پروژه تالار قرآن غرب کشور در همدان  بلاتکلیف است

خبرگزاری شبستان: تالار قرآن غرب کشور در استان همدان پس از گذشت ۹ سال به دلیل اختلاف نظرهای اعضای شورای شهر و سازه گنبد آن همچنان بلاتکلیف است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، همدان از جمله شهرهای قدیمی و تاریخی ایران است که همواره مورد توجه باستان شناسان و گردشگران خارجی قرار می‌گیرد و به دلیل همین ویژگی‌های بارز، یکی از کاندیدها برای برگزاری جشنواره‌ها و همایش‌های بین المللی است.

 

 مسئولان همدان برای پوشش دادن ضعف این شهر در برپایی مراسم‌های مختلف داخلی و خارجی به این فکر افتادند که مکانی مناسب و درخور شأن این شهر بسازند.

 

احداث تالار قرآن به عنوان تالار بزرگ شهر همدان در سفر مقام معظم رهبری در سال 83 مورد تصویب قرار گرفته و عملیات اجرایی آن نیز دو سال بعد آغاز شد.

 

بالاخره در سال 85 در بهترین منطقه شهر همدان کلنگ تالار قرآن زده می شود کار ادامه پیدا می کند و اما پروژه‌ای که باید حداقل سال 93 به بهره‌برداری می‌رسید بلاتکلیف مانده و بنا به دلایل مختلف متوقف شده است.

 

این تالار دارای یک سالن اصلی با ظرفیت یک‌هزار و 200 نفر و هشت سالن جانبی با ظرفیت هر یک 100 نفر است و طرح آن به عنوان مرکز همایش‌های بین‌المللی در ایران مطرح شد.

 

شکل گنبد آن به صورت محدب و کره کامل بود و پوشش اولیه آن بر اساس طراحی اسلامی و تکنولوژی روز طراحی شده است اما بعد از طراحی این شکل با توجه به آب و هوای همدان تحقیقات بسیاری بر روی آن صورت گرفت.

 

در مدت این 9 سال بیش از 17 میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده و مسئولان از سال 92 سخن از پیشرفت 90 درصدی پروژه می‌دهند اما هنوز این پروژه به بهره‌برداری نرسیده و آنچه دیده می‌شود تا پایان سال جاری هم به بهره‌برداری نخواهد رسید.

 

 

همدان به عنوان برند برگزارکننده همایش های قرآنی غرب کشور محسوب می شود

 

نرگس نورالله زاده، عضو شورای شهر همدان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: با توجه به اینکه استان همدان پتانسیل برگزاری همایش های مختلف ملی و بین المللی در غرب کشور را دارد بنا براین شد که تالار قرآن غرب کشور در این استان احداث شود.

 

وی با بیان اینکه همدان به عنوان برند برگزارکننده همایش های قرآنی غرب کشور محسوب می شود، افزود: اعضای دوره دوم شورای شهرهمدان براین تدبیر شدند که تالاری در این زمینه برای برگزاری همایش های قرآنی در سطح بین الملل راه اندازی کند.

 

وی تصریح کرد: این تالار قرآن دارای یک سالن بزرگ در راستای برگزاری همایش های ملی و بین المللی و هشت سالن جانبی می باشد که از این تعداد 6 سالن مختص کنفرانس و دو سالن مربوط به اجتماعات می باشد.

 

عضو شورای شهر همدان در خصوص پوشش گنبد تالار قرآن، اظهار داشت: اتمام پوشش گنبد تالار قرآن بستگی به خرید جنس و کیفیت مصالح دارد که اجناس متناسب با بودجه را باید در نظر گرفت.

 

نورالله زاده خاطرنشان کرد: اجناس و مصالح برای پوش گنبد تالار قرآن از 2 میلیارد و 500 میلیون تا 15 میلیارد تومان در بازار موجود می باشد که شورای شهر همدان باید متناسب با بودجه پیش بینی شده این مصالح را خریداری کنند.

 

وی با اشاره به اختلاف نظر اعضای شورای شهر در رابطه با برداشتن گنبد تالار قرآن ، ابراز کرد: از نصب سازه گنبد تالارقرآن شش سال می گذرد و کارشناسان در حال بازنگری برای تایید یا برداشتن گنبد تالار هستند.

 

وی تصریح کرد: باتوجه به اینکه چندسال از سازه تالار قرآن می گذرد ممکن است که به دلیل شرایط جوی استان نیاز به اصلاح ، تعمیر و استحکام داشته باشد.

 

وی از پیشرفت فیزیکی 85 درصدی تالار قرآن خبرداد و گفت: مشاوران و مدیریت شهری در حال بازنگری این سازه هستند که تمهیدات لازم را در این زمینه بیاندیشند.

 

عضو شورای شهر همدان ابراز کرد: شهرداری همدان برای تکمیل و تجهیز تالار قرآن همدان 5 میلیارد تومان بودجه پیش بینی کرده بود که تاکنون بخشی از بودجه تحقق یافته است و مراحل فضاهای داخلی و معماری تالارقرآن در حال تکمیل است.

 

 

تالار قرآن غرب کشور در همدان به بهره برداری نمی رسد

 

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان گفت: تالار قرآن غرب کشور در همدان به دلیل افت درآمدهای شهرداری این شهر به بهره برداری نمی رسد

 

علی رضایی، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان در گفتگوی اختصاصی به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: شهرداری همدان برای تکمیل و تجهیز مرکز بزرگ تالار قرآن غرب کشور در همدان 8 میلیارد تومان بودجه پیش بینی کرده بود .

 

وی افزود: امسال به دلیل افت درآمد شهرداری همدان هیچ گونه عملیات اجرایی، تجهیز و... در تالار قرآن صورت نمی گیرد و امسال به بهره برداری نخواهد رسید.

 

وی  در خصوص گنبد تالار قرآن، تصریح کرد: شرکت رجا سازنده طرح پوششی تالار قرآن غرب کشور در همدان است که براساس تصمیم مدیریت شهری و بحث های کارشناسه و فنی قرار بر این  شده است که در تصمیم نهایی پوشش کنبد تالار قرآن را بردارند.

 

رضائی خاطرنشان کرد: در شهریورماه امسال در سفر ریاست جمهوری دولت تدبیر و امید به همدان اعتباری برای تکمیل و تجهیز تالار قرآن همدان اختصاص داده شد که نیازمند تأمین اعتبار آن هستیم.

 

 

تحقق بودجه 15 درصدی بودجه فرهنگی شهرداری همدان

 

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان گفت: شهرداری همدان 5 میلیارد تومان بای بودجه فرهنگی پیش بینی کرده بود که تاکنون 15 درصد آن محقق شده است.

 

وی با اشاره به سخنان آقای قرائتی در خصوص  حضور اسلام شناس در صرف هزینه های بودجه فرهنگی، بیان داشت: عمده اعتبارات پیش بینی شده شهرداری در حوزه فرهنگی بابت حقوق شهروندی تخصیص پیدا می کند و ضروت استفاده از اسلام شناس پیشنهاد خوبی است و افراد صاحب نظر و خبره بیایند و با نظر آن ها کارهای فرهنگی اجرا شود.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان: آن چیزی که تالار قرآن همدان را برای مدیران و مردم شهر همدان خاص کرده استفاده از گنبدی دوار در این طرح است که طولانی شدن پروژه تاکنون نیز به سبب دشواری پوشش این گنبد بزرگ است.

 

این طرح در شورای دوره دوم شهر همدان مورد تصویب قرار گرفت که البته با وجود مخالفان متعدد اصرار زیادی بر اجرای این طرح با وضعیت فعلی صورت گرفت و امروز باید به انتظار بنشینیم که شاید این تالار به بهره‌برداری برسد.

 

این مسائل به یکی از چالش‌های مهم اعضای شورای شهر تبدیل شده و این در حالی است که هنوز پروژه تالار قرآن به بهره‌‏برداری نرسیده و مردم همدان منتظر رسیدن روزی هستند که گنبد پوشش داده شده و پروژه افتتاح شود.

 

 

 

 

گزارش از سمیرا قادری

 

کد خبر 498280

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha