به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام والمسلمین محمد محمدیان، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در آیین تقدیر از مقام حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، مفسر و معلم قرآن گفت: میان تمامی دروس معارفی دانشگاه ها درس تفسیر در میان دانشجویان از مقبولیت بالاتری برخوردار است.
وی اظهار کرد: در میان جلسات تفسیری سخنرانی های حجت الاسلام قرائتی مخاطبان بسیاری دارد به گونه ای که در هر جلسه هزارن نفر مشتاق حضور هستند.
حجت الاسلام محمدیان درباره رمز توفیق این معلم قرآن تصریح کرد: مخاطب امروز نیازمند شادی و نشاط به ویژه در عرصه دین و معارف است و حجت الاسلام قرائتی با شناخت و احاطه کامل بر این نیاز در میان عموم مردم خصوصا نسل جوان توانسته ارتباطی قوی با آنها برقرار کند.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها با ابراز گلایه از اختلاط گریه و خنده در مناسب های شاد مذهبی بیان کرد: اگرچه اشک نوازش بنده است از سوی خدا اما باید آن را در جای خود بکار برد امری که متاسفانه امروز به آن توجهی نمی شود و به گونه ای رفتار شده که دین با غم پیوند خورده است.
وی با استناد به نص صریح قرآن عنوان کرد: بنابر آیات الهی خداوند ابتدا بندگان را می خنداند و بعد آنها را می گریاند از این رو در جامعه به ویژه در محیط های دانشگاهی که مخاطب نسل جوان و آینده ساز کشور است باید در تبیین مباحث دینی معارفی نشاط را سرلوحه کار قرار داد.
حجت الاسلام محمدیان با تاکید بر لزوم توجه جامعه پزشکی کشور به شفابخش بودن قرآن برای همه آلام بشری ادامه داد: خوشبختانه فعالیت های قرآنی در فضای دانشگاهی رشد چشمگری داشته و اکنون شاهد فعالیت کانون های قرآن و عترت (ع) در این محیط ها هستیم اما باید توجه داشت که نباید فعالیت های این عرصه مقدس تنها به حفظ، قرائت و مفاهیم محدود شود.
وی عمل به آیات قرآن را مهمترین هدف در فعالیت های قرآنی برشمرد و خاطرنشان کرد: اگر عمل به آموزه های وحی سرلوحه کار در جامعه اسلامی باشد تمامی اقشار متحول شده و با شوقی دوچندان به فعالیت می پردازند.
بنابراین گزارش، باقر لاریجانی، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این آیین قرآن را کتاب هدایت بشریت به سعادت و کمال خواند و گفت: توجه ویژه به قرآن در نظام اسلامی مایه مباهات است و حضور معلمان قرآن به عنوان طبیبان روح نیازی است که نمی توان آن را انکار کرد.
وی با بیان این مطلب که قرآن دارای روحی است که در قیامت از ما شفاعت می کند، ابراز کرد: مهمترین هدف باید توسعه فرهنگ قرآن باشد امر که مراجع همچون مرحوم آیت الله بهجت نیز بارها بر آن تاکیده کرده اند.
لاریجانی با تاکید بر لزوم تمسک به قرآن در مباحث میان رشته ای بیان کرد: احادیث ائمه معصوم (ع) و آیات قرآن بهترین مرجع برای استناد در مباحث میان رشته ای هستند و مرکز علوم قرآنی، حدیث و طب به آنها توجهی ویژه دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: توجه فردی و اجتماعی به قرآن و معلمان ساحت مقدس آن ضرورتی است که در مسیر توسعه فرهنگ قرآن نمی توان آن را انکار کرد.
این گزارش می افزاید: محمدمهدی اصفهانی، رییس مرکز علوم قرآنی، حدیث و طب نیز در این آیین با اشاره به آغاز فعالیت این مرکز از سال 88 گفت: این مرکز با محور پژوهش های میان رشته مستند به آیات قرآن و احادیث فعالیت خود را آغاز کرده و تا کنون دستاوردهای چشمگری نیز داشته است.
وی اظهار کرد: بنابر همکاری های صورت گرفته با دانشکده علوم حدیث دوره مجازی ویژه اعضای هیئت علمی و استادان دانشگاه های علوم پزشکی برگزار شده که هم اکنون 300 نفر در دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد آن مشغول به یادگیری هستند.
اصفهانی با اعلام برگزاری کارگاه های تخصصی در این مرکز تصریح کرد: کارگاه های علوم حدیث و پزشکی، نسخه شناسی، تصحیح و نسخه شناسی پیشرفته و نگارش پایان نامه های مستند به قرآن و حدیث هم اکنون در این مرکز مشغول به فعالیت تخصصی هستند.
رییس مرکز علوم قرآنی، حدیث و طب درباره فعالیت های در دست انجام این مرکز بیان کرد: تهیه مدخل های طبی در روایات بحارالانوار، واژگان طبی در منابع روایی، مشترک طبی اسلامی در فرهنگ پزشکی انگلیسی دورلند، فقهی پزشکی، قرآنی پزشکی و دائرالمعارفی از مهمترین طرح هایی است که در این مرکز با جدیت دنبال می شود.
وی از انتشار 205 عنوان کتاب به همت این مرکز خبرداد و عنوان کرد: پذیرش دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد برای سومین بار نیز در دستور کار این مرکز قرار دارد که از ابتدای مرداد ثبت نام آن را آغاز می کند.
اصفهانی با بیان این مطلب که میان طب پزشکی در اسلام و نگاه غیردینی تفاوت های بنیادین وجود دارد، ابراز کرد: نوع نگاه اسلام ودیگر ادیان به انسان مهمترین تفاوت است چراکه در مکاتب لائیک تنها جسم انسان مورد مداوا قرار می گیرد اما در اسلام روح و شفای آن بر جسم ارجحیت دارد.
وی حیات ملکوتی را مختص انسان و فرشتگان دانست و خاطرنشان کرد: سازمان بهداشت جهانی معلولان را از تعریف سلامت جدا می کند در حالی که اسلام انسان دارای امید به زندگی و شوق حیات و فعالیت را سالم می داند.
شایان ذکر است، همایش تقدیر از شخصیت قرآنی حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، مولف تفسیر نور و رییس ستاد اقامه نماز کشور همراه با تقدیر از فعالان برگزیده دانشگاه علوم پزشکی تهران سه شنبه، 14 تیرماه با حضور وزیر بهداشت، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و جمعی از شخصیت های علمی قرآنی در سالن ابن سینای این دانشگاه برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما