برجام؛ سکوی پرتاب ایران به جایگاه نفتی اش

خبرگزاری شبستان:سال های اخیر سال های سختی برای صنعت نفت کشور بود اما تاریخ تحریم این صنعت در حال ورق خوردن است؛ توافق هسته ای امکان حضور دوباره ایران در بازار جهانی نفت را فراهم آورده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: سال های اخیر سال های سختی برای صنعت نفت کشور بود. کمبود منابع و تکنولوژی به سبب تحریم های ناعادلانه غرب در کنار کاهش قیمت نفت (از اواسط سال ۹۳) فشار مضاعفی را بر این صنعت وارد کرد اما تاریخ تحریم این صنعت در حال ورق خوردن است. فروردین ماه امسال ایران و ۶ کشور قدرتمند جهانی بیانیه ای را در لوزان سوئیس امضا کردند که بر اساس این بیانیه هسته ای تحریم های اعمال شده علیه ایران پس از توافق نهایی لغو می شود. بی شک لغو این تحریم ها امکان حضور دوباره ایران در بازار جهانی نفت و همچنین حضور سرمایه گذاران خارجی در این صنعت را فراهم خواهد کرد و این موضوع اکنون روزنه های امیدی را به روی صنعت نفت کشور باز کرده و آینده روشن برای این بخش را نوید می دهد.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از Oilprice  با رفع تحریم ها جمهوری اسلامی ایران به بازار نفت جهانی بازگشته است. گزارش ها نشان می دهد ایران در تلاش است تا جای خای خود را طی سالهای گذشته که توسط سعودی ها پر شده بود بازیابی کند.

 

حضور ایران در بازار نفت جهانی خبر خوبی برای مشتریان این کشور در اروپا که شامل اسپانیا ، یونان ، پرتغال و آلمان است شده  و از سوی دیگر موافقان طرح چند گانگی دریافت گاز در اتحادیه اروپایی خواهان سرمایه گذاری بر روی طرح های انتقال گاز ایران به اروپا هستند مساله ای که با تکیه به منابع جمهوری اسلامی ایران عملا دوستان اسرائیل در منطقه را متضرر می کند.

 

دیکتاتوری الهام علی اف از جمله جمهوری های است که با اقتصاد رانتیر خود تلاش می کند جایگاه در بازار انرژی جهانی بیابد اما با ورود تهران به عرصه انتقال گاز به اروپا عملا باکو باید فکر دیگری برای فروش محصولات خود به بیرون کند و سرمایه گذاری یهودی هم نمی توانند دستان خالی علی اف را پرکنند.

 

سه هفته پس از امضای توافق هسته ای ایران با گروه 5+1 جمهوری اسلامی اعلام کرد تولید نفت خود را 500 هزار بشکه افزایش خواهد داد و گفته می شود ظرف یک ماه گذشته این رقم به 1 میلیون بشکه رسیده است .

 

ایران در بازار گاز جهانی هم به دنبال ارتقا موقعیت خود است به طوری که این کشور از صادرات 50 میلیون متر مکعب گاز در روز خود را تا 300 میلیون متر مکعب در روز رسانده که همانطور که گفته شد خبر خوبی برای علی اف و دوستانش در تلاویو که او را حمایت می کنند نیست.

 

نباید از نظر دور داشت که ایران چشم انداز توسعه و انتقال انرژی خود را به سمت اروپا باز تعریف کرده و خط لوله انتقال انرژی از ترکمنستان به پاکستان و هند پایان خط لوله صلح را در پی خود دارد.

 

بنابراین گزارش، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت، سه شنبه بیست و پنجم فروردین ماه در نشستی خبری از آمادگی ایران برای افزایش سریع صادرات نفت پس از برداشته شدن تحریم ها خبر داد و ضمن تاکید بر حفظ سهم ایران در فروش نفت اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت) گفت این میزان به وضعیت پیش از تحریم ها بازخواهد گشت.

 

این گزارش می افزاید: بیژن زنگنه، وزیر نفت ٦ آبانماه در آیین افتتاح چهار طرح در مناطق نفت‌خیز جنوب، با اشاره به این که بلافاصله پس از برداشته شدن تحریمها، تولید نفت ایران ٥٠٠ هزار بشکه در روز افزایش پیدا می کند، تصریح کرد: امیدواریم با افزایش تولید بتوانیم اقتدار ایران و ظرفیت کاری صنعت نفت را به جهان نشان بدهیم.

 

وی با بیان این که در پساتحریم علاوه بر افزایش ظرفیت تولید نیاز به نوسازی تجهیزات صنعت نفت نیز وجود دارد، افزود: بیشتر تأسیسات نفتی کشور هم اکنون مستهلک شده و به سختی اداره می شوند که باید با تدبیر و عقلانیت و استفاده از فرصتها در پساتحریم، ظرفیت تولید را بالا ببریم.

 

وزیر نفت گفت: امروز ما در صنعت نفت در مناطق نفتخیز جنوب رسالت برگرداندن اقتدار کشور ایران در بازار نفت را بر عهده داریم. در شرایطی که تحریم‌ها توان تولید ما را پایین آورده و صادرات ما را نصف کرده است، بهره برداری از طرح‌های تولیدی اتفاق بسیار خوبی در اقتصاد نفتی ما است؛ خوبی این طرح‌ها این است که در زمان تحریم‌ها به بهره برداری رسیده است.

 

وی عنوان کرد: با برداشتن تحریم‌ها 500 هزار بشکه نفت در روز به تولید ما اضافه می‌شود و بنابراین بهره برداری از این گونه طرح‌ها در آستانه برداشتن تحریم‌ها اتفاق بزرگی است که در سطح جهان و برای کشورهای تحریم کننده خیلی قابل توجه است.

 

وزیر نفت خاطرنشان کرد: ما باید در دوران پساتحریم صنعت نفت را نوسازی کنیم یعنی نه تنها ظرفیت تولید را بالا ببریم بلکه به نوسازی تأسیسات نفتی بپردازیم زیرا در حال حاضر بیشتر تأسیسات نفتی ما مستهلک شده است که با تدبیر، عقلانیت و استفاده از فرصت‌های جدید می‌توانیم در کنار افزایش تولید، صنعت نفت را نوسازی کنیم.

 

یادآور می شود: طبق آمارهای تارنمای اوپک، میزان ذخایر نفت کشورمان 157 میلیارد بشکه یا معادل 13.1 درصد نفت ذخیره اوپک است و از این این نظر ایران پس از ونزوئلا و عربستان سعودی قرار دارد. به رغم این جایگاه مهم در زمینه ذخایر نفتی، تولید و صادرات نفت ایران وضعیت مطلوبی ندارد. این در حالی است که در گذشته این میزان حتی به بیش از 6 میلیون بشکه می رسید اما اکنون ایران با تولید نزدیک به 2.5 میلیون بشکه، حدود یک میلیون بشکه صادر می کند.

کد خبر 500499

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha