به گزارش خبرگزاری شبستان: بیست و پنج تن از مدیران انجمنهای اسلامی دانشگاههاي اوگاندا به منظور شركت در اين دوره دانشافزايي در محل رایزنی فرهنگی كشورمان حضور یافتند و در یک دوره فشرده یک روزه، علاوه بر بحث و گفتوگو در مورد مشکلات پیش روی این انجمنها با مباحثی همچون وضعیت فعلی جهان اسلام، تاریخچه شکلگیری جریانهای تروریستی و تکفیری، شیوههای تبلیغ و ویژگیهای مبلغ، مدیریت انجمنهای تبلیغی و وحدت جهان اسلام آشنا شدند.
بر پایه این گزارش، در این دوره علی بختیاری، رایزن فرهنگی ایران در اوگاندا، حجتالاسلام بکائی، ريیس کالج المصطفی، حجتالاسلام سید عون نقوی، امام مسجد شیعیان خوجه، حجتالاسلام خدامي مبلغ اعزامی از ایران و استاد آدم سبیالا، پژوهشگر و استاد کالج المصطفی، به ارايه موضوعات مربوطه پرداختند.
دین عامل رشد فردی و اجتماعی بشر
علی بختیاری، رایزن فرهنگی کشورمان در سخنانی در جمع دانشپذيران، مهمترین عناصر لازم در تبلیغ دین اسلام در عصر حاضر را، داشتن دانش دینی، بصیرت و آشنایی با مسايل پیرامون، به ویژه حوادث جهان اسلام و آشنایی با تهدیدها و دسیسههای دشمنان اسلام دانست.
بختیاری دین را عامل رشد فردی و اجتماعی بشر معرفی کرد که به وسیله پیامبران از سوی خداوند برای نجات بشر از جهل و ظلم و خرافه آمده تا علاوه بر آمادهسازی انسان برای بهرهمندی از حیات اخروی، دنیای انسان را نیز به مکانی امن برای رشد و تعالی بشر تبدیل كند.
وی افزود: بنابراین افراطيگری، ظلم و آدمکشی در دین اسلام هیچ جایگاهی ندارد و ما باید به عنوان یک مسلمان مراقب توطئههای دشمن در راستای دینهراسی و خشن معرفی کردن دین و جوامع دینی باشیم.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اوگاندا، در بخشی دیگر از سخنان خود موضوع فرهنگ و تهاجم فرهنگی را مورد توجه قرار داد و با معرفی شیوههای نفوذ فرهنگ غربی به عنوان جریانی دینستیز، رواجدهنده بیبندوباری و مصرفگرایی پرداخت و مهمترین کارکرد آن را در سالهای اخیر نابود کردن بنیان خانواده و تنزل جایگاه زن از جایگاهی الهی به یک کالا، در جوامع زیر سلطه این نوع فرهنگ دانست.
ابزارهاي گوناگون تبلبغ دين
حجتالاسلام خدامی نیز در سخنانی به معرفی ابزارها و شیوههای مختلف تبلیغ در جهان امروز پرداخت و اهمیت آشنایی مبلغین به این شیوهها و ابزارها بیان کرد.
حجتالاسلام سید عون نقوی، امام جماعت مسجد شیعیان خوجه نیز به موضوع وضعیت فعلی جهان اسلام و منشأ جریانهای افراطی و تکفیری پرداخت. وی با معرفی جریان وهابیت و چهره اصلی و مأموریت محمد بن عبدالوهاب، ریشه بسیاری از جریانهای تندرو و تکفیری امروزی را در تفکر وهابیت دانست.
در ادامه حجتالاسلام بکائی، ريیس کالج المصطفی به موضوع ماهیت و الزامات انجمن ها پرداخت. وی با توجه به این که انجمن مورد بحث ما انجمنهای اسلامی و تبلیغی است، ابتدا به چالشهای پیش روی این انجمنها پرداخت و مواردی همچون عدم شناخت صحیح اسلام، عدم شناخت صحیح جریانهای اسلامی در جهان و عدم درک و فهم صحیح از قرآن پرداخت.
ريیس کالج المصطفی سپس ابزارهای مورد نیاز این مهم با علم، عقل و ایمان معرفی کرد و عقلانیت، معنویت و عدالت را سه موضوع مهم مورد توجه اسلام در حوزه تبلیغ دانست که اسلام به آنها تأکید دارد.
گفتنی است بخشی از برنامه به پرسش و پاسخ و تبادل نظرات اختصاص یافت و دانشجویان درباره موضوعات مطروحه به بحث و تبادل نظر پرداختند. همچنين دانشجویان از ایران به عنوان تنها کشور اسلامی در جبهه مبارزه با تروریسم و منادی وحدت تشکر کردند و خواستار شناخت بیشتر سيره و سلوك حضرت امام خمینی (ره) بودند.
انتهاي پيام/
نظر شما