به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، مهدی حاجتی، مدیر کل آموزش و پرورش گیلان، در همایشی که به مناسبت بیست و پنجمین جشنواره فیلم رشد که امروز(27 آبان) در سالن اجتماعات بانک صادرات رشت برگزار شد، اظهار کرد: فیلم رشد در راستای بالا بردن قدرت استدلال، فهم و منطق دانش آموزان و مخاطب تلاش می کند.
وی با بیان اینکه عقلانیت، دفاع از نظام و ارزشهای دفاع مقدس، حب به اهل بیت(علیه السلام)، ولایت پذیری و... از مواردی است که باید معلمان و فرهنگیان ما در تعلیمهای خود در دانش اموزان نهادینه کنند، گفت: فیلم رشد میتواند در زمینه علمی، تربیتی و آموزشی موثر بوده و این معانی را در دانش آموزان تقویت کند.
حاجتی افزود: برای تقویت این ارزشها با استفاده از ابزارهای شناخت، باید دو موضوع گفتاری و رفتاری در کنار هم در مباحث آموزشی قرار بگیرند.
وی با ابراز خرسندی از اینکه اکران فیلمهای رشد امسال همزمان با تهران در گیلان برگزار میشود، گفت: استان گیلان امسال در کنار تهران و 4 استان دیگر میزبان چهل و پنجمین جشنواره فیلم رشد است.
حاجتی این جشنواره را یکی از مهمترین رویداد فرهنگی هنری در آموزش و پرورش کشور توصیف کرد و ادامه داد: فیلمهای برگزیده جشنواره در 36 مرکز در سطح استان گیلان به نمایش گذاشته شده است.
وی بیان کرد: علاوه بر 33 منطقه آموزش و پرورش گیلان، مرکز استثنایی استان و نیز دو دانشکده امام علی(ع) و بنتالهدی صدر نیز در این استان میزبان این جشنواره هستند.
حاجتی اضافه کرد: فیلم ویترین به کارگردانی شهریار پور سیدیان، دبیر مدارس ناحیه دو رشت و فیلم 30 دقیقه ای خیلی دور خیلی دورتر ساخته علیرضا قوی بازو، دبیر مدارس آستانه اشرفیه دو نفر از معلمان گیلانی هستند که به جشنواره بین المللی راه یافتند.
هدف برگزاری جشنواره های فیلم های رشد ارایه آخرین تولیدات آموزشی و یافتن راههای جدید برای پرورش و آموزش کودکان و نوجوانان است
محمد امجدی، معاون پژوهشی و برنامه ریزی نیروی انسانی آموزش و پرورش گیلان نیز در این مراسم با اشاره به پیشینه جشنواره بین المللی فیلم های علمی، آموزشی، تربیتی رشد، اظهار کرد: جشنواره بین المللی فیلم های علمی، آموزشی و تربیتی رشد با نام «فستیوال» فیلم های آموزنده در سال 1342، شروع به کار کرد.
وی افزود: این جشنواره نخستین جشنواره فیلم در ایران است که مسئولان اداره کل سمعی و بصری وزارت آموزش و پرورش وقت به لحاظ تبادل رویدادهای تصویری آموزشی در سطح جهانی اقدام به برگزاری آن کرده است.
امجدی تصریح کرد: از نخستین جشنواره فیلمهای آموزنده، هدف همواره گرد آوری و ارایه آخرین تولیدات آموزشی و یافتن راههای جدید برای پرورش و آموزش کودکان و نوجوانان میهن بوده است.
وی بیان کرد: هر دوره با توجه به صلاح دید مسئولان برگزاری جشنوارهها، محتوای فیلمهای مورد پذیرش و نمایش متغیر بوده اما هر دوره با توجه به اغلب موضوعات علمی، آموزشی و تربیتی، اهمیت و اولویت داشته است.
امجدی ادامه داد: در برگزاری هشتمین جشنواره در سال 1350، نام جشنواره بین المللی فیلم های آموزنده به جشنواره بین المللی فیلمهای آموزشی تغییر یافت و در جشنواره بیستم در سال 1369، برگزار کنندگان به اتفاق آرا، افزودن نام رشد را به نام قبلی مناسب دانستند.
وی با اشاره به اینکه در ابتدا فیلمها به زبان اصلی و بعد زیر نویس ارایه می شد، گفت: از جشنواره دهم 1352 به بعد با هماهنگی وزیر وقت آموزش و پرورش، دوبله فیلم های منتخب با فیلم های علمی و تربیتی شروع شد و از آن پس فیلم های جشنواره به صورت دوبله در دسترس تماشاگران گذاشته می شود.
امجدی در ادامه، استفاده از فناوریهای نوین در ارتقای فرآیند یاددهی و یادگیری، زمینه ایجاد نوآوری، خلاقیت در بالا بردن سطح کیفی فیلمهای آموزشی، فرهنگی و اجتماعی، فراهم کردن فرصت و ایجاد انگیزه برای فیلم سازان، نویسندگان، کارگردانان و هنرمندان متخصص و غیرمتخصص و شناسایی و کشف استعدادهای نهفته و انتقال ارزش های تعلیم و تربیت در قالب فیلم رشد به دانش آموزان و... از اهداف جشنواره فیلم های رشد برشمرد.
چهل و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم رشد از 22 تا 29 آبان ماه همزمان با تهران در 5 استان کشور در بخشهای فیلم داستانی بلند، فیلم داستانی کوتاه، فیلم مستند، فیلم مستند آموزشی و انیمیشن در حال برگزاری است.
گفتنی است، اهدای جوایز به مدیران مناطق آموزش و پرورش و نمایش چند فیلم از دیگر برنامههای مراسم امروز بود.
نظر شما