خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: حضور 20 نماینده در نشست بعدی وین، نشست بررسی روابط ایران و عربستان، نتانیاهو اولین مقصر خشونتهای منطقه، رویگردانی فلسطینیان از عباس از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
انتقاد رسانههای آمریکایی از اظهارنظر معاون جان کری درباره جیسون رضائیان
رسانههای آمریکایی به اظهارنظر اخیر یکی از مقامات کاخسفید درباره بازداشت خبرنگار روزنامه واشنگتنپست به اتهام جاسوسی در ایران، واکنش نشان دادهاند.
نشریه اینترنتی «بیزنس اینسایدر» در گزارش اخیر خود درباره مصاحبهی شبکه «اماسانبیسی» با «ریک استنگل» معاون وزیر خارجه آمریکا در بخش دیپلماسی و روابط عمومی، به انتقاد از رویکرد اوباما در آنچه فراموشی اهمیت «جیسون رضائیان» در قبل و بعد از دوران انعقاد توافق برجام خوانده، پرداخته است.
مجری اماسانبیسی از معاون جان کری میپرسد چرا کاخسفید تضمین آزادی رضائیان را در قالب برجام، منظور نکرده است؟ آیا سرنوشت اتباع این کشور برای دولت در درجه دوم اهمیت قرار دارد؟
به نوشته بیزنس اینسایدر، استنگل، که زمانی سردبیر مجله تایم بوده و در نگارش کتاب زندگینامه نلسون ماندلا با عنوان «مسیر طولانی آزادی» مشارکت داشته است، روز دوشنبه 2 نوامبر (11 آبان 1394) در پاسخ به مجری شبکه مذکور بهطور تلویحی گفت: «جرائمی که علیه اتباع این کشور، علیالخصوص، خبرنگاران مطرح است، در بهترین حالت، از اولویت میانه در سیاست خارجی آمریکا برخوردار است.»
استنگل میگوید: «به ارزشها و اولویتها نگاه کنید. وزیر خارجه و رییسجمهور آمریکا درحال مذاکره بر روی توافقی بودند که هدف آن حفاظت از نسلهای آیندهی خاورمیانه و جهان بود.»
مجری برنامه در واکنش به صحبتهای مسئول دیپلماسی عمومی وزارت خارجه، اینطور ادامه میدهد که اولویت نخست دولت، باید آزادی شهروندان آمریکایی باشد، نه چیز دیگر. «جو اسکاربورو» گفت: «مردم آمریکا چهطور میتوانند درخصوص نجات خاورمیانه به شما اعتماد کنند، وقتی که شما حتی قادر به انجام کار صحیح در برهه فعلی برای نجات جیسون نیستید؟»
«آرمین روزِن» در ادامه تحلیل خود در نشریه اینسایدر، باتوجه به تأکید مجدد ریک استنگل به درستی تصمیم دولت اوباما، اینگونه نتیجهگیری میکند که صرفنظر از اینکه چه کسی در آمریکا در رأس قدرت باشد یا اینکه جهانبینی کاخ سفید در هر دورهی ریاست جمهوری چه باشد، همه اهداف و مقاصد واشنگتن از اهمیت مساوی برخوردار نیستند و وجود اهرم [سبک سنگین کردن مسائل] همیشه در سیاست این کشور وجود داشته و خواهد داشت.
نشست بررسی روابط ایران و عربستان با حضور شرمن و ترکی الفیصل
موسسه موسوم به دانشآموختگان عرب هاروارد وابسته به دانشگاه هاروارد روز شنبه در نشستی با حضور 5 کارشناس به بررسی روابط ایران و عربستان پرداخت.
وندی شرمن معاون سابق وزیر خارجه آمریکا، ترکی الفیصل رئیس سابق اطلاعات عربستان، کریم سجادپور کارشناس موسسه کارنگی، امه العلیم السوسوه روزنامه نگار یمنی و هادی البحره معارض سوری کارشناسانی بودند که در این میزگرد حضور یافتند؛ میزگردی که تمام شرکتکنندگان در آن دیگاههایی نزدیک به ریاض دارند.
در ابتدای این نشست فیصل بار دیگر به اتهامزنی به دولت سوریه پرداخت و بشار اسد رئیسجمهور سوریه را «بزرگترین تروریست خاورمیانه» توصیف کرد.
وی گفت: «اگر اوضاع دمشق درست شود، داعش هم حل خواهد شد. برایم مهم نیست که چه کسی این کار را انجام میدهد. من سه هفته پیش با سفیر روسیه دیدار کردم.»
او افزود: «همه ما در آنچه اکنون در سوریه در جریان است، مقصر هستیم، چراکه کاری را که باید انجام دهیم انجام ندادهایم. اکنون زمان در سوریه بر اساس دقیقه و ثانیه شمارش نمیشود، بلکه بر اساس تعداد کشتهها و آوارهها سنجیده میشود.»
وی که کشورش در 4 سال گذشته به طور مداوم به حمایت مالی و تسلیحاتی از گروههای تروریستی در سوریه پرداخته و اکنون هم هشت ماه است که در یمن عملیات هوایی انجام میدهد، گفت: «ایران باید از دخالت در امور کشورهای عربی دست بردارد.»
فیصل ادامه داد: «تهران نباید در ارتباط با عربستان بر اساس موضوعات قومیتی و مذهبی عمل کند... باید بر مشترکات روابط میان ایران و عربستان تأکید کرد. سعود الفیصل (وزیر خارجه سابق عربستان) در نیویورک با محمد جواد ظریف (وزیر خارجه ایران) دیدار کرد. آن دو در مورد سوءتفاهمها صحبت کردند و قرار بود باز هم با یکدیگر دیدار کنند. من نسبت به آینده روابط امیدوار هستم.»
در بخش دیگری از این نشست کریم سجاد پور با بحث «افراطگرایی» در منطقه پرداخت و سپس گروههایی چون حزبالله و حماس را در کنار داعش قرار داد و گفت: «زمانی که ایالات متحده از خاورمیانه خارج میشود، کسانی که این خلأ را پر میکنند، کسانی نیستند که ما دوست داریم.»
هرچند هر 5 کارشناس حاضر در این میزگرد تلاش کردند تا به توجیه اقدامات منطقهای عربستان بپردازند، اما شماری از حاضران در سوالاتشان به انتقاد از ریاض پرداختند.
موضع عربستان در قبال سوریه، خودداری ریاض از پذیرش پناهجویان و همچنین وضعیت یمن از جمله مواردی بود که مورد انتقاد حاضران در این نشست قرار گرفت.
در بخشی دیگر از این نشست وندی شرمن به صحبت پرداخت و گفت: «ما از اشتیاق مردم خاورمیانه برای رسیدن به آیندهای که انتخاب میکنند، حمایت میکنیم.»
مهر:
نتانیاهو اولین مقصر خشونتهای منطقه/ رویگردانی فلسطینیان از عباس
بیش از یک ماه است که سرزمین های اشغالی صحنه جنایات جدید صهیونیست هاست و خشونت ها موجب آغاز انتفاضه جدید فلسطینیان شده است.
به رغم خشونت گسترده صهیونیست ها در یک ماه اخیر که موجب شهادت نزدیک به ۸۰ فلسطینی شده نهادهای بین المللی و حامیان غربی تل آویو هیچ اقدامی را برای توقف این خشونت ها انجام نمی دهند.
در همین رابطه برای تحلیل بهتر شرایط موجود با «برایان فریدنبورگ» به گفتگو نشستیم. فریدنبورگ مورخ بوده و عضو شورای امور بین الملل روسیه است. متن این گفتگو به شرح زیر است:
*بیش از یک ماه از آغاز دور جدید خشونت های اسرائیل علیه فلسطینیان می گذرد، به نظر شما چه دلایلی منجر به بروز چنین وضعیتی شده است؟
در مناقشات میان اسرائیل و فلسطینیان تا حد زیادی نتانیاهو بیشترین نقش را دارد و این موردی است که در شش سال گذشته شاهد بوده ایم. در این مدت (شش سال اخیر) هیچ کس به اندازه نتانیاهو در شکل گیری وضعیت فعلی میان فلسطینیان و اسرائیل نقش نداشته و در نتیجه بیشترین گناه در این رابطه متوجه نتانیاهو است.
متاسفانه همانطور که پیش بینی می شد خشونت های میان فلسطینیان و اسرائیل افزایش یافته و از کنترل خارج شده است و در این میان برخی از آغاز انتفاضه سوم سخن می گویند . برای تحلیل شرایط موجود مهم است که مقصر اصلی این وضعیت را بشناسیم. مقصر اصلی در این رابطه کسی است که بیشترین قدرت را در اختیار دارد. این نکته را مدنظر داشته باشید که در مرحله اول ما باید نتانیاهو و کابینه محافظه کار او را مقصر بدانیم، کسی که بیش از شش سال است قدرت را در اسرائیل در اختیار دارد.
در شش سال گذشته نتانیاهو هیچ علاقه ای به مذاکرات صلح[سازش] نداشته و در سال های نه چندان دور نیز وی رفتار مشابهی را از خود بروز داده بود. در مورد پیمان اسلو و حواشی مربوط به آن نیز که موجب آغاز انتفاضه دوم شد وی از سال ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۹ نخست وزیر اسرائیل بود و اقدامات وی موجب آغاز انتفاضه دوم شد. در سال ۲۰۰۵ و در دوران نخست وزیری «آریل شارون»، و در ادامه مخالفت های خود با سیاست های شارون در خصوص فلسطینیان، کابینه را ترک کرد و در سال های اخیر و در برابر اقدامات «باراک اوباما» برای برقراری صلح در خاورمیانه ایستادگی کرد.
*در سال های اخیر شاهد رشد چشمگیر ساخت شهرک های صهیونیستی در سرزمین های فلسطینی بوده ایم. در این میان هر چند نهادهای بین المللی خواستار توقف این ساخت و سازها هستند اما نتانیاهو توجهی به این درخواست ها نداشته است. آیا شهرک سازی تاثیری در تحولات اخیر داشته یا خیر؟
نتانیاهو بطور غیرقانونی شهرک سازی یهودیان را در سرزمین های فلسطینی گسترش داد و به درخواست آمریکا و اروپا برای توقف شهرک سازی ها اعتنا نکرد. علاوه بر اینها کابینه نتانیاهو در مواقع بی مورد و غیر ضروری نیز مجوز ساخت شهرک های جدید را صادر کرد.
*برخی تحلیل گران صهیونیست در اقدامی فرافکنانه مقاومت فلسطینی را مقصر جلوه می دهند و سعی دارند ریشه این تحولات که اشغالگری و غصب سرزمین توسط صهیونیستها است را از یادها محو کنند. نظر شما در این خصوص چیست؟
از جمله اقداماتی که در سال های اخیر موجب افزایش خشونت میان فلسطینیان و اسرائیل شده در سال ۲۰۱۴ رخ داد که کابینه نتانیاهو با تبلیغات گسترده به بهانه ربوده و کشته شدن سه نوجوان اسرائیلی حملات گسترده ای را به غزه انجام داد و این در حالی بود که حماس مسئول این حملات نبود.
در مورد اخیر نیز حماس تقصیری نداشته چون این گروه از سال ۲۰۱۲ نظاره گر آتش بس بوده اما در عوض این آرامش حماس، نتانیاهو هیچ کاری را برای از بین بردن محاصره غزه و یا کاهش فشارهای وارده بر غزه انجام نداده است.
یک دلیل روشن برای اینکه بگوئیم حماس نقشی در تحولات اخیر نداشته آن است که شاهد هستیم نوجوان های کم سن و سال و حتی زنان با تشکیل گروه های کوچک اقدام به حمله به اسرائیلی ها می کنند که ریشه در اشغالگری اسرائیل دارد.
این وضعیت در حالی است که به دلیل در محاصره بودن غزه و سیاست های خاص گروه فتح، اسرائیل تقریبا کنترل هوایی تمام مناطق فلسطینی را در اختیار دارد و مخلص کلام اینکه نتانیاهو کارگردان تمام تحولاتی است که در این منطقه رخ می دهد.
*به نظر شما نقش محمود عباس در شرایط فعلی چیست و آیا راهی برای کاهش سطح خشونت های موجود میان فلسطینیان و صهیونیستها وجود دارد؟
در مورد محمود عباس نیز باید گفت، هر چند وی به عنوان رئیس تشکیلات خودگردان حضور دارد اما تحولات سال های اخیر موجب شده تا فلسطینیان از وی روی گردان شوند. محمود عباس در سال های اخیر با نتانیاهو همکاری داشته اما این همکاری ها هیچ ماحصلی برای مردم فلسطین نداشته است. ممکن است این وضعیت قابل درک باشد اما عاقلانه نیست که چنین همکاری هایی ادامه داشته باشد.
در شرایط فعلی و در صورت برقراری چنین فضایی، خشونت های اسرائیل و انتفاضه مردم فلسطین موجب افزایش خونریزی های می شود راهی که در این میان به نظر می رسد می تواند موجب کاهش تنش ها و برقراری نسبی آرامش شود آن است که اسرائیل بواسطه همکاری های فتح در سال های اخیر فشارهای خود را بر فلسطینیان کاهش دهد و شهرک سازی ها را محدود کند در صورت اتخاذ چنین رویکردی آنگاه می توان انتظار همکاری های بیشتر حماس با فتح را داشت.
تشریح نفوذ ایران در منطقه توسط وزیر دفاع آمریکا
«اشتون کارتر» در مصاحبه با نشریه آتلانتیک گفت که کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و مصر، بیشتر ترجیح میدهند نیروی هوایی خود را برای مقاصد نمایشی تقویت کنند تا اینکه بخواهند به کار خطرناک مقابله با داعش بپردازند که مایه اصلی ترس و وحشت برای کشورهای عرب میانهرو محسوب میشوند.
اشتون کارتر توضیح داد: «این مسئله به وضوح برای ما روشن است و البته تلاش میکنیم که آن را برای کشورهای خلیج فارس نیز روشن کنیم. اگرچه برخی مانند امارات متحده عربی به این درک رسیدهاند که دلیل فقدان تأثیر آنها در برابر داعش در شرایط موجود در عراق و سوریه، ناشی از تمرکز بیش از حد آنها بر خرید جنگندهها و سایر جنگافزارها نسبت به آموزش و آمادهسازی نیروی زمینی کارآمد و واحدهای نظامی ویژه بوده است».
وزیر دفاع آمریکا افزود: «من همین چیزها را به آنها گفتم که شما از ما گلایه میکنید اما خودتان در بازی حضور ندارید. شما باید وارد بازی شوید. این چیزهایی که شما میخواهید - مثل هواپیماهای پیشرفته - هیچ سودی برای شما ندارند وقتی که حوثیها در حال تصرف یمن هستند».
اگرچه کارتر گفت او شک دارد که کشورهایی مثل عربستان سعودی به برخی از تسلیحاتی که از آمریکا میخواهند نیاز داشته باشند اما وی اذعان کرد اگر کشورهای خلیج فارس تسلیحات خود را از آمریکا بخرند برای آمریکا و اسرائیل بهتر خواهد بود.
از ابتدای سال ۲۰۱۵ تاکنون، دولت آمریکا فروش ۱۱۵ میلیون دلار سلاح به کویت، ۱۵۰ میلیون دلار به بحرین، ۸۴۵ میلیون دلار به امارات متحده عربی و ۱۹.۵ میلیارد دلار به عربستان سعودی را تصویب کرده است.
آمریکا در عین حال همواره تأکید کرده که فروش تسلیحات به کشورهای منطقه به نحوی خواهد بود که برتری نظامی اسرائیل حفظ شود.
کارتر در ادامه با اشاره به فعالیت های نظامی ایران در منطقه، دلیل نفوذ آن را حضور نیروهای زمینی این کشور در کشورهای منطقه ارزیابی کرده است.
کارتر گفته است که «اگر به جاهایی نگاه کنید که ایرانیها میتوانند در آنجا اعمال نفوذ کنند، (میبینید) که آنها داخل بازی هستند، روی زمین».
وزیر دفاع آمریکا با تأکید بر نارضایتی ایالات متحده از حضور نظامی ایران در منطقه، گفت که لازم است کشورهای عرب خلیج فارس وارد نبرد زمینی با گروه های افراطی شوند.
رابطه با ایران دستور کار نخست وزیر جدید کانادا
سی ان ان: «جاستین ترودو» بیست و سومین نخست وزیر کانادا که چهره ای جدید است در رقابت های انتخاباتی خود وعده از سرگیری رابطه با ایران را داده بود.
بنا بر این گزارش، وی با پیروزی در انتخابات سراسری کانادا به یک دهه حکمرانی محافظه کاران بر این کشور پایان داد.
ترودو در رقابت های انتخاباتی خود وعده داد کانادا را از هرگونه عملیات مبارزه با تروریسم درخاورمیانه خارج خواهد کرد و رابطه با ایران را از سر خواهد گرفت.
وی همچنین وعده داده بود ۲۵ هزار آواره سوری را به کانادا خواهد برد.
تسنیم:
نظریه اقتصاد مقاومتی رهبر ایران تاکید بر تفکر مقاومت و قدرت بازدارندگی است
روزنامه الاخبار: نظریه اقتصاد مقاومتی در حالی در ایران مطرح شده است که اقتصاد این کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی مبتنی بر حفظ قدرت بازدارندگی و مقاومت در برابر تحریم ها بوده تا از این راه علاوه بر بالابردن توان تولیدی زیرساخت های اقتصادی را نیز ارتقا بخشد.
با دستیابی جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 به توافق هسته ای بسیار ضروری است که تهران برای اجرایی کردن نظریه « اقتصاد مقاومتی تاکید و اهتمام بیشتری داشته باشد تا با مرحله آینده هماهنگی داشته باشد زیرا این نظریه در نهایت بر«اقتصاد سازگار» مبتنی است.
اهمیت نظریه اقتصاد مقاومتی که به تازگی حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران آن را ارائه کرده اند، پیش از مضمون و محتوا در معنای ظاهری آن نهفته است، زیرا این نظریه برگرفته از تفکر مقاومت و قدرت بازدارندگی است که ایران از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی برای مقابله با تحریم های اقتصادی که از چند دهه پیش بر آن تحمیل شد، در پیش گرفته است.
این نظریه مشوق رویارویی با این تحریم ها است تا بتواند اقتصاد ایران را در وضعیت امن نگاه داشته و راههایی را به روی آن باز کند که با استفاده از آن بتواند با دنیای خارج و به عبارت دیگر با شرایط و تحولات جاری در صحنه بین الملل سازگاری پیدا کند.
در تصویری که رهبر معظم انقلاب اسلامی از اقتصاد مقاومتی ترسیم کرده اند، اقتصاد ایران، اقتصادی انعطاف پذیر است که قدرت مصونیت کشور را در برابر ضربه های خارجی بالا می برد.
در رابطه با محتوای این نظریه، رهبر معظم انقلاب اسلامی کلیاتی را تعیین کرده اند که باید در چارچوب اقتصاد مقاومتی به آن عمل شود به این ترتیب که در کمیسیون اقتصادی که روسای قوای سه گانه کشور نیز در آن حضور دارند، تحقیق و بررسی های لازم در این خصوص صورت گرفته و برنامه اجرایی آن تهیه شود.
یکی از ماموریت های مهمی که در این خصوص باید انجام شود، اتخاذ تدابیری است که بر اساس آن تولیدات و صادرات کالاهای دانش بنیان افزایش پیدا کند و علاوه بر این تولید داخلی برخی کالاهای راهبردی تقویت شده و بازاریابی هرچه بیشتر در کشورهای همسایه انجام شود.
همچنین بر اساس کلیات تعین شده از سوی رهبر ایران، خصوصی سازی باید تقویت شده و توسعه صادرات برق و گاز و محصولات پتروشیمی و نیز تولیدات نفتی به جای فروش نفت خام افزایش پیدا کند.
از دیدگاه ایران، تمام این تدابیر می تواند الگوی مناسبی از نظام اقتصاد اسلامی ارائه داده و در برابر دشمن که همواره در تلاش برای به زانو درآوردن ملت ایران و مبارزه با آن است، قد علم کند.
هدف اقتصاد مقاومتی، تحقق اقتصادی مبتنی بر علم، فناوری و عدالت محوری و نیز ارائه الگویی مهم از اقتصاد اسلامی است که پشتوانه آن ثروت های فکری و مغزهای موجود در داخل ایران است.
در همین ارتباط «احمد توکلی» نماینده مجلس شورای اسلامی و کارشناس اقتصادی در گفت وگو با الاخبار توضیح داد: اقتصاد مقاومتی در دوران تحریم نقش زیادی نداشت و به دلیل تحریم های تحمیلی علیه ایران و فضای بسته اقتصادی در آن زمان، التزام زیادی به اصول این نظریه مطرح نشد.
وی تصریح کرد: امروز در مرحله پسا تحریم، مفهوم اقتصاد مقاومتی بیش از پیش قابلیت اجرایی پیدا کرده است اما این مساله در گرو همت و تلاش دولت و نیز مبتنی بر سیاست هایی است که دولت در پیش می گیرد.
توکلی با اشاره به اینکه هدف اقتصاد مقاومتی، مقاومت در برابر ضربه ها و متغیرات خارجی است، اظهار داشت: اگر اصول این اقتصاد به نحو صحیح پیاده شود، اقتصاد مصونیت پیدا می کند.
این عضو مجلس ادامه داد: امروز دنیا یک قطعه یکپارچه شده است و کشورهای جهان مانند مناطق مختلف داخل یک شهر به یکدگر مرتبط شده اند و بدون ارتباط با یکدیگر، زندگی و بهبود اقتصادی آنان ناممکن است.
توکلی تاکید کرد: چنانچه دولت به طور همزمان به مطالبات داخلی توجه داشته و ارتباط با خارج را نیز حفظ کند، باعث جذب منافع به داخل کشور می شود.
وی در عین حال یادآور شد، در صورتی که گرایش به سمت اقتصاد مقاومتی صورت نگیرد، کشور تحت تاثیر وضعیت اقتصاد جهانی قرار می گیرد و این وضع نیز به نوبه خود تحولات نظام جهانی را به داخل منتقل کرده و کشور را از وضعیت مناسب دور می کند.
توکلی با اشاره به وجود برخی نقاط ضعف در این خصوص و تاکید بر لزوم برطرف کردن آن، گفت: مشکل اصلی اقتصاد ایران نفت است زیرا پایه های اقتصاد متکی بر نفت خام است و همین امر موجب متضرر شدن اقتصاد ملی شده است.
وی توضیح داد: این وضعیت از زمان شاه مخلوع آغاز شد و هر چند بعدها اوضاع بهتر شد اما ما هنوز متکی به نفت هستیم و این بزرگترین نقطه ضعف اقتصاد ماست که باید از آن دوری کنیم.
این عضو مجلس بر این اساس یادآور شد: اقتصاد مقاومتی به دنبال حمایت از تنوع اقتصاد ملی در مقابل ضربه های اقتصاد نفتی است.
توکلی اظهار داشت: با وجود توانمندی های بالای اقتصاد ایران در بخش منابع انسانی و منابع طبیعی و با در نظر گرفتن اینکه ایران کشوری چهار فصل است، اما وابستگی به نفت پس از تحریم نفتی عراق در سال 1973، سه یا چهار برابر شد.
وی تصریح کرد: علاوه بر این بودجه کشور مبتنی بر دلارهای حاصل از فروش نفت است اما بر اساس آمارهایی که بانک مرکزی آمریکا برای همه کشورها انجام می دهد، پس از افزایش قیمت نفت، شاخص تولید نفت ایران با کاهش پنجاه درصدی همراه شد.
توکلی در ادامه اظهار داشت: پس از انقلاب، میانگین تولید نفت به 2.08 بهبود داشت و بعد با کاهش 1.8 و 1 همراه شد و پس از آن بین 1.1 و 1.2 ثابت ماند.
وی گفت: در چند ماه گذشته و پس از توافق هسته ای بین ایران و گروه 1+5، روسای جمهور و وزیران خارجه و اقتصاد بسیاری از کشورها به همراه تیم های بزرگ اقتصادی و سرمایه گذاری به هدف تضمین موقعیت خود در بازار ایران راهی آن شدند.
توکلی افزود: این مساله باعث شد مقامات ایرانی و در صدر آنان مقام معظم رهبری و حسن روحانی رییس جمهوری بر نظریه اقتصاد مقاومتی تاکید کرده و به دنبال فعال سازی آن باشند به گونه ای که بر اساس آن حمایت از تولیدات داخلی و بازار تجارت داخلی تضمین شود.
رئیس جمهوری سیاست اقتصاد مقاومتی را محور اصلی برنامه های اقتصادی دولت دانسته و اعلام کرد که تصمیم دولت مبتنی بر تقویت اقتصاد مقاومتی است و در نظر دارد این هدف را با تشکیل کمیسیونی به ریاست معاون اول رییس جمهور، دنبال کند تا چارچوب های آن در هیات وزیران تصویب شود.
وی همچنین در این باره اظهار داشت: باید همگی تلاش کنیم تا سیاست های اقتصاد مقاومتی را بیش از پیش به حرکت درآوریم.
به هر حال امروز در مراحل پایانی انتظار لغو تحریم ها، باید منتظر ماند و دید آیا ورود ایران به اقتصاد جهانی و بازارهای دنیا، با اجرای اقتصاد مقاومتی، منجر به تقویت توان تولید و خرید ایران و در نتیجه ارتقای بیش از پیش اقتصاد آن خواهد شد و یا اینکه اقتصاد ایران نیز مانند بسیاری از کشورهای دنیا در گرو تحولات اقتصادی خارجی خواهد ماند.
باشگاه خبرنگاران جوان:
حضور 20 نماینده در نشست بعدی وین
روزنامه اتریشی پرسه به نقل از منابع آگاه نوشت که در نشست سوریه برای اولین بار استرالیا نیز شرکت دارد.
به نوشته این روزنامه روز شنبه آینده، هتل امپریال وین میزبان نشست سوریه خواهد بود. همچنین قرار است نمایندگانی از سوی دولت و احزاب مخالف دولت سوریه در ژنو با یکدیگر گفت و گو کنند.
به گفته منابع آگاه، از روز پنجشنبه مذاکرات مقدماتی در سطح مقامات پایین تر از وزرای خارجه در وین آغاز می شود.
براساس این گزارش، آلمان، ایتالیا، عربستان سعودی، ایران، عراق، ترکیه، مصر، امارات، قطر، اردن، لبنان و عمان، استرالیا، نماینده اتحادیه اروپا و همچنین استفان دی میستورا فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه دیده می شوند.
در این خبر آمده است که دی میستورا تاکنون چندین مذاکره محرمانه با نمایندگان دولت سوریه و احزاب مخالف دولت در ماه فوریه سال جاری در وین و ژنو انجام داد.
وزرای خارجه 17 کشور و نمایندگان سازمان ملل و اتحادیه اروپا روز جمعه گذشته در خصوص اوضاع وخیم سوریه و یافتن راه حلی برای این بحران در هتل امپریال وین دیدار و گفت وگو کردند.
وزرای امور خارجه کشورهای شرکت کننده در این نشست، پس از هشت ساعت مذاکره بیانیه ای با 9 بند صادر کردند.
نظر شما