علی خاکسار، معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان در گفتگوی اختصاصی به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: کاووش دستکند سامن از سال 84 آغاز و تاکنون 6 فصل آن به اتمام رسیده است.
وی افزود: شهر زیرزمینی سامن دارای کاربری های متفاوتی اعم از کاربری آئینی ، مذهبی در دوره قبل از اشکانیان بوده است و همچنین از دخمه های موجود در طی چندین دوره استفاده شده است .
وی با بیان اینکه بهترین یافته ها در این دستکند بقایای استخوان انسان است، تصریح کرد: این در حالیست که بقایای استخوانی مطالعه و جنسیت، علل مرگ و ساختار فیزیکی آن مشخص شده است.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان خاطرنشان کرد: در دستکند سامن انواع و اقسام ظروف سفالی، پی سوز، مهر زینتی، مهر عقیق با تصویر منقش شده انسان، ظروف مسی، فلزی و سکه یافت شده است.
خاکسار ابراز داشت: شهر زیرزمینی سامن دارای مجموعه بی نظیر از اشیاء است که به موزه تبدیل و تمامی یافته ها در محل خود ثبیت و نگهداری می شوند.
وی افزود: دستکند سامن دارای شش آیتم مرمت، حفاظت، ثبیت بقایای انسانی، ساختارهای سنگی، احیای ورودی های هر اتاق، ساخت ویترین و نورپردازی است.
وی با بیان اینکه تاکنون 300 میلیون تومان برای دستکند سامن هزینه شده است، بیان کرد: این در حالیست که هنوز کل مجموعه شهر زیرزمینی شناسایی نشده است و به تبع نیازمند اعتبارات هستیم.
نظر شما