به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، مراد جلیلیان، مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان ایلام، صبح امروز(26 آبان) در آیین تجلیل از کتابداران و فعال حوزه کتاب و چاپ و نشر، اظهار کرد: کتاب قطرهقطره تراوش ذهنی انسانهای فهیم و روح زنده اجتماعی زندگی برای تسلط بر سختیهاست.
وی، بابیان اینکه کتاب عصاره رسول باطنی و راز بین علم خدایی و علم بشری است برای پیشرفت و توسعه انسانهاست، افزود: کتاب میراث ماندگار عقلای یک جامعه و پل ارتباط بین گذشته، حال و آینده است و مطالعه راه رسیدن به دانشاندوزی و خرد جمعی به معنای واقعی است.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان ایلام، یادآور شد: مطالعه کتاب و تقویت کتابخوانی بهترین راه مبارزه با یورش پیامآوران ویرانگر یا همان تهاجم فرهنگی است و همه ما مدیون کتاب هستیم و نردبان ما کتاب بوده و باید یار مهربان را از حاشیه به متن زندگی مردم وارد کنیم.
جلیلیان، بابیان اینکه در حال حاضر 31 باب کتابخانه عمومی در استان ایلام وجود دارد، افزود: هماکنون6 باب کتابخانه مشارکتی و 9 ایستگاه مطالعه با 96 نیرو در این استان فعالیت دارند و باید گفت که کتابخانههای عمومی استان با مشکلات زیادی روبرو بوده و نیازمند توجه جدی هستند.
وی، گفت: کتابخانههای عمومی، علاوه بر ترویج، تبلیغ و فرهنگ مطالعه و کتابخوانی دو وظیفه مهم در راستای خدماترسانی به علاقهمندان کتاب در تأمین منابع موردنیاز و امکانات و صیانت و میراث داری گنجینه بزرگ کتاب برای انتقال به نسلهای آینده است.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان ایلام، بابیان اینکه با تعامل و تدبیر میتوان مدیریت صحیح کرد، ابراز کرد: در سال جاری نزدیک به 30 میلیارد ریال به بخش کتابخانههای عمومی استان اختصاصیافته است و باید گفت که برای حل مشکلات استان در این زمینه باید آستین همت را بالا زد.
جلیلیان، یادآور شد: در استان 9 پروژه ازجمله کتابخانه زنجیره، سراب ایوان، دره شهر، چشمه ماهی، دشت عباس، رزمندگان کتابخانه مرکزی، بافتهای فرسود است در حال ساخت و پیگیری داریم و شهر ایلام نیازمند توجه جدی است که از طریق کمیته برنامهریزی شهرستان یک میلیارد ریال برای شروع کتابخانه رزمندگان اختصاصیافته است.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان ایلام، بیان کرد: در استان علاوه بر شهرها و بخشها، روستاهای استان نیازمند به ایجاد کتابخانه هستند که در حال حاضر 30 روستای استان با جمعیت بالای 1500 نفر جمعیت داریم که بایستی بر اساس شاخصهای تعریفشده برای آنها، کتابخانه روستایی در نظر گرفته شود که برنامهریزی برای احداث 6 باب کتابخانه روستایی در سطح استان صورت گرفته است.
وی، در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر کتابخانه مرکزی شهر ایلام از 95 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است که با اختصاص اعتبار لازم باید تا پایان سال جاری به بهرهبرداری برسد و در خصوص کتابخانه پیامبر اعظم(ص) باید چارهاندیشی شود و فضایی مناسب برای آن در نظر گرفته شود.
نظر شما