به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از فومن، استان گیلان با برخورداری از پتانسیلهای ویژه ازجمله جاذبههای تاریخی، برخورداری از آب و هوای مدیترانهای و چهارفصل، نزدیکی کوه و دریا، صدها گونه شناخته شده گیاهان دارویی و وجود چشمههای آب معدنی و... دارای قابلیتهای ویژه در گردشگری است.
توسعه گردشگری گیلان شاخصهای پررنگ در میان ظرفیتهای دیگر استان است که میتواند علاوه بر رونق اقتصادی، نشاطی مضاعف در جامعه ایجاد کند.
آنان که شوق و ذوق سفر دارند و در این رهگذر گیلان را دیدهاند، میدانند که شناخت گیلان به واسطه وفور جاذبههای گردشگری در چند روز میسر نیست و باید زمان گرفت و گیلانگردی کرد تا با مظاهر و ارزشهای آن آشنا شد.
مسئولان هتلها، رستورانها ودر مجموع واحدهای پذیرایی واقامتی در جذب وماندگاری گردشگران در استان گیلان نقش بسزایی دارند و به عنوان نمونه برخورد شایسته پرسنل با میهمانان و رعایت آداب و اخلاق حرفهای و نصب تابلو شناسایی در مبادی ورودی و خروجی شهرستانها از جمله عوامل جذب توریست است.
در این راستا یک نشست مشترک هم اندیشی مدیران تاسیسات گردشگری 4 شهرستان فومن، شفت، صومعهسرا و ماسال با حضور مدیران استانی در قصر سفید فومن برای جذب و توسعه گردشگر برگزار شد.
توزیع گردشگران خارجی در استانها باید عادلانه صورت بگیرد
طالب بزرگینژاد، جانشین معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان اظهار کرد: در راستای تحقق برنامههای دولت تدبیر و امید در زمینه رشد و رونق اقتصادی، تاسیسات صنعت گردشگری و لزوم توجیه و آشنایی مدیران واحدهای گردشگری با برنامهها و اقدامات این اداره کل در دوره پساتحریم مقتضی است به نحو شایسته به ابلاغیه اقدام کنید.
وی با بیان اینکه توزیع گردشگران خارجی در استانها باید عادلانه صورت بگیرد و به صورت یکطرفه نباشد، افزود:حضور گردشگر در هر واحد اقامتی و پذیرایی برای پویایی صنعت توریسم فرصت جدیدی را ایجاد می کند.
جانشین معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه گیلان بعد از کشاورزی به قطب گردشگری معرفی میشود، گفت: با توجه به اینکه چای و برنج گیلان زبانزد کل کشور است نباید رستورانها و هتل داران از برنج و چای خارجی از مهمانان پذیرایی کنند.
بزرگینژاد با بیان اینکه از اوایل فصل زمستان حضور توریست خارجی در گیلان شروع میشود، تصریح کرد: این زمان بهترین موقعیت برای شناساندن غذاها، محصولات و سوغات گیلان به توریست است.
وی با بیان اینکه در واحدهای اقامتی و پذیرایی در حد امکان غرفههای صنایع دستی دایر شود، خاطرنشان کرد: مدیران واحدهای گردشگری در خط مقدم مواجهه با توریستها قرار دارند.
جانشین معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان اظهار کرد: نظافت مستمر واحدها خصوصا نمازخانه، سرویسهای بهداشتی و آشپزخانه، تعویض مرتب ملحفه و روبالشی اتاقها و نیز استفاده دائمی از لباس فرم و پوشش مناسب برای کلیه کارکنان با نصب اتیکت شناسایی پرسنل مورد توجه قرار بگیرد.
بزرگینژاد با اشاره به آغاز کلاس های آموزشی هتلداری در مناطق مختلف، افزود: طبخ و ارائه غذاهای محلی و بومی مطابق با آموزشهای ارائه شده قبلی و شرکت در دورههای آموزش گردشگری جدید پیشبینی شده است.
گیلان، استان پیشرو در آموزش همه تاسیسات گردشگری
خوشخلق، کارشناس گردشگری گیلان با بیان اینکه در دوره پساتحریم باید اقدامات جدیتری در راستای توسعه صنعت گردشگری صورت گیرد، گفت: همه صنوفی که در کنار هم زنجیره گردشگری استان را تشکیل میدهند باید با میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی همکاری کنند و شناسایی شوند.
وی با بیان اینکه گیلان یکی از قطبهای گردشگری کشور است، تصریح کرد: در استان گیلان شهرک تاریخی ماسوله به عنوان قطب گردشگری شناخته شده است که یکی از هدفهای اصلی گردشگران میباشد.
کارشناس گردشگری گیلان با بیان اینکه برای جذب گردشگر بیشتر به استان گیلان باید برنامهریزیهای بیشتری برای آینده داشته باشیم، خاطرنشان کرد: در زمینه گردشگری علاوه بر سرمایه باید افراد آموزش هم ببینند تا بتوانند در جذب توریست موثر باشند.
خوش خلق با بیان اینکه استان گیلان از استانهای پیشرو در آموزش همه تاسیسات گردشگری است، اظهار کرد: شهرستان فومن، ماسال، شفت و صومعهسرا دارای جاذبههای گردشگری زیبایی همچون ماسوله، قلعه رودخان، امامزاده اسحاق، تالاب انزلی و ارتفاعات چسلی، تاسکوه و ... است که با تهیه یک تیزر و کلیپ تبلیغاتی میتوان این مناطق زیبا را به مردم جهان شناساند تا جذب آن شوند.
وی با بیان اینکه ما باید داشتههای خود را بروزتر کنیم، افزود: همه باید با همکاری همدیگر با توجه به شعار سال همدلی و همزبانی در راستای توسعه صنعت گردشگری گیلان تلاش کنیم.
عوامل بازدارندگی صنعت توریست در مناطق گردشگری شناسایی شود
محمدجعفرتحویلداری، رییس جامعه واحدهای پذیرایی و بین راهی استان گیلان با بیان اینکه جاذبههای طبیعی و تاریخی ماسوله زبانزد عام و خاص است، گفت: باید حاشیههای این صنعت گردشگری مورد توجه بیشتری قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه حاشیههای گردشگری باید احیا شود تا بتوان جذب گردشگر بیشتر داشت، تصریح کرد: باید عوامل بازدارندگی صنعت توریست در مناطق گردشگری شناسایی شود که اگر این کار صورت نگیرد هیچ زمان صنعت گردشگری توسعه نخواهد یافت.
رییس جامعه واحدهای پذیرایی و بین راهی استان گیلان با بیان اینکه عوامل نابسامان حاشیههای گردشگری سبب رونق نگرفتن تاسیسات گردشگری میشود، خاطرنشان کرد: تلاش میشود بهترین و مناسبترین تجهیزات و امکانات در واحدهای پذیرایی گردشگری قرار گیرد.
حسن مهرور، رئیس هیات مدیره جامعه هتل داران گیلان با بیان اینکه در بخش آموزش با شرکتهایی که تنوع خدمات آموزشی داشته باشند قرارداد بسته میشود، اظهار کرد: آموزشگاهها باید کیفیت خود را در بحث آموزش ارتقا بخشند.
وی افزود: درصورت همکاری نکردن واحدهای اقامتی، گردشگری، مطابق ماده ۲۳ قانون ایرانگردی و جهانگردی با واحدهای اقامتی متخلف برخورد قانونی میشود.
رئیس هیات مدیره جامعه هتل داران گیلان با بیان اینکه دفاتر شهرستانی تا کنون قرار داد نبستهاند، گفت: دفاتر قدرت ندارند تا هواپیپمای چارتی 8صبح از رشت پرواز داشته باشد.
نظر شما