عدم رعایت آیین نگارش در خبر به زبان فارسی لطمه می زند

خبرگزاری شبستان: تا زمانی که تابع نظم و قانون مشخصی نباشیم، ممکن است هر رسانه برداشت و معنای دومی از یک واژه داشته باشد که با رسانه های دیگر متفاوت است.

دکتر الهام باقری درباره اینکه آیین نگارش در خبرگزاری ها و مطبوعات تا چه حد رعایت می شود، به خبرنگار شبستان گفت: تقریباً در هیچ خبرگزاری و یا روزنامه ای، دستور زبان فارسی صد در صد رعایت نمی شود. علت هم این است که هر کدام شیوه نامه خاص خود را با سلیقه دبیر سرویس و یا مدیر مسئول تهیه کرده اند که ربط زیادی به آیین نگارش فرهنگستان زبان فارسی ندارد.

 

استاد ادبیات و زبان فارسی دانشکده خبر با بیان اینکه باید نگارش ها از نظر دستوری شبیه هم شود، ابراز کرد: اینکه باید در استفاده از آیین نگارش به همسان سازی برسیم، باید از جایی آغاز شود و خبرگزاری ها بتوانند خبرنگاران و نویسندگان خود را برای استفاده مشترک از قانون تربیت کنند.

 

وی درباره این سئوال که آیا عدم رعایت دستور زبان فارسی به خبرنویسی لطمه خواهد زد، پاسخ داد: شاید عدم رعایت قانون به خبر لطمه نزند اما حتماً به زبان فارسی لطمه خواهد زد. وقتی کلید واژه ها و تاکیدها در زبان فارسی خیلی مشخص نیستند، اینکه هر خبرگزاری به شیوه خود از واژه ها استفاده کند، باعث می شود تکلیف مان با واژه ها مشخص نباشد.

 

باقری ادامه داد: تا زمانی که تابع نظم و قانون مشخصی نباشیم، ممکن است هر رسانه برداشت و معنای دومی از یک واژه داشته باشد که با رسانه های دیگر متفاوت است. برای حل این مشکل باید شیوه استفاده از دستور زبان همسان شود تا درک مشترکی از واژه ها داشته باشیم و از آن ها درست استفاده کنیم.

 

الهام باقری در پایان اختلاف سلیقه میان صاحب نظران زبان فارسی را طبیعی دانست و توضیح داد: اگرچه قدمت زبان فارسی حداقل 2500 سال است، عمر دستور نویسی برای زبان فارسی به پنجاه سال هم نمی رسد. پس این تشددها تقریباً منطقی است و به مرور حل خواهد شد. 

کد خبر 499389

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha