به گزارش خبرگزاری شبستان در قم، حجت الاسلام و المسلمین محمد علی خادمی کوشا، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی امروز (26 آبان) در مراسم رونمایی از سه اثر جدید پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علو م و فرهنگ اسلامی که در سالن همایشهای پژوهشگاه برگزار شد، عنوان کرد: گروههای وابسته به پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی موفق شده است که سه اثر ارزشمند را در زمینه دانش و پژوهش فقهی عرضه کند.
مدیرگروه دانشهای وابسته به فقه اظهار داشت: آثار جدیدی که امروز رونمایی میشود، توانسته است پاسخگوی نیاز و رفع خلأ در زمینههای پژوهشی باشد.
حجت الاسلام و المسلمین خادمی کوشا با تقدیر از تلاش پژوهشگران، هیأت علمی و مدیر سابق گروه دانشهای وابسته به فقه، گفت: کتابهای «مأخذشناسی قواعد فقهی»، «دانشنامه اصولیان شیعه» و همچنین کتاب «منابع و ادله علم اصول فقه»، آثاری است که هر یک، راهی را در بعدی جدید گشودهاند.
کتاب «دانشنامه اصولیان شیعه»
وی با اشاره به کتاب «دانشنامه اصولیان شیعه» بیان کرد: جلد اول این کتاب در سالهای قبل رونمایی و منتشر شد و امروز شاهد رونمایی جلد دوم آن هستیم.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی عنوان کرد: کتاب «دانشنامه اصولیان شیعه» ویژگیهای منحصر به فردی دارد، از جمله زندگی نامه علمی اصولیان شیعه معرفی شده است، همچنین روش شناسی، مکتب شناسی و تأثیر و تأثر دانشمندان اصولی را با تحلیل دانشمندان اصولی شیعه بیان کرده است.
حجت الاسلام و المسلمین خادمی کوشا ادامه داد: کتاب «دانشنامه اصولیان شیعه»، پاسخگوی نیاز دانش اصول فقه در عصر حاضر است، امروز کتاب جامعی با این ویژگیها در بازارعلم نمیبینیم، در حالی که کتاب «دانشنامه اصولیان شیعه» توانست این نیاز را برطرف کند.
وی با بیان این که جلد سوم کتاب اصولیان شیعه در آینده منتشر میشود، یادآور شد: شناخت مکاتب اصولی و نوآوریهای اصولی در این کتاب وجود دارد و یکی از ویژگیهای کتاب، با معرفی نوآوریهای اصولیان جایگاه ویژهای دارد.
کتاب «مأخذشناسی قواعد فقهی»
مدیرگروه دانشهای وابسته به فقه عنوان کرد: کتاب «مأخذشناسی قواعد فقهی» در نوع خود بی نظیر است و هم قواعد فقه را بیان میکند و هم دانشمندان این زمینه را معرفی میکند و هم همه قواعد فقه را لیست کرده است.
حجت الاسلام و المسلمین خادمی کوشا اضافه کرد: کتاب «مأخذشناسی قواعد فقهی» توسط حجت الاسلام فرحناک در گروه دانشهای وابسته به فقه تألیف شده است و یکی از اقدامات این کتاب این است که فهرست موضوعاتی که در زمینه قواعد فقهی نوشته نشده است را لیست کرده است.
وی تصریح کرد: اهداف و ضرورتهای کتاب «مأخذشناسی قواعد فقهی» تا حد زیادی پیاده شده است، از جمله فهرست جامعی از قواعد فقه ارائه شده است و همچنین منابع قواعد فقهی معرفی شده است.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی یادآور شد: کتاب «منابع و ادله علوم اصول فقه» سومین کتابی است که رونمایی میشود، این کتاب از آثار نو در زمینه دانش فلسفه علم و اصول است که تلاشهای کمی در این زمینه دیده شده است.
حجت الاسلام و المسلمین خادمی کوشا افزود: در هیچ کتابی، ادله و منابع اصول فقهی بررسی نشده است، اما در کتاب «منابع و ادله علوم اصول فقه»، ادله و منابع اصول فقه را معرفی کرده است و به بخشی از مسائل فلسفه اصول پرداخته است.
کتاب «منابع و ادله علوم اصول فقه»
وی با اشاره به اهداف کتاب «منابع و ادله علوم اصول فقه» گفت: نگاه ثانوی و بیرونی به دانش اصول فقه در زمینه منابع و ادله بین منابع تاکنون وجود نداشته است، در حالی که در این کتاب، اصول فقه با منابع و ادله فقه مقایسه شده است.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در پایان عنوان کرد: امید است که پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در کتاب مجموعه حوزه بتواند پاسخگوی نیاز علمی جامعه علمی و جهانی باشد.
نظر شما