معرفت شناسی و نفس شناسی کانت

خبرگزاری شبستان: تعجب آور این که خود کانت در قسمت تحلیل استعلایی و به ویژه در تحلیل درون ذهنی به طرح و تحلیل و تبیین مطالبی می پردازد که جز علم النفس فلسفی نام دیگری نمی توان بر آنها نهاد.

به گزارش خبرگزاری شبستان كتاب "معرفت شناسی و نفس شناسی کانت" به قلم اسماعیل سعادتی خمسه، محقق گروه معرفت شناسی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.

 

در بخشی از مقدمه نویسنده آمده است :کم اهمیت شدن علم النفس در مکاتب فلسفی مختلف غرب، و یا نقد و رد کامل آن بزعم برخی از فیلسوفان غربی، به هیچ وجه از اهمیت حقیقی و جایگاه مهم آن در فلسفه نمی کاهد. طوری که عدم آشنایی دقیق و یا شناخت اندک فیلسوف نسبت به واقعیت، وجود و کارکردهای قوا و توانایی های شناختی نفس منجر به ضعف وکاستی های مهم و اساسی در نظام معرفتی وی می شود. زیرا نمی توان بدون داشتن علم و شناخت دقیق و شایسته از شناسنده و ظرف شناخت دارای معرفت شناسی دقیق و استواری بود. کانت در فصل «مغالطات عقل محض» صریحاً به مخالفت با علم النفس فلسفی پرداخته و به نقد براهین مربوط به جوهریت، بساطت و تشخص نفس می پردازد. تعجب آور این که خود کانت در قسمت تحلیل استعلایی و به ویژه در تحلیل درون ذهنی به طرح و تحلیل و تبیین مطالبی می پردازد که جز علم النفس فلسفی نام دیگری نمی توان بر آنها نهاد.

 

این گزارش می افزاید: مسئله شناخت، نسبت نفس شناسی و معرفت شناسی و نفس در مقام ظرف معرفت (نقد نقد علم النفس فلسفی) عناوین فصل های این کتاب را تشکیل می دهند.

 

گفتني است "معرفت شناسی و نفس شناسی کانت" با بهای ۴۰ هزار تومان به تازگی از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی روانه بازار کتاب شده است.

کد خبر 498743

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha