به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد گرکانی نژاد امروز (25 آبان) در همایش تجارت الکترونیک، توسعه کسب و کار و خرید اینترنتی در بیرجند اظهار کرد: تجارت الکترونیک بدون امنیت وجود نخواهد داشت و آموزش بحث بسیار مهمی است.
وی بیان کرد: یکی از موضوعاتی که باید به آن بسیار توجه کرد بحث ارتباط تجارت الکترونیک و گسترده سازی فرهنگ است و سومین شهری که اعلام آمادگی برای برگزاری این همایش کرد شهر بیرجند بوده است.
رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی کشور با بیان اینکه 30 شرکت بزرگ دنیا در حوزهی فناوری فعالیت می کنند، تصریح کرد: از این 30 شرکت بزرگ دنیا بالغ بر 15 شرکت از فناوری آی تی به صورت مستقیم استفاده می کنند.
گرکانی نژاد با اشاره به اینکه در تجارت الکترونیکی خرید و فروش و انتخاب و بازاریابی کالا به صورت اینترنتی است، گفت: در تجارت الکترونیکی دو نوع پرداخت وجود دارد که یکی از پرداخت به صورت آنلاین است و دیگری پرداخت در محل تحویل کالا است.
وی بر اهمیت و توجه محیط زیست تاکید کرد و بیان داشت: تجارت الکترونیک از بخشهایی است که حافظ و مدافع محیط زیست است و تجارت الکترونیک مورد توجه طرفداران محیط زیست قرار گرفته است.
رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی کشور با توجه به اینکه در سال 2012 حدود 10 برابر خرده فروشی، عمده فروشی اینترنتی صورت گرفته است، اظهار کرد: 938 میلیارد دلار خرده فروشی در سال 2012 در دنیا صورت گرفته است و نرخ رشد تجارت الکترونیک طی سالهای 2013 تا 2015 حدود 19 درصد بوده است و از سال 2015 به بعد فقط 10 درصد نرخ رشد خواهد بود.
گرکانی نژاد با بیان اینکه آمریکای شمالی موتور محرک تجارت الکترونیک بوده است، تصریح کرد: رتبه اول بزرگترین شرکتهای اینترنتی از نظر میزان درآمد در دنیا به شرکت آمازون با 89 میلیارد دلار درآمد تعلق دارد و رتبه دوم مربوط به شرکت گوگل با 66 میلیارد دلار است.
وی در ادامه افزود: قیمت هر شرکت بر اساس درآمد آن تعیین می شود و یک شرکت نفتی شاید 10 تا 40 درصد نست به درآمدش ارزش داشته باشد و در دنیا برای خرید و فروش هر کالایی سایتی تشکیل شده است که هم مدل آمریکایی و هم مدل چینی دارد.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی کشور با اشاره به اینکه بزرگترین رشد اقتصادی مربوط به کشور چین است، گفت: موتور محرک اقتصاد چین تجارت الکترونیک است.
گرکانی نژاد با تاکید بر اینکه ایران در سال 93 حدود 73 درصد از جمعیت کشور کاربر اینترنتی بوده اند، اظهار کرد: ایران جایگاه مناسبی از لحاظ شاخص تجارت الکترونیکی ندارد اما زیر ساختهایی برای رشد وجود دارد و در کشور 52 هزار میلیارد تومان در سال 93 خیرد و فروش اینترنتی خرده فروشی بوده است.
وی در ادامه بیان داشت: این قیمت حدود 17 میلیارد دلار است و در سال 2014 در دنیا 1471 میلیارد دلار خرید اینترنتی انجام شده است که ایران حدود یک درصد از این آمار را شامل می شود و پیش بینی می شود در پایان سال 95 کشور ایران حدود یکصد هزار میلیارد تومان خرید خرده فروشی در تجارت الکترونیک داشته باشد.
ریاست مرکز توسعه تجارت الکترونیکی کشور با بیان اینکه باید به تجارت الکترونیک توجهی بسیاری شود، گفت: تجارت الکترونیک بسیار ارزشمند است و بحث استارتاپها که به این معنی است که شرکتهایی را شامل می شود که تازه شکل گرفته اند و ایدههای جدیدی دارند و در ایران نیز این شرکتها شکل گرفته اند و ایده این نوع شرکتها این است که همه چیز را همگان دانند و تمام سایتهای بزرگ دنیا کار خود را از این طریق آغاز کرده اند.
گرکانی نژاد در معرفی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی بیان داشت: دفتر تجارت الکترونیک در سال 81 در وزارت بازرگانی شکل می گیرد و در سال 83 قانون تجارت الکترونیک به تصویب می رسد و مرکز توسعه برای تنظیم مقررات در حوزهی تجارت الکترونیک تشکیل شده است.
وی بر اهمیت نماد اعتماد الکترونیکی تاکید کرد و افزود: یکی از مهم ترین موضوعات اعتماد است و نماد اعتماد الکترونیکی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و بر اساس آمار پلیس فتا در طول یک ماه فقط ۰.۵ درصد از شکایتهایی که در مورد خرید و فروش اینترنتی شده است مربوط به سایتهایی است که نماد اعتماد الکترونیکی را نداشته اند.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی کشور در ادامه افزود: یک سایت نماد اعتماد الکترونیکی را دارا باشد به این معنا است که آن مشخص و شناسنامه دار است و این نماد با هدف ساماندهی فعالیت و توسعهی فضای کسب و کارهای اینترنتی به منظور حمایت از حقوق مصرف کنندگان صادر می شود.
گرکانی نژاد با بیان اینکه خریدار فضای مجازی تا یک هفته می تواند کالای خریداری شده را برگرداند، اظهار کرد: فضای مجازی مزیتهای بسیاری دارد و اگر سایتی نماد اعتماد الکترونیکی را نداشته باشد بانک به آن سایت درگاه الکترونیکی نمی دهد و نماد اعتماد قابل جعل شدن نیست ولی قابل سوء استفاده شدن است.
وی در ادامه افزود: در ایران برای حدود 13 هزار سایت کسب و کارهای اینترنتی نماد اعتماد الکترونیکی صادر شده است و در استان خراسان جنوبی برای 72 سایت این نماد صادر شده است و در کشور سایتهایی که دارای نماد اعتماد الکترونیکی هستند در پایان سال جشنواره ای را تشکیل می دهند که در آن برای یک روز کالاهای خود را با 50 درصد تخفیف ارائه می دهند تا مردم برای خرید اینترنتی تمایل پیدا کنند.
نظر شما