

 

نوبخت در ادامه در پاسخ به این سوال که گفته می شود وزرای دیگری نیز درخصوص بحران اقتصادی به رییس جمهور نامه‌نوشته اند ضمن تکذیب این خبر توضیح داد اینکه وزرا هر کدام در حوزه اجرایی شان مشکلاتی را ببینند و آن را به رییس جمهور انعکاس دهند امر کاملاً طبیعی است اما نامه ای از سوی وزرا درخصوص بحران اقتصادی (که ما بحران اقتصادی نداریم) به رییس جمهور ارسال نشده است.

 

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره سفر رییس جمهوری به ایتالیا و فرانسه و زمان آن گفت: مقدمات این سفر فراهم شده است و برنامه آن پس از تکمیل شدن اعلام می شود.

 

وی در پاسخ به سوالی دیگر درباره سفر رییس جمهوری با استان سمنان نیز گفت: این سفر قرار است 18 یا 20 آبان ماه انجام شود اما به دلیل اینکه ممکن است تا آن زمان تغییری در زمان سفر بوجود آید پس از قطعی شدن اعلام می شود.

 

نوبخت در پاسخ به این سوال که آیا در لایحه‌ای که امروز تقدیم مجلس شد مساله‌ی خروج از رکود و هدفمندی یارانه‌ها مطرح شده است، گفت: آنچه امروز تقدیم مجلس شد لایحه برنامه ششم نبود، بلکه برخی از احکام در قوانین برنامه‌های گذشته بود که همواره تکرار می‌شد و موارد قبلی را که لازم بود دائمی شود به مجلس دادیم و این کار خواسته خود مجلس نیز بوده‌است.بنابراین احکام تکراری در قالب 50 ماده تنظیم و تقدیم مجلس شد.

 

نوبخت در رابطه با درگیری‌های اخیر در دزفول و بهبهان و برنامه‌های دولت برای پیشگیری از این اتفاقات در ایام انتخابات و تجمعات سیاسی گفت: حادثه دزفول جنبه‌ی امنیتی داشت که همه عناصر آن دستگیر شدند و با آنها برخورد شد، اما موضوع بهبهان یک اقدام شرارتی بود و نسبت به آن نیز برخوردهای لازم انجام شده است. تاکید دولت برای جلوگیری و پیشگیری از این اتفاقات نه تنها در دوران انتخابات، بلکه در تمام زمان‌هاست. چرا که مردم باید از هرگونه ناآرامی که مخل آرامششان می‌شود مصون باشند.

 

سخنگوی دولت در جواب سوالی مبنی بر این که گفته می‌شود علت نامه چهار وزیر به رییس جمهور افت اقتصادی در حوزه‌ی صنعت بوده است ، شما این مطلب را تایید می‌کنید گفت: نامه 4 وزیر معطوف به مساله‌ی بورس و ضرورت توجه به آن است، اما این که باید شتاب رشد اقتصادی را مورد توجه قرار بدهیم مساله‌ای است که از ابتدا قول دولت بوده‌است.

 

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه بهار تورم و خروج از رکود و توجه به رونق اقتصادی از قول‌های دولت به مردم بوده است گفت: در طول فعالیت دولت، اقدامات خوبی در زمینه‌ی رشد اقتصادی اتفاق افتاده است البته هنوز تا وضعیت مطلوب فاصله داریم و باید به تلاشمان ادامه دهیم.

 

وی با اشاره به این که همه مراجع اقتصادی جهان برای اقتصاد ایران رشد 5 تا 6 درصدی را پیش بینی کردند گفت: در این چند ماه که برجام تایید شده است همچنان در حالت تحریم هستیم، بنابراین در این شرایط با توجه به دستاوردهایی که به دست آورده‌ایم باید از تیم اقتصادی قدردانی کنیم.

 

نوبخت تاکید کرد:‌سیاست دولت، مهار تورم و خروج از رکود از ابتدای کار بوده است و در حال حاضر نیز با این انگیزه اقدامات گذشته را برای چند ماه آینده به صورت بسته ویژه اقتصادی ارائه داده‌ایم.

 

سخنگوی دولت در مورد پرداخت تسهیلات برای خودرو نیز خاطرنشان کرد: این تسهیلات نه فقط برای خودرو بلکه برای برخی از اقلام پرمصرف بادوام که مشکل انبار دارند یعنی تولید شده و به مصرف نرسیده، مطرح است.

 

وی توضیح داد:‌اگر قرار باشد بر تولید داخلی متمرکز شویم و مردم را به استفاده از تولید داخل دعوت کنیم قطعا باید کیفیت تولیدات داخلی بالا رود و قیمت‌ها مناسب شوند. اما چون به دلیل عدم وجود تقاضای کافی برای تولیدات داخلی در حال حاضر روند تولید کند شده است، برای سرعت بخشیدن به تولید باید انبارها را خالی کنیم یعنی باید قدرت خرید ایجاد کنیم. و این سیاستی است که در همه کشورها برای تحریک تقاضا از آن استفاده می‌شود.

 

جزئیات سفر اروپایی رئیس جمهور

 

حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان بامداد ۲۳ آبان راهی اروپا می شود تا با مقامات کشورهای ایتالیا و فرانسه به دیدار و گفت و گو بپردازد.

 

بنابراین گزارش، روحانی قرار است روزهای 14 و 15 نوامبر (23 و 24 آبان ماه) سفرش به اروپا را با حضور در ایتالیا آغاز کند.

 

وی در این کشور علاوه بر دیدار و گفت و گو با مقامات ایتالیایی همچون متئو رنتسی نخست وزیر ایتالیا و سرجیو ماتارلا رئیس جمهور، راهی واتیکان می شود تا با پاپ فرانسیس هم به تبادل نظر بپردازد.

 

بر اساس اعلام واتیکان، رئیس جمهوری ایران در تاریخ 14 نوامبر با «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیک های جهان، دیدار می کند.

 

رئیس جمهور کشورمان همچنین قرار است روزهای 16 تا 18 نوامبر یعنی ۲۵ آبان تا ۲۷ ام نیز به پاریس سفر کند.

 

به گزارش شبستان، سفر اروپایی روحانی در پاسخ به دعوت پائولو جنتیلونی وزیر خارجه ایتالیا خواهد بود.

 

آمادگی دولت برای همکاری با انجمن های علمی

سورنا ستاری در پنل تخصصی همایش نقش انجمن های علمی در برنامه ششم توسعه کشور که با حضور محمدباقر نوبخت رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی و مجید قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد و رییس شورای انجمن های علمی کشور؛ افزود: اکنون نیز 10 تا 18 درصد تولید ناخالص ملی حاصل درآمدهای نفتی است که این فرصت محسوب می شود و در این فرصت می توان ثابت کرد که با عقل و علم می توان ثروت ایجاد کرد.

وی ادامه داد: هنوز نتوانسته ایم به پلتفرم مشترک با انجمن های علمی دست یابیم اما آمادگی داریم که بسیاری از وظایف خود را به انجمن ها واگذار کنیم و در مقابل نیز این انجمن ها مسوولیت خود را به خوبی انجام بدهند.

معاون رییس جمهوری گفت: آماده حمایت از انجمن ها هستیم و با توجه به اینکه معاونت علمی و فناوری تنها 140 نفر نیرو دارد قوانین دست و پاگیر اداری گسترده ای نیز ندارد و می توان خود را به راحتی با شرایط تطبیق دهد.

ستاری در پایان اظهار امیدواری کرد: با انجام مذاکرات به مفهوم جدیدی با انجمن ها دست یابیم تا روی پلتفرم درست و دائمی همکاری کنیم.

 

تلاش ایران و عراق برای ایجاد تسهیلات ارتباطی اربعین حسینی

محمود واعظی که برای انجام یک دیدار رسمی از عراق وارد بغداد شده، به مشکلات ارتباطی زائران عتبات ، بویژه در ایام و مناسبت هایی مانند اربعین اشاره کرد و گفت: برای ایجاد تسهیلات و امکانات بهتر ارتباطی در این موسم که ازدحام جمعیت به اوج می رسد، با طرف عراقی مذاکره و هماهنگی می کنیم.

وی، حل مشکل تداخل اپراتورها در نقاط مرزی را از دیگر محورهای مذاکرات در این سفر عنوان کرد و یادآورشد: به رغم فعالیت های شرکت های اپراتوری در دو کشور ، اما هنوز در مناطق و روستاهای مرزی شاهد تداخل خطوط تلفن همراه هستیم که برای ساکنان این مناطق مشکل ایجاد می کند.

واعظی از دیگر مباحثی را که در این سفر پیگیری خواهد کرد، حل مساله دریافت ارتباطات اعم از دیتا و صوت از اروپا از سوی دو کشور است.

وی گفت که به رغم قرابت ها و همکاری های گسترده دو کشور، همچنان ارتباطات خود را از طریق اروپا برقرار می کنیم، حال آنکه ما قادر به حل این مساله هستیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در سفر اخیر وزیر اتصالات و فناوری عراق به تهران، مقدمات انجام آن را فراهم کردیم و در این سفر موضوع را برای عملیاتی کردن آن پیگیری خواهیم کرد تا با ایجاد زیرساخت ها، تمامی ارتباطات مخابراتی دو کشور بدون نیاز به اروپا انجام شود.

واعظی ابراز امیدواری کرد که با برقراری ارتباط مستقیم از طریق فیبرنوری و تجهیزات فراهم شده در دو کشور تعداد کانال ها و کیفیت ارتباطی افزایش و در مقابل قیمت ها کاهش یابد.

 

طرح پزشک خانواده برای پوشش 10 میلیون نفر اجرا می شود

دکتر سید حسن هاشمی در بازدید از بیمارستان در حال ساخت و زیر ساخت های بهداشت و درمان استهبان فارس افزود: همچنین طرح پزشک خانواده در شهرهای زیر 20 هزار نفر در حال اجراست و در سال جاری در شهرهای زیر 50 هزار نفر هم اجرایی می شود.

دکتر هاشمی با اشاره به این که پایلوت این طرح در شهرها فعلا در دو استان مازندران و فارس است، خاطرنشان کرد: در صورتی که بخواهیم این طرح بهتر اجرا شود به هماهنگی بیشتر بین بیمه ها و سایر سازمان های ذی ربط نیاز داریم.

وی مشکل کنونی را تشکیل نشدن سطح دوم ارجاع یعنی حضور و مشارکت پزشکان متخصص در این طرح دانست و گفت: تا زمان ایجاد این رده مردم نباید دچار مشکل شوند، لذا بیمه ها باید بپذیرند بدون مُهر پزشک خانواده نیز اگر بیماری به پزشک متخصص مراجعه کرد با پرداخت 30 درصد حق ویزیت و هزینه ها بتواند از این خدمات بهره مند شود.

دکتر هاشمی با تاکید بر لزوم تقویت شبکه و زیر ساخت های IT برای اجرای بهتر طرح پزشک خانواده گفت: همچنین باید بتوان برای افرادی که از نظام ارجاع استفاده می کنند، مشوق های بهتری در نظر گرفت و از سوی دیگر ارائه آموزش های لازم به پزشک های خانواده در حال انجام است.

بیمارستان جدید شهرستان استهبان، در پنج طبقه، شامل بخش هایی مانند جراحی، ICU، زایشگاه، NICU، بستری کودکان، رادیولوژی، اتفاقات، فیزیوتراپی، کولیز، دیالیز، درمانگاه و آزمایشگاه، با 96تخت مصوب در دست احداث است و تاکنون بیش از 90درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پرشکی در ادامه از مرکز سلامت خیر ساز خلیل فرهی در این شهرستان بازدید کرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین در جریان بازدید از بیمارستان در حال ساخت امام خمینی (ره) استهبان از تخصیص اعتبار کافی برای رفع مشکلات بهداشتی درمانی رصد شده در شرق استان فارس خبر داد.

 

به طور جدی پیگیر مفقودین فاجعه منا هستیم

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه افتتاح هفته فرهنگی الجزایر در تهران که لحظاتی پیش در برج میلاد گشایش یافت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که درباره مفقودین فاجعه منا وزارت ارشاد چه اقداماتی انجام داده و خواهد داد افزود: به طور یقین 65 نفر مفقود داریم که از این تعداد 29 نفر مشخصا در عربستان دفن شدند و سرنوشت 36 نفر هنوز مشخص نیست اما وزارت ارشاد با جدیت تمام پیگیر این قضیه است.

به گفته جنتی ما از طریق آزمایش DNA و پیگیری اثر انگشتی که این مفقودین در کشور به جای گذاشته اند از طریق کار بانکی، خرید املاک و غیره که نیاز بوده اثر انگشت بزنند اینها را جمع آوری و برای مطابقت با اجساد به عربستان ارسال خواهد شد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: از اجساد فرستاده شده به کشور نیز از چهره های آنها عکس برداری شده اما متاسفانه بیشتر چهره ها، متلاشی، سیاه و قابل شناسایی نیستند اما وزارت بهداشت و سایرین اقدامات لازم را به عمل می آورند.

وزیر ارشاد در پاسخ به سوالی در باره همکاری و یا عدم همکاری دولت سعودی در این زمینه با جمهوری اسلامی ایران گفت: البته کم کاری و اهمال گری هایی آنها داشته اند اما در حال حاضر همکاری آنها در تحویل اجساد و روند شناسایی آنها با ایران خوب بوده است.

 

پدافند غیر عامل زمینه ساز توسعه متوازن و پایدار و عامل دستیابی به رفاه

 

دکتر رحمانی فضلی در پیامی به مناسبت گرامی داشت هفته پدافند غیرعامل تاکید کرد: پدافند غیرعامل به عنوان یکی از ساده ترین راهها، کم هزینه ترین شیوه ها و صلح آمیز ترین روش های دفاع یک دولت و ملت در مقابل دشمنان خود؛ از جمله مهمترین عوامل اقتدار و توفیق دولت ها در حفظ و گسترش امنیت ملی و زمینه ساز توسعه متوازن و پایدار و عامل دستیابی به رفاه و توسعه همه جانبه است.

متن کامل پیام دکتر عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور به مناسبت گرامی داشت هفته پدافند غیر عامل به شرح زیر می باشد:

این امر بخصوص در دورانی که دولت های استکباری مستمراً در حال فتنه و دسیسه علیه جمهوری اسلامی ایران به لحاظ قرار گرفتن در موقعیت ژئوپولیتیکی بسیار حساس و داشتن نظام منحصر بفرد مردم سالاری دینی و به طبع آن وجود دشمن می باشد از اهمیت مضاعفی برخوردار است .

پدافند غیر عامل مجموعه اقداماتی است که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیتهای ضروری، ارتقاءپایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابله با تهدیدات و اقدامات نظامی دشمن می گردد. اندیشه و تامل در این تعریف نشان دهنده ارتباط ناگسستنی بین الزامات پدافند غیرعامل و امنیت ملی و داخلی کشور است. به عبارت بهتر هرگونه پیشرفت و توفیق در اجرای الزامات پدافند غیرعامل به معنای استحکام مبانی اقتدار حاکمیتی و امنیت ملی است. کشور عزیزمان ایران اسلامی به عنوان مهم ترین کشور اثرگذار در منطقه پرالتهاب غرب آسیا که از یک سو دارای تاثیر بالا در عرصه بین الملل می باشد و از سوی دیگر آرمانگرایی و پی ریزی جامعه اسلامی را دنبال می نماید، نیازمند برنامه ریزی منسجم، گسترده و مطلوب در حوزه پدافند غیر عامل می باشد.

نگاه بلند و عمیق رهبر عظیم الشان انقلاب اسلامی و فرمایشات معظم له مبنی بر اینکه «پدافند غیرعامل مثل مصونیت سازی بدن انسان است، ازدرون ما را مصون می کند. پدافند غیرعامل یک اصل خواهد بود، برای همیشه نه برای یک مقطع خاص» ؛ حاکی از نقش، اهمیت و جایگاه این مقوله در مصون سازی و فراهم نمودن بسترهای امن توسعه پایدار است.

 

وجود بسترهای نامتوازن دلیل عمده مهاجرت ها است / تحول در اقتصاد مناطق مرزی عامل توسعه پایدار

رحمانی فضلی وزیر کشور وجود نابرابری ها در تمام ابعاد بویژه از بعد امنیتی و معیشتی را عامل اصلی پدیده مهاجرت دانست و گفت : جمهوری اسلامی ایران به دلایل اعتقادی و انسانی پذیرای دو و نیم میلیون مهاجر است و با وجود اینکه روزانه 2 هزار نفر از اتباع افغانستان به کشور خود دلالت داده می شوند، اما بدلیل نابرابری های موجود در زمینه های امنیتی ، اقتصادی و معیشتی، در همین مدت 1500 تا 1700 مهاجر جدید به صورت غیر مجاز وارد کشورمان می شوند .

وزیر کشور با تأکید بر لزوم رعایت حقوق مهاجرین و تلاش برای تعامل جامعه مهاجر پذیر با مهاجران گفت : باید شرایط به گونه ای باشد که هر لحظه امکان اعمال حاکمیت و مدیریت برای این گروه فراهم باشد .

وزیر کشور با اشاره به نبود کنترل صحیح برخی از کشورهای همسایه بر مرزها تاکید کرد: یکی از دلایل این افزایش مهاجرت، نبود امنیت در مرزهاست و باید اذعان داشت در برخی از این کشورها امکان کنترل مرزها در حد صفر است و این موضوعی است که خود این کشورها نیز در مذاکراتشان با ما همواره به آن اذعان دارند.

رحمانی فضلی با اشاره به آمیختگی مهاجران افغانستانی در کشور افزود: همواره تلاش ما در نظام اداری، تبلیغاتی و اعتقادی، پذیرش بحث جامعه پذیری و تعامل با مهاجران به عنوان بخشی از جامعه بوده است به گونه‌ای که به کنترل تضادها و درگیری‌ها منجر شود.

وزیر کشور با اشاره به تعامل ایجاد شده بین مهاجران و جامعه افزود: همگرایی و جامعه‌پذیری را در هر دو طرف جامعه و مهاجران می توان مشاهده کرد. رحمانی فضلی گفت: موضوع مهاجرت یک مساله جهانی است و از طریق همکاری های بین المللی باید به حل این مشکل کمک کرد.

وزیر کشور همچنین گفت: آنچه عمدتا در پدیده مهاجرت به عنوان یک موضوع مساله ساز مطرح است، مهاجرت های غیر مدیریت شده و غیر قانونی است که برای کشورهای مختلف هم مبدا و هم مقصد و در داخل در سطح ملی و منطقه ای مشکلاتی ایجاد می کند و حل این مساله مستلزم برنامه ریزی دقیق است.

 

 

کد خبر 497190

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha