به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، دکتر جاسم جادری در همایش آموزشی فرمانداران و بخشداران منطقه جنوب شرق کشور در سالن اجتماعات شرکت ملی گاز سرخون و قشم با اشاره به موقعیت استراتژیک استان هرمزگان، عنوان کرد: بنا به گفته بسیاری از مسئولان کشوری، هرمزگان یکی از استان های استراتژیک و از موقعیت بسیار خوب سیاسی، امنیتی، اقتصادی و تجاری برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه وجود تنگه استراتژیک هرمز، 14 جزیره، بنادر بزرگ تجاری نظیر بندر شهید رجایی و بندر شهید باهنر، مناطق آزاد قشم و کیش و ... این استان را در موقعیت جغرافیایی خاصی قرار داده است، خاطرنشان کرد: طول نوار ساحلی هرمزگان 900 کلیومتر است که با احتساب جزایر به یکهزار و 500 کلیومتر می رسد.
دکتر جادری ادامه داد: از 13 شهرستان هرمزگان، 9 شهرستان آن ساحلی و 2 شهرستان قشم و ابوموسی نیز جزیره ای است؛ 64 درصد صادرات و واردات کشور در بندر شهید رجایی صورت می گیرد و بیش از 60 درصد درآمد گمرکات کشور مربوط به این استان است و پارسال 10 هزار میلیارد تومان از محل عوارض گمرکی به حساب خزانه واریز شد.
هرمزگان سال گذشته معادل درآمد هشت استان به خزانه واریزی داشت
وی اضافه کرد: از سال 91، عوارض ارزش افزوده از محل درآمدهای استان، 692 میلیارد تومان پیش بینی شده بود که یکهزار میلیارد تومان وصولی داشتیم؛ در سال 93 نیز یکهزار و 800 میلیارد تومان از این محل به خزانه واریز کردیم که چیزی معادل درآمد هشت استان کشور بود.
عالی ترین مقام اجرایی دولت در هرمزگان با اشاره به اینکه بر اساس قانون باید 50 درصد مازاد درآمد هر استان به همان استان پرداخت شود، تصریح کرد: در سال گذشته تنها یک و نیم درصد مازاد درآمد به هرمزگان پرداخت شد.
وی در ادامه از مناطق آزاد به عنوان دیگر ظرفیت های استان هرمزگان یاد کرد و گفت: علاوه بر کیش و قشم، قرار است 2 منطقه آزاد نیز در جاسک و پارسیان ایجاد شود که در صورت تصویب در صحن علنی مجلس، 14 پروژه بزرگ ملی نظیر ترمینال نفتی، پالایشگاه، شهرک صنعتی چین و ایران و ... در شرق استان آغاز به کار می کند.
هرمزگان ظرفیت تبدیل شدن به منطقه آزاد را داراست
جادری با بیان اینکه جزیره هرمز نیز به منطقه آزاد قشم ملحق شده است، اظهار کرد: به مهندس ترکان پیشنهاد دادم که همه استان هرمزگان را منطقه آزاد اعلام کنند، زیرا این استان مستعد برای هرگونه سرمایه گذاری است.
نماینده عالی دولت در هرمزگان با بیان اینکه استان هرمزگان دارای 72 هزار کیلومتر مربع مساحت و یک میلیون و 500 هزار نفر جمعیت است، افزود: میانگین استقرار جمعیت در هر کلیومتر در کشور 44 نفر، در استان ها 14 نفر و در هرمزگان 8/4 است؛ استانی پهناور که خالی از جمعیت است.
سه شهر جدید در نوار ساحلی هرمزگان ایجاد می شود
وی با اشاره به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در رابطه با استقرار جمعیت در نوار ساحلی جنوب کشور، گفت: قرار است پنج شهر با حداقل 500 هزار نفر جمعیت در نوار ساحلی کشور ایجاد شود که سه شهر آن مربوط به استان هرمزگان است.
جادری از تامین آب و برق به عنوان یکی از مشکلات جدی استان هرمزگان نام برد و گفت: البته پروژه بزرگ آب شیرین کن با حجم یک میلیون متر مکعب در ساحل بندرعباس در حال ساخت است که با اتمام آن بخشی از مشکل آب این شهر برطرف خواهد شد.
ظرفیت اداره هرمزگان بدون هرگونه چشمداشتی از خزانه کشور وجود دارد
وی از تدوین طرح توسعه مبتنی بر اقتصاد مقاومتی با تکیه بر درآمدهای استانی در هرمزگان و چند استان دیگر کشور خبر داد و بیان کرد: هرمزگان، کرمان، فارس، مرکزی و آذربایجان شرقی اعلام آمادگی کرده اند که بدون هیچ گونه چشمداشتی از خزانه کشور، استان خود را اداره کنند.
قاچاقچیان سوخت سالانه ۲۱ هزار میلیارد تومان معادل اعتبارت عمرانی یک سال کشور به جیب می زنند
این مقام مسئول با اشاره به اینکه روزانه پنج میلیون لیتر سوخت در کشور قاچاق می شود که 2 میلیون لیتر آن مربوط به هرمزگان است، گفت: قاچاقچیان سالانه از محل قاچاق سوخت 21 هزار میلیارد تومان درآمد کسب می کنند که این میزان پول معادل اعتبارات عمرانی یک سال کشور است.
وی تصریح کرد: پیگیر دریافت اخذ مجوز فروش سوخت در راستای مبارزه با قاچاق آن هستیم ولی تا کنون موفق نشده ایم.
نظر شما