سناریوی رسانه‌های غرب در فتنه 88 و پاتک ایران

واکاوی رفتار غرب در چندین ماه قبل و بعد از انتخابات دهم ریاست جمهوری یک جنگ نرم تمام عیار را در ذهن متبادر می‌سازد؛ جنگی که آمده بود تا به بهانه انتخابات آرزوهای 30 ساله خود را از این طریق پیاده سازد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، بعد از فتنه مشهور به کوی دانشگاه تهران در سال 78، غرب فرصتی 10 ساله داشت تا با آسیب‌شناسی راهکارها و سناریوهای خود، نقاط ضعف و قوت را سنجیده و با تراژدی بسیار دقیق‌تری به میدان نبرد نرم با نظام جمهوری اسلامی بیاید؛ در راهبرد جدید قابلیت‌های خود را در عرصه‌های مختلف امتحان می‌کردند ضمن آنکه انقلابات مخملی که توسط خود آنها در برخی کشورها اجرا شد را به عنوان تجربه موفق در اختیار داشتند؛ انقلاباتی که بستر همگی آنها از انتخابات شروع می‌شد.

 

سناریویی که غرب در سال 88 و برای انتخابات ریاست جمهوری طراحی کرده بود به دو مرحله قبل و بعد از انتخابات تقسیم می‌شود و در هر کدام از دو برهه طراحی‌های خاصی صورت گرفت که در ذیل به گوشه‌ای از آنها اشاره می‌شود.

 

الف) سناریو‌هایی که قبل از انتخابات به اجرا درآمد.

*القای مشارکت اندک مردم در انتخابات
رسانه‌های غرب در ابتدای سال 88 و با نزدیک شدن به انتخابات سرنوشت‌ساز ریاست‌جمهوری به تدریج با اظهارنظرها به تبلیغ منفی درباره انتخابات ایران و جهت دادن افکار عمومی دنیا و مردم ایران در جهت مشارکت نکردن در انتخابات پرداختند. سیاست‌گذاران خارجی و دستگاه‌های تبلیغاتی غرب با جنجال‌آفرینی و گسترش تبلیغات منفی علیه تهران در آستانه انتخابات دهمین دوره ریاست‌جمهوری سعی کردند تا اعتماد مردم را نسبت به مسئولان نظام جمهوری اسلامی سلب و در نتیجه از سطح مشارکت سیاسی آنان در امر انتخابات بکاهند.

 

به این تحلیل آن روزهای آسوشیتدپرس دقت کنید: مردم ایران به خاطر عدم برآورد نیازهای خود از سوی مقامات ارشد جمهوری اسلامی به احتمال خیلی زیاد در انتخابات دهمین دوره ریاست‌جمهوری شرکت نخواهند کرد و به همین دلیل سران حکومت به فکر تبلیغات جهت جلب توجه مردم و برانگیختن احساسات توسط رسانه‌ها برآمده‌اند.

 

همان‌گونه که مشاهده می‌کنید شور و انتخاباتی قبل از انتخابات در خیابان‌ها را این رسانه آمریکایی برنامه‌ریزی نظام برای برانگیختن احساسات مردم می‌داند تا این‌گونه القا کند که این شور و شوق تصنعی است.

 

همچنین برخی رسانه‌های وابسته منطقه نظیر شبکه العربیه و الشرق‌الاوسط طی روزهای نزدیک به انتخابات همسو با شبکه رسانه‌ای وابسته به صهیونیسم بین‌الملل تلاش کردند انتخابات ایران را کم‌ارزش نشان دهند.

 

*القای ناکارآمدی نظام

مقامات و رسانه‌های غرب به منظور ایجاد دلسردی در مردم برای جلوگیری از حضور آنها در پای صندوق‌های رأی در این دوره از انتخابات، درصدد استفاده جدی از شیوه‌ها و ابزارهای عملیات روانی برآمدند. در این ارتباط مقامات و رسانه‌های غربی به افکار عمومی القا می‌کردند که 1- جمهوری اسلامی ایران فاقد مشروعیت مردمی است و این حکومت اساساً در پی برآوردن امیال و خواسته‌های مردم خویش نیست. 2- مسئولان ایرانی فاقد مهارت و توانایی کافی برای اداره کشورند، آنان در اداره کشور از روش‌هایی بهره می‌برند که فاقد کارایی و اثربخشی‌اند. 3- مسئولان کشوری بیش از آنکه در پی تحقق خواسته‌های مردم و گشودن گره از مشکلات مردم باشند، درگیر تنش، چالش و کشمکش با یکدیگرند.

 

*نظریه پردازان اجتماعی و رهبران سیاسی و رسانه های غربی به خوبی بر این نکته واقفند که یکی از موثرترین راههای ایجاد شکاف بین مردم و حکومت ها، بالا بردن سطح انتظارات مردم از حکومت است، به حدی که حکومت نتواند در کوتاه مدت از پس آن براید. بالارفتن انتظارات موجب افزایش نارضایتی سیاسی و اجتماعی شده و زمینه را برای بروز جرقه انقلاب های رنگی فراهم می آورد. در چارچوب چنین مبانی تئوریک، دستگاه تبلغاتی غرب همواره تلاش دارد تا بر شکاف بین انتظارات مردم و توان بالقوه و بالفعل دولت اسلامی در برآوردن آن انتظارات بیافزاید.* 

 

رادیو فردا 20 اردیبهشت 1388در این‌باره گفت: هر گروه از مسئولان حکومت اسلامی می‌کوشد تا به هر قیمتی خود را در قدرت نگه دارد، به همین خاطر آنان گاهی آنچنان با یکدیگر در چالش‌اند که مردم را فراموش می‌کنند.

 

*افزایش انتظارات مردم
نظریه‌پردازان اجتماعی و رهبران سیاسی و رسانه‌های غربی بخوبی بر این نکته واقف‌اند که یکی از مؤثرترین راه‌های ایجاد شکاف بین مردم و حکومت‌ها، بالابردن سطح انتظارات مردم از حکومت است به حدی که حکومت نتواند در کوتاه‌مدت از پس آن برآید. بالا رفتن انتظارات موجب افزایش نارضایتی سیاسی و اجتماعی شده، زمینه را برای بروز جرقه انقلاب‌های رنگی فراهم می‌آورد. در چارچوب چنین مبانی تئوریک، دستگاه تبلیغاتی غرب همواره تلاش دارد تا بر شکاف بین انتظارات مردم و توان بالقوه و بالفعل دولت اسلامی در برآوردن آن انتظارات بیفزاید.

برای نمونه، روزنامه انگلیسی گاردین 9 خرداد 1388در نوشتاری با اشاره به نقش جوانان در انتخابات ریاست جمهوری می‌گوید: هیچ‌کدام از نامزدها نمی‌توانند به نقش جوانان در این انتخابات بی‌توجه باشند، چرا که پیروزی در این انتخابات بدون شک نیاز به حمایت این قشر دارد.

 

گاردین همچنین با تنزل دادن خواسته‌های جوانان ایرانی مدعی شده است که آنها خواستار فضای باز اجتماعی و آزادی پوشش و دست‌یابی آزادانه به محصولاتی مانند فیلم و موزیک هستند.

خبرگزاری فرانسه هم به موضوع حساس زنان در ایران پرداخت و به بزرگ‌نمایی نادیده گرفتن حقوق زنان در ایران پرداخت.

 

*شبهه‌افکنی در سلامت انتخابات
به طور کلی، یکی از اهدافی که غربی‌ها همواره در قبال انتخابات ایران دنبال کرده و می‌کنند، القای ناسالم بودن انتخابات در ایران است، بنابراین همواره تلاش داشته‌اند با اظهارنظرهای مغرضانه این موضوع را به حامیان نامزدهای بازنده القا کنند و آنها را به تقابل با نظام و فرآیند قانونی انتخابات سوق دهند. رسانه‌های غربی با این شبهه‌افکنی که چون وزارت کشور در ایران که از یک‌سو بخشی از بدنه دولت و از طرف دیگر مسئول برگزاری انتخابات است شاید در انتخابات ریاست‌جمهوری حالت بی‌طرفانه خود را کنار گذاشته و در آن دخل و تصرف نماید.

 

ب) سناریوهایی که بعد از انتخابات به اجرا درآمد
از نخستین سال‌های پیروزی انقلاب اسلامی، تشکیک در انتخابات یکی از حربه‌های اصلی در رسانه‌های غربی در جهت دلسرد کردن مردم از حضور در انتخابات بود. در انتخابات دوره دهم ریاست‌جمهوری هم این حربه با شدت بسیاری بکار گرفته شد. ‌به ‌ویژه پس از زمینه‌سازی‌های پیش از انتخابات و القای تقلب در آن، بستر را برای ایجاد طغیان در میان طرفداران کاندیدای شکست‌خورده فراهم آوردند.

 

بی‌بی‌سی روز 30 خرداد با ارجاع به اظهارات برخی شخصیت‌ها و نامزدها و به استناد صحبت‌های برخی شخصیت‌های خارج از کشور عنوان کرد: به گفته کسانی که در این انتخابات شرکت کرده‌اند، از نزدیک خودشان شاهد تقلب از سوی نمایندگان نامزدها و یا برخی مجریان انتخاباتی بوده‌اند و این نتیجه را می‌توان گرفت که بر خلاف گفته مقامات برگزارکننده انتخابات که هرگونه تقلب را رد نمودند و این انتخابات را یکی از سالم‌ترین انتخابات عنوان کرده‌اند، ما شاهد تخلفاتی بوده‌ایم و بدین ترتیب این انتخابات نمی‌تواند سالم باشد.

 

*بروز شکاف در نظام جمهوری اسلامی
تاکتیکی که در این مرحله از توطئه براندازی به صورت جدی توسط مقامات غربی در برخورد با جمهوری اسلامی به خدمت گرفته شد، سوء‌استفاده از فضای پیش‌آمده میان نامزدهای انتخاباتی و آشوب‌های ایجاد شده به منظور القا و دامن زدن به وجود تفرقه، دودستگی و واگرایی در بین مجموعه نیروهای سیاسی درون حاکمیت بود.

 

در این ارتباط، روزنامه واشنگتن‌پست 3 تیر 1388در گزارشی نوشت: نامزدهای بازنده در عرصه انتخابات به شدت به اعلام نتایج شکایت دارند و هر یک دیگری را به‌ گونه‌ای متهم به تقلب می‌نمایند. اگر این وضعیت ادامه داشته باشد و با حمایت طرفداران و یا روحانیونی که به طریقی موضع‌گیری کرده‌اند، همراه باشد، نظام جمهوری اسلامی در داخل شاهد دو دستگی خواهد شد.

 

*تحریک حامیان کاندیداهای شکست خورده
بر اساس نظریه‌های شورش‌های اجتماعی، وقتی بستر نارضایتی و بی‌اعتمادی اجتماعی و سیاسی فراهم آمد، نوبت زدن جرقه آشوب و انقلاب می‌رسد. مقامات و رسانه‌های غربی این نظریه شورش‌های اجتماعی را از طریق بسترسازی‌های اولیه و سپس تحریک مردم و طرفداران نامزد شکست‌خورده به اجرا گذاشتند، برای مثال مقامات کاخ سفید اعلام کردند: چگونه خوشحال نباشیم از اینکه موجی تازه‌ در ایران برپا شده که مصمم است طومار حکومت اسلامی را در هم بپیچد و حکومتی نظیر حکومت ایران در دوران شاه و عربستان سعودی روی کار آورد.

 

وزیر خارجه انگلیس نیز به بُعد دیگر موضوع پرداخت و گفت: دولت ما از نزدیک به پیگیری حوادث در ایران ادامه می‌دهد. گزارش‌ها درباره مرگ 10 نفر دیگر از تظاهرکنندگان به سطح نگرانی‌ها در میان ایرانیان و سراسر دنیا می‌افزاید.

 

*اتهام نقض حقوق بشر در ایران
کشورهای غربی‌به ‌ویژه امریکا، مدعی وضع قواعدی در جهت رعایت حیثیت انسانی و حقوق طبیعی بشریت هستند، در حالی که در وضع این قواعد، بدون توجه به ارزش‌های حاکم بر سایر جوامع، تنها ارزش‌های جوامع غربی به عنوان استاندارد قواعد حقوق بشر از سوی آنها مورد توجه قرار گرفته است. با وجود این، غربی‌ها اصرار دارند که همه ملل و جوامع قواعد مزبور را بپذیرند و در صورت عدم مطابقت رفتار دولت‌ها بر اساس این قواعد، از سوی آنها آن کشورها ناقض حقوق بشر تلقی می‌شوند (سلیمی‌نمین، 1383).

 

برای نمونه، رییس‌جمهوری امریکا ‌در 30 خرداد 1388 اعلام کرد: دولت ایران باید بداند که جهان نظاره‌گر است. ما بر تک‌تک افراد بی‌گناهی که جان خود را از دست داده‌اند، می‌گرییم. حقوق جهانی برای تجمع و آزادی بیان باید مورد احترام قرار گیرد و امریکا ‌در کنار تمامی کسانی که در پی استفاده از این حقوق هستند، می‌ایستد.

 

ریشه این اختلافِ برداشت و طرز تلقی مختلف، در این نکته ظریف نهفته است که مبانی فلسفی و عقیدتی بسیاری از اصولی که از سوی امریکا ‌و کشورهای غربی به نام حقوق بشر مطرح می‌شود، با برخی از اصول حقوق بشر از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورهای اسلامی ‌که برگرفته از فرهنگ و معارف اسلامی است متفاوت است.

 

نظام اسلامی ‌و مدیریت سناریوی فتنه غرب
در سطور فوق به برخی از سناریوهای دشمن برای بستر سازی فتنه 88 اشاره شد اما اینجا جا دارد تا نوع راهبردی که ایران اسلامی‌در قبال این سناریو اتخاذ کرد و منجر به خنثی شدن همه آن سناریوها شد را با هم مرور کنیم: ‌

 

*برخورد هوشمندانه با آشوب‌گران
با وجود تبلیغات منفی رسانه‌های غربی علیه مسئولان امنیتی ایران در انظار افکار عمومی، دستگاه قضایی کشور با درایت سعی در حفظ آرامش و برقراری امنیت میان مردم و در عین حال برخورد با اراذل و اوباش را در دستور کار خود قرار داد. از سوی دیگر، پس از آنکه مسئولان امنیتی و سیاسی کشورمان، اسناد و تصاویر جدید مربوط به پشت صحنه آشوب‌های اخیر را منتشر کردند نهادها و شخصیت‌های مختلف ضمن دعوت مردم به هوشیاری در برابر توطئه معاندان نظام اسلامی‌ خواستار برخورد جدی با مجریان و آمران این آشوب‌ها شدند.

 

در این‌باره حجت‌الاسلام ابراهیم رییسی معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه یک دادگاه ویژه در حال رسیدگی به پرونده اغتشاش‌گران خیابانی است، تأکید کرد: با دستگیرشدگان حوادث اخیر برخورد عبرت‌آموزی خواهد شد.

 

رییسی افزود: این اغتشاشات حتماً باید مورد پی‌گیری دقیق قرار گیرد و با عوامل اغتشاش‌گر باید به صورت عبرت‌آموزی برخورد شود و دستگاه قضایی هم این کار را انجام خواهد داد.

 

سردار احمدی‌مقدم فرمانده ناجا نیز با اشاره به عملکرد هوشمندانه نیروی انتظامی‌ در انتخابات ریاست جمهوری دهم افزود: عده‌ای تلاش کردند با لشکرکشی‌های خیابانی نقش قربانی و مظلوم را بازی و احساسات مردم را تحریک کنند اما نیروی انتظامی‌با چنین موضوعاتی هوشمندانه برخورد کرد.

 

*مدیریت حکیمانه رهبری انقلاب
مقام معظم رهبری با توجه به فضای پیش‌آمده و سوء استفاده سران غربی در وهله اول با انتشار بیانیه‌ای خطاب به نامزدان ریاست‌‌جمهوری و همچنین مردم، حفظ آرامش، تمکین به آرای مردم و قانون‌مندی را خواستار شدند ولی جو داخلی کشور که حاصل زمینه‌سازی رسانه‌های غرب بود، نتوانست به این بیانیه پاسخ دهد؛ از این‌رو رهبر فرزانه خود وارد عرصه شدند و در نماز جمعه 29 خرداد خطاب به نامزدهای ریاست‌جمهوری، نخبگان سیاسی، مردم و سران استکبار سخنانی ایراد کردند.

 

ایشان ابتدا چهار نامزد را از مجموعه نیروهای نظام و انقلاب خواندند تا صف خودی‌ها از غیرخودی‌ها مشخص شود. دوم اینکه نقدهای وارد بر روند تبلیغات انتخاباتی و مناظره‌ها را مطرح کردند تا وسوسه‌های شیطانی از فضای مباحث موجود محو گردد. سوم اینکه قانون را فصل‌الخطاب همه اقدامات و فعالیت‌های انتخاباتی تعیین کردند تا قانون‌گرایان از هرج و مرج‌طلبان مشخص شوند. چهارم، نقش دشمنان خارجی و توطئه‌های استکبار جهانی که اکنون علنی شده را تبیین کردند تا نقشه‌های خائنانه و مداخله‌گرایانه آنها نقش بر آب شود و غافلان داخلی هوشیار شوند و بالاخره ایشان تذکر دادند که آحاد مردم، نخبگان سیاسی، نامزدها و طرفداران آنها با حفظ آرامش، اعتقاد راسخ خود را مبنی بر حفظ نظام و تمامیت ارضی کشور به نمایش گذاردند و همه نهادها و دستگاه‌های مسئول را مکلف به اجرای دقیق قانون و رسیدگی دقیق به همه شکایات و اعتراضات کردند.

 

پس از بیانات بسیار مهم مقام معظم رهبری در نماز جمعه، مسئولان دستگاه‌های اجرایی، سران احزاب و گروه‌های سیاسی، نخبگان و هادیان جریانات سیاسی و آحاد مردم بر فصل‌الخطاب بودن بیانات ایشان و پایان دادن به تمامی مناقشات و درگیری‌های غیرقانونی تأکید‌ کردند.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 50007

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha