«محمد اللهیاری» معاون توسعه كتابخانهها و كتابخواني نهاد کتابخانههای عمومی کشور در گفتوگو با خبرنگار ادبیات شبستان درباره تاثیر هفته کتاب و کتابخوانی بر میزان مطالعه مردم بیان کرد: هیچ کاری نباید منوط به یک مناسبت و تاریخ در تقویم باشد، برای مثال کتابخوانی منوط به هفته یا روز کتابخوانی نیست اما وقتی در تقویم روزی با این عنوان ذکر میشود نشان از اهمیت موضوع است و اهمیت موضوع نیز از دو جهت قابل بررسی است، اول اینکه کار نمایشی و موجی را ترتیب دهیم و دیگر اینکه چون در تقویم روزی به نام کتابخوانی ذکر شده و اهمیت دارد، روی ضریب اهیمت آن روز، جدیت بیشتری برایش در نظر بگیریم.
وی تصریح کرد: بنابراین این موضوع آنقدر اهمیت داشته که مجموعه فکری و اجرایی کشور را به ذکر چنین روزی در تقویم انداخته است؛ و در این روز و هفته باید هم به صورت ویژه به موضوع کتابخوانی بپردازیم و هم اهمیت ویژه ای به آن بدهیم.
دبیر سابق چندین دوره هفته کتاب در ادامه درباره عملکرد هفته کتاب نیز گفت: علی القاعده هفته کتاب در هر دوره برگزاریاش، باید مکمل دوره قبلی باشد یعنی باید کمک کند آنچه که در دوره قبل به دست آمده در دوره کنونی حفظ شود و افزوده هم داشته باشد.
وی با بیان اینکه هفته کتاب طی بیست و سه دوره ای که برگزار شده، تلاش هایی داشته است، در مورد این فعالیتها توضیح داد: اول اینکه دستگاههای مختلف که معمولاً 70 نهاد و دستگاه را شامل میشد، را مجاب میکند تا برای موضوع کتابخوانی هزینه مادی و معنوی را متقبل شوند. خیلی از جشنوارههای ادبی در کشور ما مولود هفته کتاب هستند و این هفته برکتهایی از این دست را به همراه داشته است. دوم اینکه علاوه بر خط همافزایی و جشنوارهای، تلاش میکند به میان مردم برود و فعالیتهای این هفته جنبه عمومی و مردمیتر داشته باشند که در این بعد در سالهایی قوی و در سالهایی نیز ضعیفتر بوده است.
معاون توسعه كتابخانهها و كتابخواني نهاد کتابخانههای عمومی کشور در مورد هفته کتاب تاکید کرد: در مورد این هفته بنده فکر میکنم که باید مشخص کنیم مساله کتاب، مساله کتابخوانی و مساله کتابدار متعلق به چه کسی است؛ چراکه از نبود نوعی تقسیم کار در موضوع کتاب و کتابخوانی و کتابدار رنج میبریم و به همین دلیل مجموعه کارهایی که در این زمینه انجام میدهیم اگرچه ارزشمند است اما به نوعی موازی هم هستند و تلاشهای یکدیگر را خنثی میکنند.
نظر شما