گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، سردار علی اصغر محسن شیخی امروز (24 آبان) در نشست خبری با خبرنگاران رسانه های گروهی اظهار داشت: پرداختن به ابعاد مختلف دفاع مقدس، صفحات زیادی را به خود اختصاص می دهد.
وی با اشاره به اینکه باید صادقانه و عالمانه ابعاد مختلف دفاع مقدس را همراه با واقعیت برای جوانان و جهانیان منعکس کنیم، افزود: بعد از جنگ رسالت جمع آوری خاطرات، آثار و رشادت های رزمندگان، شهدا و ایثارگران در بخش های مختلف روحانیون، اصناف، زنان، پیشکسوتان بر عهده بنیاد حفظ آثار قرار گرفت.
معاون هماهنگ کننده پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس کشور با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه دفاع مقدس نباید به فراموشی سپرده شود، گفت: در همین راستا تدریس درس دو واحدی «آشنایی با مبانی دفاع مقدس» در دانشگاه ها در سطح کارشناسی در دستور کار قرار گرفت.
وی با بیان اینکه از سال 87 تدریس این درس در دانشگاهها آغاز شد، گفت: تاکنون 3 میلیون و 500 هزار نفر در دانشگاهها این درس را گذرانده اند.
سردار شیخی با اشاره به اینکه در ترم تحصیلی جاری 200 هزار دانشجو در سراسر کشور مشغول مطالعه این درس هستند، گفت: در استان خراسان جنوبی نیز این درس در تمامی دانشگاهها تدریس می شود.
وی بان بیان اینکه این پژوهشکاه اقدام به پیشنهاد ایجاد رشته های «جغرافیا، تاریخ، حقوق، ادبیات، روانشناسی، جامعه شناسی و... » به طور تخصصی در حوزه دفاع مقدس کرده است، تصریح کرد: همچنین ایجاد رشته های مهندسی در دفاع مقدس و پزشکی در دفاع مقدس در دستور کار قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: رشته جغرافیای دفاع مقدس از سال تحصیلی جدید در مقطع ارشد در دانشگاه پیام نور بیرجند راه اندازی می شود.
معاون هماهنگ کننده پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس کشور همچنین بر انتقال مفاهیم دفاع مقدس به دانش آموزان تاکید کرد و با اشاره به اینکه درس آمادگی دفاعی در مقطع نهم مدارس در حال تدریس است، گفت: سبک زندگی ایرانی اسلامی، گذشت، ایثارگریها و ... که در جبهه های تحمیلی حاکم بود، امروز باید از مدارس به دانش آموزان منتقل شود.
وی با تاکید بر اینکه ممیزی تمامی کتبی که درباره دفاع مقدس تالیف می شود، برعهده پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس است و بعد از آن توسط وزارت فرهنگ و ارشاد تایید می شود، اظهار داشت: هم اکنون 2 هزار جلد کتاب برای رصد محتوا به این پژوهشگاه ارسال شده است.
وی در ادامه از تالیف 3 جلد از دایره المعارف دفاع مقدس خبر داد و افزود: این دایره المعارف قرار است در 14 جلد تالیف شود که بر اساس برنامه پیشنهادی سالی یک جلد باید تالیف شود که درصورت اختصاص اعتبارات بیشتر، می توان کار را با سرعت بیشتری پیش برد.
سردار شیخی درخصوص راه اندازی پژوهشکده دفاع مقدس در استانها گفت: راه اندازی پژوهشکده در استانها باید بر اساس ضرورت انجام شود و در گام اول نیازمند وجود هیات علمی، بودجه و نیروی انسانی است که تاکنون تنها قول مساعد برای راه اندازی پژوهشکده در استان خوزستان داده شده است.
وی گفت: ولی می توان در گام اول، گروه دفاع مقدس را که پیش مقدمه راه اندازی پژوهشکده است در استانها راه اندازی کرد.
نظر شما