به گزارش خبرگزاري شبستان، خبرگزاري اسپوتنيک در گزارشي نوشت: طرح دولت اوباما براي اعزام نيروهاي ويژه به سوريه ممکن است با توجه به قانون ايالات متحده کاملا قانوني نباشد اما با توجه به اين واقعيت که حملات هوايي نيروهاي ائتلاف نيز هرگز توسط کنگره آمريکا تصويب نشد، به نظر مي رسد اوباما همان نوع عمليات تهاجمي نظامي را آغاز کرده است که قبلا در خصوص روساي جمهور قبلي از آن انتقاد مي کرد.
با توجه به قانون اختيارات جنگ، کنگره آمريکا 60 روز براي تصويب اقدام نظامي فرصت دارد. اين قانون براي جلوگيري از آغاز هر گونه جنگي از سوي رئيس جمهور صورت گرفت که ممکن است در تضاد با منافع مردم آمريکا باشد.
دولت اوباما حملات هوايي به رهبري آمريکا را براي مبارزه با گروه تروريستي داعش از يک سال پيش آغاز کرده است. اما هيچگاه در اين خصوص در کنگره آمريکا راي گيري نشد.
بنابراين در حالي که اين حملات هوايي با توجه به عدم جلب نظر «بشار اسد» رئيس جمهور سوريه نقض قانون بين المللي بوده است، نقض قوانين خود آمريکا نيز محسوب مي شود.
اعلان خبر اعزام نيروهاي ويژه آمريکا به سوريه نيز مشابه همان اقدام يک سال پيش واشنگتن است و سياست کاخ سفيد در خصوص حمايت از اختيارات کنگره را نيز زير سوال مي برد.
در طول حملات ائتلاف به رهبري آمريکا، تعدادي از کميته هاي اجرايي آمريکا مجوزهايي را در خصوص استفاده از نيروي نظامي عليه داعش پيشنهاد دادند. در حالي که دولت اوباما بدون کسب اجازه از کنگره اين اقدام را آغاز کرده بود، تعدادي از اين پيشنهادات را تاييد کرد.
با وجود تمامي اين اقدامات، استفاده از نيروهاي زميني در سوريه ممنوع است. همه، از جمله رئيس جمهور آمريکا، کاملا آگاه هستند که هيچ مبناي قانوني براي اعزام نيروهاي امريکا در سوريه وجود ندارد.
به دنبال اعلام هفته گذشته دولت اوباما براي اعزام نيروهاي ويژه، شماري از سناتورهاي آمريکايي، حتي هم حزبي هاي اوباما از اين تصميم انتقاد کردند. سناتور «تيم کين» از ايالت ويرجينيا که در گذشته يکي از نزديکترين متحدان اوباما بود، مخالفت شديد خود را با اين تصميم اعلام کرد.
کين به خبرنگاران گفت: من از بسياري از تصميماتي دولت اوباما مي گيرد حمايت مي کنم، اما اين اقدام گذاشتن بحراني روي بحران ديگر است.
وي افزود: با اين کار ما واقعا بدون هيچ توجيه قانوني جنگ جديدي را آغاز خواهيم کرد.
مقامات سوريه نيز مخالفت خود را با چنين اقدامي اعلام کرده اند. «شريف شحاده» عضو پارلمان سوريه با اشاره به اين واقعيت که واشنگتن بدون اجازه و هماهنگي با دولت سوريه عمل مي کند، رياکاري آمريکا را در اين تصميم گيري دخيل دانسته است.
او به خبرگزاري آسوشيتدپرس گفت: هنگامي که آمريکا نيروهاي زميني خود را بدون توافق با دولت سوريه به اين کشور مي فرستد، اين اقدامي چيزي جز مداخله و تجاوز نيست.
وي افزود: آيا امريکا اجازه مي دهد نيروهاي زميني روسيه بدون توافق با آمريکا به اين کشور بروند؟ من فکر مي کنم که پاسخ به اين سوال منفي باشد.
اوباما خواستار اعزام بين 30 تا 50 نيروي ويژه آمريکا به عنوان «مشاور» به سوريه شده است. ادعا مي کند که وظيفه اين نيروها تنها مشورتسي خواهد بود!
واشنگتن همچنين تاکيد کرده است که تلاش هاي اين کشور بر ضد داعش - و نه بر ضد دولت سوريه - متمرکز خواهد شد؛ هر چند که دولت اوباما بر عقيده خود در خصوص برکناري اسد از قدرت همچنان پافشاري مي کند.
نظر شما