به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، رئیس اتاق زنجان ضمن ارج نهادن به حضور رایزن بازرگانی سفارت پاکستان در اتاق و استان زنجان بیان داشت: حضور سفرا و نمایندگان کشورهای مختلف در زنجان از چند جهت دارای اهمیت است.
غلامحسین جمیلی افزود: براساس رویه و تصمیم دولت محترم جمهوری اسلامی ایران و دستور ویژه دکتر روحانی تمام استانها و اتاقهای بازرگانی می بایست کارهای جدی در حوزه توسعه مناسبات تجاری خود با کشورهای همسایه انجام دهند که در این زمینه کشورهای پاکستان از اهمیت ویژه ای برخورداراست.
جمیلی ادامه داد: کشور پاکستان هم به لحاظ سوق الجیشی هم ارتباطات و پیوندهای سیاسی که طی سالهای گذشته با ایران داشته و در بسیاری از مسائل همواره همراه ایران بوده نقش پررنگ تری برای ما دارد.
وی ابراز نمود: سعی ما بر این است با تبعیت از سیاستگذاری های دولت نقش خود را در حوزه جغرافیایی پیرامون ایران قدری توسعه دهیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه براساس مصوبه استان 5 کشور از جمله پاکستان را به عنوان کشور مقصد جهت اعزام هیات های تجاری مشخص نموده ایم گفت: در این خصوص مقدماتی را انجام داده ایم و در تدارک اقدامات بعدی هستیم.
جمیلی با ذکر اینکه استان زنجان در شعاع 400 کیلومتری خود حدود 50 درصد جمعیت کشور و در حقیقت 50 درصد از تولید و مصرف ایران را در خود جا داده است ادامه داد: با در نظر گرفتن این مزیت و با توجه به مزیتهای دیگری چون نزدیکی به پایتخت ، دسترسی به منابع مختلف انرژی (نفت، گاز، برق و ...) کریدور اصلی دسترسی به جاده های بین المللی و امکانات زیرساختهای مختلف بهترین فرصت برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی محسوب می شود.
رئیس اتاق زنجان با بیان اینکه مبنای توسعه زنجان بر دو محور شکل گرفته است عنوان کرد: محور اول آن بخشی از صنایعی است که امروز در زنجان طی سالهای گذشته شکل گرفته و نیازمند صنایع پایین دستی یا بالا دستی خود هستند و نهایتاً سعی ما بر این است زنجیره ی تولید و تامین این صنایع را گسترش دهیم.
جمیلی افزود: این بخش شامل صنایع معدنی در حوزه ی سرب و روی ، مس و سنگهای تزئینی ، صنایع برق و الکترونیک و تمام تجهیزات متعلق به حوزه برق و صنایع نساجی است. ایشان ادامه داد: از لحاظ جایگاه صنعت نساجی زنجان در کشور رتبه دوم را به خود اختصاص داده و این به معنای وجود استعدادهای خوب برای زنجان در این حوزه می باشد.
محور دوم توسعه زنجان بر مبنای سرمایه گذاری های جدید در بخش صنایع های تک، فناوری اطلاعات و آی تی و ... شکل خواهد گرفت.
وی با بیان این مطلب که از هر گونه کار مشترک چه به عنوان عرضه کننده چه تقاضا، سرمایه گذاری مشترک و هر الگو و مدلی استقبال می کنیم افزود: آمادگی خود را برای پیگیری پیشنهادات ارائه شده از سوی کشور پاکستان، اعلام می کنیم.
رئیس اتاق زنجان حضور رایزن بازرگانی پاکستان در زنجان را آغازگر یک حرکت جدید برای توسعه روابط این کشور و شهر زنجان و نیز شمالغرب ایران دانست.
شهریار تاج رایزن بازرگانی کشور پاکستان در ایران در این دیدار گفت: برای من فرصتی فراهم شد تا از نزدیک با واحدهای تولیدی و صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی استان زنجان آشنا شده و در جریان پیشرفت بخش های مختلف تولیدات استان زنجان قرار گیریم.
وی تشکیل کمیته همکاریهای مشترک بین پاکستان و ایران را مورد تاکید قرار داد و افزود اعضاء می توانند در این کمیته حضور داشته و نسبت به برنامه های اقتصادی همکاری داشته باشند.
رایزن بازرگانی کشور پاکستان در ایران به برگزاری نمایشگاه اختصاصی نساجی در فروردین ماه 95 در پاکستان اشاره کرد و از سفر هیات تجاری اقتصادی استان زنجان به پاکستان استقبال نمود و از ان سرآغاز خوبی برای تبادل اطلاعات و فرصت سازی برای انجام سرمایه گذاری مشترک اعلام کرد و حمایت و همکاری لازم برای انجام سفر هیات اقتصادی استان زنجان به پاکستان مورد تاکید قرار داد.
شهریار تاج به حوزه توانمندیهای پاکستان در زمینه کاشت و تولید برنج، صنعت نساجی، تولید کالاهای ورزشی و کشت مانگو اشاره کرد و در ادامه این دیدار اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان زنجان با طرح پیشنهادهای مختلف اقتصادی و بازرگانی برای سرمایه گذاری مشترک با وجود پتانسیلهای خوب و زیرساخت های مهم موجود در استان زنجان به تبادل نظر پرداختند.
نظر شما