به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از رویترز،با برجسته شدن نیاز به یک اقدام مشترک پس از حملات تروریستی پاریس،وزرای خارجه 20 کشور جهان،روز گذشته برای اجرای طرح برقراری صلح در سوریه توافق کردند.
وزرای خارجه این کشورها تصمیم گرفتند که نگذارند سوریه به زمین حاصلخیزی برای رشد و گسترش داعش و دیگر گروه های افراطی تروریستی تبدیل شود.
کشورهایی مانند ایران و عربستان سعودی که مدافع طرف های مخالف در جنگ سوریه هستند نیز اختلافات خود را برای محکوم کردن بمب گذاری ها و تیراندازی هایی که حداقل 123 کشته در پایتخت فرانسه بر جای گذاشت کنار گذاشتند.
مسکو و واشنگتن نیز روند مشابهی را در پیش گرفتند.
جان کری،وزیر امور خارجه آمریکا که در کنار سرگئی لاوروف،همتای روسی خود در راس نشست وزرا قرار گرفته بود حملات تروریستی پاریس را وحشتناک ترین،تکان دهنده ترین و غیر قابل قبول ترین اقدامات بر روی کره زمین دانست.
وی در این باره گفت:آنها با این کار ما را تشویق کردند تا برای حل بحرانی که با آن مواجه هستیم سخت تر از قبل کار کنیم.
کری گفت:حملات در پاریس تهدید داعش علیه همه ما را بیش از پیش نمایان کرد.
سرگئی لاوروف نیز در این باره گفت:هیچ توجیهی برای این اقدامت تروریستی وجود ندارد و برای ما هم توجیهی برای انجام ندادن اقدامات بیشتر به مظنور شکست داعش و گروه هایی مثل جبهه النصره وجود ندارد.
وی ابراز امیدواری کرد که این نشست بتواند مجوز حرکت به سمت جلو برای حل بحران سوریه را صادر کند.
در این نشست روز اول ژانویه به عنوان آغاز گفتگوها میان دولت بشار اسد و گروه های مخالف در سوریه تعیین شد.
لاوروف گفت که دولت سوریه هم اکنون نمایندگان خود را برای انجام گفتگوها با «استفان دی میستورا»،نماینده سازمان ملل در سوریه تعیین کرده است.
این گفتگوها آغاز می شود تا در مورد اینکه چه کسی به عنوان نماینده مخالفان پشت میز مذاکره بنشیند تصمیم گیری به عمل بیاید.
در مدت شش ماه؛گفتگوها میان طرف های سوری برای تشکیل یک دولت موقت غیر فرقه ای و معتبر آغاز می شود تا برنامه ای برای تدوین قانون اساسی جدید و برگزاری انتخابات آزاد با نظارت سازمان ملل در طول 18 ماه آتی ارائه شود.
دیپلمات ها همچنین بر روی برقراری سیستم آتش بس فوری در سوریه توافق کردند اما نتوانستند به نتیجه برسند که کدام گروه ها به غیر از داعش و گروه های وابسته به القاعده واجد شرایط برقراری آتش بس نیستند.
نظر شما